Budapesti Corvinus Egyetem

Közgazdálkodás és közpolitika - mesterképzés

Vállalj részt a helyi, nemzeti és globális közösségek előtt álló problémák megoldásában elemzőként, vezetőként!

A nemzetközileg akkreditált (EAPAA, European Association of Public Administration Accreditation) és széleskörű nemzetközi lehetőségeket biztosító Közgazdálkodás és Közpolitika képzésen a jövő politikaalkotóit, szakpolitikai elemzőit, tanácsadóit és vezetőit képezzük. Az itt végzettek erős analitikus és vezetői kompetenciáik birtokában képesek elemezni és megoldani komplex közpolitikai problémákat, a humán szakpolitikai területek és a piacszabályozás sajátos problémáit, és sikerrel tudják menedzselni a közszektor és a civil szféra szervezeteit. Képzésünk ötvözi a közgazdasági és a társadalomtudományi megközelítéseket. Tanulmányaik során hallgatóink úgy sajátítják el a szükséges elméleteket és a praktikus elemzési, illetve menedzsment-technikákat, hogy közben kibontakoztathatják egyéni szakpolitikai érdeklődésüket. 

Ha érdekel a képzés és szeretnél biztosra menni, jelentkezz a képzés egyéves változatára, a Közösségi kormányzás szakra is!

Felvételi vizsga

Legalább jó minősítésű, nálunk szerzett diplomával garantált a Corvinus Ösztöndíjas helyed a nappali mesterképzéseinken.* 

*Kivéve az eltérő felvételi kritériumrendszerű képzések: az angol nyelvű Vezetés és szervezés és az MBA programok. 

Nap
Óra
Perc
Másodperc

Milyen alapszakról lehet jelentkezni?

Budapesti Corvinus Egyetem

Kreditelismerési eljárás

Az alábbi információk a 2023-as felvételi eljárásra vonatkoznak, a 2024-es információkat is hamarosan közzétesszük. 

Összeszedtünk minden hasznos információt, amit a kreditelismerési eljárás folyamatáról tudni kell.

Két diploma vagy a világ egy vezető üzleti képzése

A szakon kettősdiploma-programunk keretében jelentkezhetsz a University of Palermora is. Így a Corvinussal párhuzamosan egy külföldi egyetem képzését is elvégezheted. A két diplomával komoly előnnyel indulhatsz majd a munkaerőpiacon, hiszen a corvinusos diploma színvonala közismert itthon, a nemzetközi végzettség pedig bizonyítja magabiztos nyelvtudásod, nemzetközi tapasztalatod.

Sőt akár a CEMS-re is jelentkezhetsz, amit a világ üzleti képzéseinek legjobb 6%-ába sorolt idén a QS 2024 Masters in Management Rankings (199 programból a 11. helyen végzett). A sikeres jelentkezéssel nemcsak a világ 33 vezető üzleti iskolájának és több mint 70 vállalati partner kapuja nyílik meg előtted, de tagja leszel egy 20.000 fős globális alumni hálózatnak is.

Budapesti Corvinus Egyetem
Budapesti Corvinus Egyetem

Karrierlehetőségek

Végzés után hallgatóink jó feltételekkel helyezkednek el

• a magánszféra elemző, tanácsadó cégeinél

• az európai és a hazai igazgatási szférában,

• nemzetközi civil szervezeteknél,

• egészségügyi és oktatási intézményekben,

elsődlegesen elemzői és vezetői pozíciókban.

Szakfelelősi köszöntő

Örömmel üdvözlöm, és köszönöm érdeklődését a Budapesti Corvinus Egyetem Kommunikáció- és médiatudomány mesterképzési szakjai iránt! A kétéves képzést magyar és angol nyelven is biztosítjuk. A kommunikáció és média a jelen és a jövő világának meghatározó, egyre jelentősebb tényezője. A kommunikáció és média szakterületeit kiválóan ismerő, értő és alakítani képes, magasan képzett szakemberek rövid időn belül kiemelkedően megbecsült elfoglaltságot, hivatást találnak. Ezt felméréseink is igazolják. Bízom benne, hogy hamarosan mesterképzésünk hallgatójaként szeptemberben is köszönthetem!

Budapesti Corvinus Egyetem

Dr. Szántay Antal
Szakfelelős

Egyetemi Docens

#együttalegjobbak

Mitől egyedi a képzés?

• A program is EAPAA (European Association for Public Administration Accreditation) akkreditációval rendelkezik

• Részképzési lehetőségek vezető nyugat-európai egyetemeken: a European Masters in Public Administration (EMPA) alapító tagja, ERASMUS+ részképzés

• Kettős diplomát adó (Double Degree) képzési lehetőség: Palermói Egyetem

• Munkahelybarát órarend

• Specializációs lehetőségek modulrendszerben: humán szakpolitikák (egészségügy, oktatás); civil szervezetek menedzsmentje; kormányzás.

• Jelentős gyakorlati tapasztalattal rendelkező oktatók jellemzően kiscsoportos és interaktív, az egyéni érdeklődést figyelembe vevő módszerekkel oktatnak.

Szakmai gyakorlati együttműködések tanácsadó és elemző cégekkel, kutatóintézetekkel

• Együttműködés, közös programok egyetemi diákszervezetekkel (Közgazdászok a Közpolitikában – KDSZ)

• Nemzetközileg elismert vendégprofesszorok: Geert Bouckaert (KU Leuven), Wolfgang Drechsler (Tallinn University of Technology), Stephen Osborne (University of Edinburgh Business School), Carmine Bianchi (University of Palermo)

Budapesti Corvinus Egyetem

Nézd vissza online nyílt napunkat!

Budapesti Corvinus Egyetem

Jelentkezz a Felvi.hu-n!

A felvételi jelentkezéseddel kapcsolatos ügyintézést a Felvi.hu E-felvételi szolgáltatásán keresztül intézheted.

Légy képben! Iratkozz fel hírlevelünkre!

Kövess minket!

Felvételivel kapcsolatos technikai kérdésed van? – felvi.corvinus@uni-corvinus.hu

Budapesti Corvinus Egyetem
1093 Budapest Fővám tér 8.

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod,hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon sütiket használunk a jobb működésért.

X
GEN.:2024.04.19. - 03:34:14