Budapesti Corvinus Egyetem

Haladó ellátásilánc-menedzsment - mesterképzés

Az ellátási láncok mozgatják a világot. Legyél te is a része ennek!

Érdekel, hogy hogyan lehet megszervezni egy vakcinaszállítmány útját a világ másik végéről Magyarországra úgy, hogy a hűtőlánc ne szakadjon meg? Vagy az, hogy hogyan szervezd át céged ellátási láncát, ha kínai partnered nem tud alapanyagot exportálni, mert a megrendelt árukkal teli konténer a Szuezi-csatornában ragadt? Akkor nálunk a helyed nálunk!  

Haladó ellátásilánc-menedzsment mesterképzésen megismerkedhetsz az ellátásilánc-menedzsment stratégiai és taktikai döntéseivel, a beszerzéstől a gyártáson át a disztribúcióig. A szak célja olyan ellátásilánc-menedzserek képzése, akik az integrált vállalati logisztikai menedzsment összefüggéseit átlátva képesek a vállalati logisztikai rendszer, a vállalatokat átfogó ellátási láncok és hálózatok irányítására. A nálunk végzett szakemberek a szükséges elméleti tudás, valamint a modern gyakorlati megoldások ismeretében képesek a vállalaton belüli és a vállalatok közötti logisztikai folyamatok tervezésére, elemzésére és fejlesztésére, azok hatékony vezetésére.  

A program a már jól ismert Ellátásilánc-menedzsment egyéves változata. Itt a helyed, ha rendelkezel korábbi tapasztalattal, illetve előtanulmánnyal a területen. 

Ha bármilyen kérdésed van, ne habozz kapcsolatba lépni velünk! A program koordinátora Matyusz Zsolt (zsolt.matyusz@uni-corvinus.hu), aki szívesen válaszol minden kérdésre! 

Január 31-től jelentkezhetsz a felvi.hu-n keresztül. Ha már beadtad a jelentkezésed, akkor sincs veszve semmi, hiszen február 15-ig új szakokat adhatsz hozzá, illetve törölheted az eddigieket.

Ha érdekel a képzés és szeretnél biztosra menni, jelentkezz a Ellátásilánc-menedzsment, valamint a Haladó ellátásilánc-menedzsment szakra is!

Az új képzéseink előnyei

• A Corvinus Ösztöndíjat egy tanévre kaphatod, így, ha ebben a formában tanulsz egyéves mesterszakon, a tanterv szerinti teljes képzési időd garantáltan térítésmentes.

• Új képzéseink negyedéves tanrendben zajlanak. Ennek előnye, hogy egyszerre kevesebb tantárgyat tanulsz, így lehetőséged van egy-egy témában jobban elmélyülni.

• Új mesterszakjaink Magyarországon csak a Corvinuson elérhetőek.

• Corvinusosként előnyben vagy, hiszen 5-ös átlagú, nálunk szerzett alapszakos diplomával garantált a Corvinus Ösztöndíjas helyre történő felvétel új mesterszakjainkra is.*

*A felvételi eljáráson ugyanúgy keresztül kell menned, de Corvinus alapszakos diplomával garantált a helyed térítésmentesképzési helyen.

Corvinus Épület

Még ennyi ideig jelentkezhetsz a Felvi.hu-n keresztül:

Nap
Óra
Perc
Másodperc

Felvételi vizsga

A felvételi vizsgákon való részvételhez a jelentkezők behívó levelet kapnak az intézménytől a jelentkező által az E-felvi felületén megadott e-mailes elérhetőségre, mely tartalmazza a részvételre vonatkozó információkat és a vizsgafeltételeket.

Előkészítő tanfolyam

A Budapesti Corvinus Egyetem Vállalati pénzügyek, Vállalatgazdaságtan, Business Economics, Közgazdaságtan, Fundamentals of Mathematics, Fundamentals of Statistics and Admission, Preparatory Course – International Economy and Business tantárgyakból írásbeli felvételi vizsgára előkészítő tanfolyamokat szervez mesterképzésre jelentkezők számára. A tanfolyam ONLINE (kivétel a Vállalatgazdaságtan és a Business Economics előkészítő tanfolyam) formában kerül megtartásra, melyhez az Egyetemen alkalmazott online rendszer (Teams és Moodle) biztosítja a felületet.

Milyen alapszakról lehet jelentkezni?

Elsősorban Gazdálkodási és menedzsment és Nemzetközi gazdálkodás alapképzésekről várjuk a jelentkezésed. 

A szak ugyanakkor nyitottabb bemenettel lehetőséget nyújt a különböző előképzettségű hallgatóknak

A sikeres felvételhez minimum 36, optimális esetben pedig 48 kredittel kell rendelkezned az alábbi megosztásban:

• 12 kredit módszertani alapismeretek (matematika, statisztika, informatika), közgazdasági ismeretek (mikro- és makroökonómia, nemzetközi gazdaságtan, környezetgazdaságtan, gazdaságelmélet, gazdaságstatisztika, közgazdaságtanelmélettörténet, gazdaságmodellezés, gazdaságpolitika ágazati és funkcionális gazdaságtan, közösségi gazdaságtan) és társadalomtudományi ismeretek (európai uniós, általános és gazdasági jogi ismeretek, gazdaságtörténet, szociológia, pszichológia) területeiről együttesen összesen

• 12 kredit üzleti és kötelező szakmai alapismeretek tudásterületről (vállalatgazdaságtan, gazdasági jog, marketing, vezetés és szervezés, döntéselmélet és módszertan, üzleti etika, stratégiai tervezés, pénzügy, számvitel, kontrolling)

• 24 kredit logisztika és ellátásilánc-menedzsment alapismeretek (tevékenységmenedzsment, értékteremtő folyamatok menedzsmentje, logisztika, disztribúció, beszerzés, termelésmenedzsment, szolgáltatásmenedzsment, ellátásilánc-menedzsment)

A mesterképzésbe való felvétel feltétele, hogy a jelentkező a korábbi tanulmányai alapján a felsorolt területeken legalább 36 kredittel rendelkezzen. A mesterképzésben a hiányzó krediteket a felsőoktatási intézmény tanulmányi és vizsgaszabályzatában meghatározottak szerint kell megszerezni.

Kreditelismerési eljárás

Összeszedtünk minden hasznos információt, amit a kreditelismerési eljárás folyamatáról tudni kell.

Karrierlehetőségek

A Haladó ellátásilánc-menedzsment mesterszakon végző hallgatók nemzetközi nagyvállalatoknál, külföldi vagy hazai kkv-knál helyezkedhetnek el. A betöltött pozíciók nagyon változatosak, és a legkülönbözőbb személyiségek is megtalálhatják számításukat ezen a területen.

Azok, akik introvertáltabbak és erősebb az analitikai vénájuk, dolgozhatnak a kereslet- vagy kínálattervezési, illetve az ellátási lánc átfogó tervezési területén. A szervezést kedvelőknek logisztikai szolgáltatók, vagy gyártó cégek tudnak lehetőséget biztosítani az ügyfélkapcsolatok terén. Az extrovertáltabb személyiségek lehetnek vevők, tárgyalhatnak a beszállítókkal, vagy lehetnek értékesítők, ügyfélmenedzserek.

110 millió forint előnyt jelent a nálunk szerzett diplomád

A piacképes tudást meghozza az eredményét, hiszen kiszámoltuk, hogy a Corvinusos diplomával egy teljes karrierút alatt várhatóan 340 millió forintot fog keresni, ami 110 millió forinttal több, mint az országos átlag. Világ körüli utak, több pihenés, vagy önfejlesztés? Te mihez kezdenél ezzel az összeggel?

A számítások hátteréről itt olvashatsz.

Szakfelelősi köszöntő

A Haladó ellátásilánc-menedzsment mesterszakra szeretettel várunk minden alapszakos diplomával rendelkező jelentkezőt, akinek már van alaptudása az ellátásilánc-menedzsment területén, szeretné ezt tovább mélyíteni, és vonzza ez a nemzetközi, sokrétű és pörgős szakma. Az utóbbi néhány év megmutatta, hogy mennyire fontos az ellátási láncok szakszerű irányítása egy ország működésének fenntartása, a lakosság ellátása és a folyamatos áruellátás biztonsága érdekében. Tanulj velünk, megmutatjuk, hogyan kell ezeket a folyamatokat elemezni, megérteni, megtervezni és megszervezni!

Budapesti Corvinus Egyetem

Nagy Judit 
Szakfelelős

Egyetemi Docens

#együttalegjobbak

Mitől egyedi a képzés?

• A képzés gyakorlatorientált, az ellátásilánc-menedzsment, beszerzés, logisztika, termelés- és szolgáltatásmenedzsment területekre épül.

• Mindegyik területen találkozhatsz a szakma elismert képviselőivel, akadémiai és vállalati oldalról egyaránt.

• A tárgyak során kiemelt hangsúlyt helyezünk a mindenkori legújabb trendek bemutatására és gyakorlati kontextusba helyezésére.

Budapesti Corvinus Egyetem

Módosítsd a sorrended online!

A felvételi jelentkezéseddel kapcsolatos ügyintézést (a sorrendmódosítást is) a Felvi.hu E-felvételi szolgáltatásán keresztül intézheted.

A képzés még nem rendelkezik a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság (MAB) vagy más külső minőségbiztosító értékelésével.**

**A nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény 15. § (1a) bekezdése szerint a MAB hatályos intézményakkreditációval rendelkező felsőoktatási intézmények mesterképzések esetén a képzési és kimeneti követelményeket és a tantervet szabadon készítik el azon a képzési területen, amelyen már jogosultságot szereztek. A szakértői vélemény megszerzésére a 67. § (4c) bekezdése szerint a nyilvántartásba vételtől számított 3 év áll rendelkezésre.

Légy képben! Iratkozz fel hírlevelünkre!

Kövess minket!

Felvételivel kapcsolatos technikai kérdésed van? – felvi.corvinus@uni-corvinus.hu

Budapesti Corvinus Egyetem
1093 Budapest Fővám tér 8.

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod,hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon sütiket használunk a jobb működésért.

X
GEN.:2023.03.24. - 06:51:02