Budapesti Corvinus Egyetem

Közösségi kormányzás - mesterképzés

Ha a politikai közösségek önkormányzása érdekel, a legjobb helyen jársz

Célunk, hogy olyan közgazdászokat képezzünk, akik helyi-területi, nemzeti és nemzetek fölötti szinten is képesek a közösségi kormányzásban történő, érdemi részvételre. A program középpontjában a kormányzás új típusú megközelítése áll: a politikai közösségek hatékony és legitim, a kormányok, a civil társadalom és az üzleti szektor közötti sokirányú kapcsolatokon alapuló önkormányzása.

Ha érdekel a képzés és szeretnél biztosra menni, jelentkezz a Közgazdálkodás és közpolitika, valamint a Közösségi kormányzás szakra is!

Január 31-től jelentkezhetsz a felvi.hu-n keresztül. Ha már beadtad a jelentkezésed, akkor sincs veszve semmi, hiszen február 15-ig új szakokat adhatsz hozzá, illetve törölheted az eddigieket.

Az új képzéseink előnyei

• A Corvinus Ösztöndíjat egy tanévre kaphatod, így, ha ebben a formában tanulsz egyéves mesterszakon, a tanterv szerinti teljes képzési időd garantáltan térítésmentes.

• Új képzéseink negyedéves tanrendben zajlanak. Ennek előnye, hogy egyszerre kevesebb tantárgyat tanulsz, így lehetőséged van egy-egy témában jobban elmélyülni.

• Új mesterszakjaink Magyarországon csak a Corvinuson elérhetőek.

• Corvinusosként előnyben vagy, hiszen 5-ös átlagú, nálunk szerzett alapszakos diplomával garantált a Corvinus Ösztöndíjas helyre történő felvétel új mesterszakjainkra is.*

*A felvételi eljáráson ugyanúgy keresztül kell menned, de Corvinus alapszakos diplomával garantált a helyed térítésmentesképzési helyen.

Corvinus Épület

Még ennyi ideig jelentkezhetsz a Felvi.hu-n keresztül:

Nap
Óra
Perc
Másodperc

Felvételi vizsga

A felvételi vizsgákon való részvételhez a jelentkezők behívó levelet kapnak az intézménytől a jelentkező által az E-felvi felületén megadott e-mailes elérhetőségre, mely tartalmazza a részvételre vonatkozó információkat és a vizsgafeltételeket.

Milyen alapszakról lehet jelentkezni?

Elsősorban az Alkalmazott közgazdaságtan alapszakról várjuk a jelentkezésed. 

A szak ugyanakkor nyitottabb bemenettel lehetőséget nyújt a különböző előképzettségű hallgatóknak. 

A sikeres felvételhez minimum 36, optimális esetben pedig 48 kredittel kell rendelkezned az alábbi területek bármelyikéről, azzal, hogy ezek a minimumfeltételek teljesüljenek: 

• minimum 5 kredit módszertani ismeretek
• minimum 5 kredit gazdaságtani ismeretek 
• minimum 5 kredit társadalomtudományi ismeretek
• minimum 5 kredit szakspecifikus ismeretek (közszolgálati intézmények, kormányzati szintek gazdálkodása, irányítása, közpolitikai, szakpolitikai ismeretek, közjogi, társadalompolitikai ismeretek) 

Amennyiben a jelentkező a korábbi tanulmányai alapján a felsorolt területeken legalább 36 kredittel rendelkezik, akkor a mesterképzésben a hiányzó krediteket a felsőoktatási intézmény tanulmányi és vizsgaszabályzatában meghatározottak szerint kell megszerezni. 

Kreditelismerési eljárás

Összeszedtünk minden hasznos információt, amit a kreditelismerési eljárás folyamatáról tudni kell.

Karrierlehetőségek

• Szakértői (policy officer) és vezetői munkakör hazai és nemzetközi kormányzati szervezeteknél és közintézményeknél

• Elemzői-szakértői és vezető munkakör a nonprofit szektorban, consulting cégeknél, think-tankekben, érdekérvényesítő és „ügykoalíció” (advocacy) típusú szervezetekben és mozgalmakban

• Elemzői, döntés-előkészítési és vezetői pozíciók állami és nem állami tulajdonú vállalatoknál

• Kutatói munkakör alkalmazott- és alapkutatásokkal foglalkozó hazai és nemzetközi intézményeknél és vállalatoknál

110 millió forint előnyt jelent a nálunk szerzett diplomád

A piacképes tudást meghozza az eredményét, hiszen kiszámoltuk, hogy a Corvinusos diplomával egy teljes karrierút alatt várhatóan 340 millió forintot fog keresni, ami 110 millió forinttal több, mint az országos átlag. Világ körüli utak, több pihenés, vagy önfejlesztés? Te mihez kezdenél ezzel az összeggel?

A számítások hátteréről itt olvashatsz.

Szakfelelősi köszöntő

Kedves Leendő Hallgatónk!

A közügyek iránt aggódó fiatalok szerte a világban gyakran úgy tekintenek a kormányzásra, mint a problémák és a csalódás forrására – és talán egyre kevésbé úgy, mint az emberi közösség(ek) előtt álló kihívások megoldását szolgáló eszközre. Legyen szó globális kérdésekről – pl. klímapolitika –, nemzetállami vagy éppen helyi-területi kérdésekről, sokan más irányban keresik a megoldásokat: mozgalmakban és önszerveződésekben vesznek részt, vagy éppen elfordulnak a közügyektől.

Programunk a közszféra hagyományosabb felfogása iránt érdeklődők mellett ezeket a fiatalokat is megcélozza. Küldetésünk, hogy e fiatalok kezébe eszközt adjunk: az állami, civil és vállalati szféra tudatosan megtervezett, együttműködésn alapuló, közösségi kormányzással kapcsolatos ismereteket, mert ez a kormányzás hatékonyságát és legitimitását erősíti Ugyanakkor a közösségi kormányzás korlátainak megértése és felmérésük képessége is nagy hangsúlyt kap, így segítve a kormányzás tradicionális, államközpontúbb és az újszerűbb, közösségközpontú megközelítésének megértését, azok gyakorlatai közötti mérlegelést és választást.

Budapesti Corvinus Egyetem

Dr. Hajnal György
Szakfelelős

Egyetemi tanár

#együttalegjobbak

Budapesti Corvinus Egyetem

Mitől egyedi a képzés?

• Programunk innovációja, hogy részben ellép a kormányzás államközpontú, vagy akár kizárólagosan az államra fókuszáló szemléletétől: a közéleti szereplők széles körének bevonására és együttműködésére építő, ún. közösségi kormányzás fogalmát és gyakorlatát helyezi megközelítésének középpontjába.

• Hallgatóink megismerhetik a globális, európai uniós, nemzetállami és helyi-területi szinteken megvalósuló közösségi kormányzás legfontosabb szereplőit, intézményeit és intézményrendszerét, működését és közpolitikáit, valamint a gazdasági és politikai integrációs mechanizmusokhoz – különösen az európai integrációs folyamathoz, és az Európai Unió tevékenységéhez kapcsolódószakpolitikákat.

• A képzés Magyarországon csak a Corvinuson érhető el. 

Budapesti Corvinus Egyetem

Online nyílt nap

Vegyél részt nyílt napunkon, 2023. január 10-11-én!

Budapesti Corvinus Egyetem

Módosítsd a sorrended online!

A felvételi jelentkezéseddel kapcsolatos ügyintézést (a sorrendmódosítást is) a Felvi.hu E-felvételi szolgáltatásán keresztül intézheted.

A képzés még nem rendelkezik a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság (MAB) vagy más külső minőségbiztosító értékelésével.**

**A nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény 15. § (1a) bekezdése szerint a MAB hatályos intézményakkreditációval rendelkező felsőoktatási intézmények mesterképzések esetén a képzési és kimeneti követelményeket és a tantervet szabadon készítik el azon a képzési területen, amelyen már jogosultságot szereztek. A szakértői vélemény megszerzésére a 67. § (4c) bekezdése szerint a nyilvántartásba vételtől számított 3 év áll rendelkezésre.

Légy képben! Iratkozz fel hírlevelünkre!

Kövess minket!

Felvételivel kapcsolatos technikai kérdésed van? – felvi.corvinus@uni-corvinus.hu

Budapesti Corvinus Egyetem
1093 Budapest Fővám tér 8.

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod,hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon sütiket használunk a jobb működésért.

X
GEN.:2023.03.24. - 07:03:01