Budapesti Corvinus Egyetem

Közösségi kormányzás - mesterképzés

Ha a politikai közösségek önkormányzása érdekel, a legjobb helyen jársz

Célunk, hogy olyan közgazdászokat képezzünk, akik helyi-területi, nemzeti és nemzetek fölötti szinten is képesek a közösségi kormányzásban történő, érdemi részvételre. A program középpontjában a kormányzás új típusú megközelítése áll: a politikai közösségek hatékony és legitim, a kormányok, a civil társadalom és az üzleti szektor közötti sokirányú kapcsolatokon alapuló önkormányzása.

Ha érdekel a képzés és szeretnél biztosra menni, jelentkezz a Közgazdálkodás és közpolitika, valamint a Közösségi kormányzás szakra is!

Az új képzéseink előnyei

• A Corvinus Ösztöndíjat egy tanévre kaphatod, így, ha ebben a formában tanulsz egyéves mesterszakon, a tanterv szerinti teljes képzési időd garantáltan térítésmentes.

• Új képzéseink negyedéves tanrendben zajlanak. Ennek előnye, hogy egyszerre kevesebb tantárgyat tanulsz, így lehetőséged van egy-egy témában jobban elmélyülni.

• Új mesterszakjaink Magyarországon csak a Corvinuson elérhetőek.

• Legalább jó minősítésű, nálunk szerzett diplomával garantált a Corvinus Ösztöndíjas helyed a nappali mesterképzéseinken. *

*Kivéve az eltérő felvételi kritériumrendszerű képzések: az angol nyelvű Vezetés és szervezés és az MBA programok.

Corvinus Épület

Felvételi vizsga

Legalább jó minősítésű, nálunk szerzett diplomával garantált a Corvinus Ösztöndíjas helyed a nappali mesterképzéseinken.* 

*Kivéve az eltérő felvételi kritériumrendszerű képzések: az angol nyelvű Vezetés és szervezés és az MBA programok. 

Nap
Óra
Perc
Másodperc

Milyen alapszakról lehet jelentkezni?

Budapesti Corvinus Egyetem

Kreditelismerési eljárás

Az alábbi információk a 2023-as felvételi eljárásra vonatkoznak, a 2024-es információkat is hamarosan közzétesszük. 

Összeszedtünk minden hasznos információt, amit a kreditelismerési eljárás folyamatáról tudni kell.

Karrierlehetőségek

• Szakértői (policy officer) és vezetői munkakör hazai és nemzetközi kormányzati szervezeteknél és közintézményeknél

• Elemzői-szakértői és vezető munkakör a nonprofit szektorban, consulting cégeknél, think-tankekben, érdekérvényesítő és „ügykoalíció” (advocacy) típusú szervezetekben és mozgalmakban

• Elemzői, döntés-előkészítési és vezetői pozíciók állami és nem állami tulajdonú vállalatoknál

• Kutatói munkakör alkalmazott- és alapkutatásokkal foglalkozó hazai és nemzetközi intézményeknél és vállalatoknál

Szakfelelősi köszöntő

Kedves Leendő Hallgatónk!

A közügyek iránt aggódó fiatalok szerte a világban gyakran úgy tekintenek a kormányzásra, mint a problémák és a csalódás forrására – és talán egyre kevésbé úgy, mint az emberi közösség(ek) előtt álló kihívások megoldását szolgáló eszközre. Legyen szó globális kérdésekről – pl. klímapolitika –, nemzetállami vagy éppen helyi-területi kérdésekről, sokan más irányban keresik a megoldásokat: mozgalmakban és önszerveződésekben vesznek részt, vagy éppen elfordulnak a közügyektől.

Programunk a közszféra hagyományosabb felfogása iránt érdeklődők mellett ezeket a fiatalokat is megcélozza. Küldetésünk, hogy e fiatalok kezébe eszközt adjunk: az állami, civil és vállalati szféra tudatosan megtervezett, együttműködésn alapuló, közösségi kormányzással kapcsolatos ismereteket, mert ez a kormányzás hatékonyságát és legitimitását erősíti Ugyanakkor a közösségi kormányzás korlátainak megértése és felmérésük képessége is nagy hangsúlyt kap, így segítve a kormányzás tradicionális, államközpontúbb és az újszerűbb, közösségközpontú megközelítésének megértését, azok gyakorlatai közötti mérlegelést és választást.

Budapesti Corvinus Egyetem

Bartha Attila

Szakfelelős

Egyetemi docens

#együttalegjobbak

Budapesti Corvinus Egyetem

Mitől egyedi a képzés?

• Programunk innovációja, hogy részben ellép a kormányzás államközpontú, vagy akár kizárólagosan az államra fókuszáló szemléletétől: a közéleti szereplők széles körének bevonására és együttműködésére építő, ún. közösségi kormányzás fogalmát és gyakorlatát helyezi megközelítésének középpontjába.

• Hallgatóink megismerhetik a globális, európai uniós, nemzetállami és helyi-területi szinteken megvalósuló közösségi kormányzás legfontosabb szereplőit, intézményeit és intézményrendszerét, működését és közpolitikáit, valamint a gazdasági és politikai integrációs mechanizmusokhoz – különösen az európai integrációs folyamathoz, és az Európai Unió tevékenységéhez kapcsolódószakpolitikákat.

• A képzés Magyarországon csak a Corvinuson érhető el. 

Budapesti Corvinus Egyetem

Nézd vissza online nyílt napunkat!

Budapesti Corvinus Egyetem

Online nyílt nap

Vegyél részt nyílt napunkon, 2023. január 10-11-én!

Budapesti Corvinus Egyetem

Jelentkezz a Felvi.hu-n!

A felvételi jelentkezéseddel kapcsolatos ügyintézést a Felvi.hu E-felvételi szolgáltatásán keresztül intézheted.

A képzés még nem rendelkezik a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság (MAB) vagy más külső minőségbiztosító értékelésével.**

**A nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény 15. § (1a) bekezdése szerint a MAB hatályos intézményakkreditációval rendelkező felsőoktatási intézmények mesterképzések esetén a képzési és kimeneti követelményeket és a tantervet szabadon készítik el azon a képzési területen, amelyen már jogosultságot szereztek. A szakértői vélemény megszerzésére a 67. § (4c) bekezdése szerint a nyilvántartásba vételtől számított 3 év áll rendelkezésre.

Légy képben! Iratkozz fel hírlevelünkre!

Kövess minket!

Felvételivel kapcsolatos technikai kérdésed van? – felvi.corvinus@uni-corvinus.hu

Budapesti Corvinus Egyetem
1093 Budapest Fővám tér 8.

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod,hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon sütiket használunk a jobb működésért.

X
GEN.:2024.04.19. - 13:43:57