Budapesti Corvinus Egyetem

Gazdaságinformatikus – mesterképzés

Készülj fel velünk a digitális világ változásaira és az ezzel járó feladatokra!

A szak célja a hallgatók felkészítése informatikai alapú üzleti innovációk előkészítésére, tervezésére, megvalósítására, és az üzletkritikus informatikai szolgáltatási háttér menedzselésére. A szak az üzleti elemzés, informatikai irányítás, digitalizáció, üzleti intelligencia, IT projektmenedzsment, IT audit, szakterületi (pl. ERP) rendszerek témakörében ad korszerű módszertani és gyakorlati ismereteket. A műszaki érdeklődés mellett a menedzseri készségek megléte, a szervezési és irányítási feladatokra való alkalmasság is fontos.

Felvételi vizsga

A felvételi vizsgákon való részvételhez a jelentkezők behívó levelet kapnak az intézménytől a jelentkező által az E-felvi felületén megadott e-mailes elérhetőségre, mely tartalmazza a részvételre vonatkozó információkat és a vizsgafeltételeket.

Nap
Óra
Perc
Másodperc

Milyen alapszakról lehet jelentkezni?

Teljes kreditérték beszámításával vehető figyelembe a gazdaságinformatikus alapképzési szak.

Meghatározott kreditek teljesítésével elsősorban számításba vehető: a mérnökinformatikus, a programtervező informatikus, üzleti adattudomány és az üzemmérnök-informatikus alapképzési szak.

Meghatározott kreditek teljesítésével vehetők figyelembe továbbá: azok az alapképzési és mesterképzési szakok, illetve a felsőoktatásról szóló 1993. évi LXXX. törvény szerinti szakok, amelyeket a kredit megállapításának alapjául szolgáló ismeretek összevetése alapján a felsőoktatási intézmény kreditátviteli bizottsága elfogad.

 

Kreditelismerési eljárás

Összeszedtünk minden hasznos információt, amit a kreditelismerési eljárás folyamatáról tudni kell.

Karrierlehetőségek

A végzettek többnyire nemzetközi és hazai nagyvállalatoknál dolgoznak a szolgáltató vagy az IT szektorban, de startupok és kisebb tanácsadó cégek is akadnak a munkaadók közt. A hallgatók többsége már rendelkezik munkahellyel, a képzés teljesítése ugyanakkor minőségi ugrást jelenthet az álláslehetőségek terén. A hazai (és a nemzetközi) piacon is nagy az igény a vezetői készségekkel rendelkező, a specialista szaktudással felkészített munkatársakra. Jellemző munkakörök: IT projekt manager, Business Analyst (rendszerelemző), IT tanácsadó, IT auditor, üzleti intelligencia szakértő, ERP szakértő.

110 millió forint előnyt jelent a nálunk szerzett diplomád

A piacképes tudást meghozza az eredményét, hiszen kiszámoltuk, hogy a Corvinusos diplomával egy teljes karrierút alatt várhatóan 340 millió forintot fog keresni, ami 110 millió forinttal több, mint az országos átlag. Világ körüli utak, több pihenés, vagy önfejlesztés? Te mihez kezdenél ezzel az összeggel?

A számítások hátteréről itt olvashatsz.

Szakfelelősi köszöntő

A digitalizáció korában az üzleti siker az informatikára épül, emiatt felértékelődik az üzlet és az informatika határterületén dolgozó szakemberek szerepe. A digitalizáció sikere megköveteli, hogy az IT területen is legyenek az üzleti folyamatokat értő, átlátó szakemberek, akik a technikai hátteret is ismerik, és képesek üzleti innovációk kezdeményezésére, megvalósítására, szolgáltatására. Olyan informatikusokat szeretnénk képezni, akikben az üzlet megtalálja a partnert a sikeres IT alapú innovációkhoz, akik képesek az IT területen felmerülő menedzsment feladatokat is ellátni, szakterületükön az üzleti igényeket magas szinten kiszolgálni.

Szabó Zoltán

Dr. Szabó Zoltán
Szakfelelős

Egyetemi docens

#együttalegjobbak

Mitől egyedi a képzés?

A képzés tartalma kiemelt hangsúlyt tesz a későbbi vezetői karrier szempontjából fontos szakmai ismeretek, módszertani alapok megismertetésére: IT stratégiát, vállalati architektúra menedzsmentet, IT auditot, IT projekt menedzsmentet és IT governance-t csak a Corvinus kínál.

A képzés során a legjobb hazai üzleti iskola kínálatából lehet megismerni az üzleti oldalt.

A szak oktatói hazai szinten is kiemelkedő kutatási és gyakorlati tapasztalatokkal rendelkeznek.

A képzésben kiemelt szerepet kapnak a nemzetközi informatikai piacon meghatározó cégek, akik legkorszerűbb technológiák és módszerek, valamint gyakorlati tapasztalatok közvetlen elérhetőségét biztosítják.

A képzés sok projektmunkára, problémamegoldásra épül.

Budapesti Corvinus Egyetem

Online nyílt nap

Nézd vissza az online nyílt napunkon készült videót!

Budapesti Corvinus Egyetem

Módosítsd a sorrended online!

A felvételi jelentkezéseddel kapcsolatos ügyintézést (a sorrendmódosítást is) a Felvi.hu E-felvételi szolgáltatásán keresztül intézheted.

Légy képben! Iratkozz fel hírlevelünkre!

Kövess minket!

Felvételivel kapcsolatos technikai kérdésed van? – felvi.corvinus@uni-corvinus.hu

Budapesti Corvinus Egyetem
1093 Budapest Fővám tér 8.

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod,hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon sütiket használunk a jobb működésért.

X
GEN.:2023.06.04. - 07:55:24