Budapesti Corvinus Egyetem

Kommunikáció- és médiatudomány - alapképzés

Kommunikáció- és médiatudomány - alapképzés

Szabados Dorina

Legyél az újmédia szakértője! Válj a legjobb kommunikációs stratégává!

Alapszakunk a tudományág neves képviselőivel, a gazdasági szakértelem bevonásával, pszichológiai ismeretekkel, professzionális médiastúdióval nyújt versenyképes tudást a szervezeti és közéleti kommunikáció területén. Az országban egyedülálló módon a szakos tanulmányok mester-, majd doktori szinten is folytathatók. Azoknak ajánljuk, akik a média és a kommunikáció területén szeretnének elhelyezkedni. Szakunkon a legújabb kutatások alapján foglalkozunk a személyes és digitális kommunikációval, vizuális és virtuális kommunikációval, a társadalmi, közéleti és kultúrák közötti kommunikáció jelenségeivel, hallgatóink így elsajátítják a stratégiai kommunikáció készségeit és a digitális közélet és a szervezeti kommunikáció legfontosabb ismereteit.

*A fentebbi árak 2023-as felvételi eljárásra vonatkoznak, a 2024-es árakat is hamarosan közzétesszük. 

Nap
Óra
Perc
Másodperc

Miből érettségizz?

Az alábbi követelmények a 2023-as felvételi eljárásra vonatkoznak, a 2024-es követelményeket is hamarosan közzétesszük. 

Kettőt kell választanod az alábbi tárgyak közül és az egyiket emelt szinten kell teljesítened: 

  • egy idegen nyelv (bármilyen) 
  • magyar nyelv és irodalom 
  • matematika 
  • társadalomismeret 
  • történelem 
  • nemzetiségi nyelv (és irodalom)*

* Választható egy nemzetiségi nyelv (és irodalom): beás; bolgár; bolgár nemzetiségi nyelv; horvát; horvát nemzetiségi nyelv; horvát nemzetiségi nyelv és irodalom; horvát nyelv és irodalom; lengyel; lovári; német nemzetiségi nyelv; német nemzetiségi nyelv és irodalom; román; román nemzetiségi nyelv és irodalom; román nyelv és irodalom; ruszin nyelv; szerb; szerb nemzetiségi nyelv és irodalom; szerb nyelv és irodalom; szlovák; szlovák nemzetiségi nyelv és irodalom; szlovák nyelv és irodalom; szlovén nemzetiségi nyelv; szlovén nyelv; ukrán; ukrán nemzetiségi nyelv és irodalom.

Az elmúlt évek ponthatárai

Karrierlehetőségek

Hallgatóink átlagosan a végzést követő két hónapon belül munkát találhatnak kommunikációs ügynökségeknél; PR-feladatokat, stratégiai tanácsadást ellátó szervezeteknél; rendezvényszervező és tréningcégeknél; kommunikációs és sajtó(fő)osztályokon; nyomtatott, elektronikus és online médiumoknál, kiadóknál. A Diplomás Pályakövető Rendszer adatai szerint a szakon végzettek a diplomás átlagfizetést 64%-kal meghaladó kezdőfizetésre számíthatnak.

Betölthető pozíciók: digitális médiamenedzser, szerkesztő-riporter offline és online médiumoknál, junior PR-menedzser, szövegíró, szóvivő, sajtóreferens.

Specializációk

Választhatod a Duális képzési formát!

Szerezz többéves, releváns munkatapasztalatot még a tanulmányok ideje alatt!

A duális képzés lényege, hogy az elméleti oktatásod a felsőoktatási intézményben, a gyakorlati képzésed pedig a választott partnerszervezetnél történik. Duális képzésben részt vevő hallgatóként így bepillantást nyersz az általad választott partnerszervezet működésébe, megismered a vállalati kultúrát, valamint a legkiválóbb szakemberektől tanulhatod meg a szakma alapjait.

Mitől egyedi a képzés?

• a hallgatók viszonylag kis létszáma a magyar felsőoktatásban megszokottnál jóval szorosabb és intenzívebb tanár-diák kapcsolat kialakítását teszi lehetővé;

• az országban egyedülálló módon a hallgató a tanulmányait a kiváló alapszak után mester-, majd doktori szinten is folytathatja a Corvinuson;

• a legújabb kutatások alapján foglalkoznak a személyes és digitális kommunikációval, vizuális és virtuális kommunikációval, a társadalmi, közéleti és kultúrák közötti kommunikáció jelenségeivel;

• könnyedén elsajátítják a stratégiai kommunikáció készségeit, a digitális közélet és a szervezeti kommunikáció legfontosabb ismereteit.

Kedves érdeklődő!

Fel kell készülni a jövőre. Ehhez olyan képességekre, tudásra van szükség, amely a fejlődés lehetőségét kínálja. Ma valamennyi hazai és nemzetközi elemző szerint a legfontosabb munkapiaci készség a kommunikáció. A kommunikáció tehát a kulcs a jövőhöz, szakmai és magánéleti szempontból egyaránt. Képzésünkön ezt a kulcsot adjuk az Ön kezébe: személyközi, szervezeti és médiakommunikációs készségeket sajátíthat el, amelyek segítségével megnyílnak az ajtók Ön előtt, úgy az online, mint az offline világban. Jelentkezzen hozzánk, és fedezzük fel együtt, hogyan válhat hivatásos, sikeres és hatékony kommunikátorrá!

Budapesti Corvinus Egyetem

Dr. Bokor Tamás
szakfelelős
Egyetemi Docens

#együttalegjobbak

Budapesti Corvinus Egyetem

Online nyílt nap

Nézd vissza az online nyílt napunkon készült videót!

Budapesti Corvinus Egyetem

Gyakran ismételt kérdések

Milyen tantárgyak lesznek a szakon? Van-e szakmai gyakorlat? Hány kreditet kell teljesíteni?

Budapesti Corvinus Egyetem

Módosítsd a sorrended online!

A felvételi jelentkezéseddel kapcsolatos ügyintézést (a sorrendmódosítást is) a Felvi.hu E-felvételi szolgáltatásán keresztül intézheted.

Olvasd el a 2023-as felvételi
kiadványunkat!

Légy képben! Iratkozz fel hírlevelünkre!

Kövess minket!

Felvételivel kapcsolatos technikai kérdésed van? – felvi.corvinus@uni-corvinus.hu

Budapesti Corvinus Egyetem
Hungary 1093 Budapest Fővám tér 8.

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod,hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon sütiket használunk a jobb működésért.

X
GEN.:2023.09.25. - 13:27:13