Search
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Akadálymentesített nézet
Vissza a főoldalra

Zoltai Alexandra bemutatkozása

Szolgáltató terület
Budapesti Corvinus Egyetem

 Zoltai Alexandra

Kína kutató, ügyvivő szakértő

Szervezeti egység: CIAS, Eurázsia Központ

Felettes neve, pozíciója: Horváth Levente, Eurázsia Központ igazgatója

Munkaköri feladatok:

  • Kapcsolattartás külföldi és belföldi partnerekkel
  • Kínával kapcsolatos tanulmányok, cikkek írása,
  • A Kínával kapcsolatos hírek figyelése.Szakmai végzettség: Kelet-Ázsia elemző

Rövid bemutatkozás:

Felsőoktatási tanulmányaimat az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi karán kezdtem mongol nyelv és kultúra szakon, kínai nyelv és kultúra minorral. A képzés alatt elnyertem a Balassi Intézet ösztöndíját, melynek keretei között egy szemesztert tölthettem az Ulánbátori Egyetemen. Diplomámat 2013-ban szereztem.

2014-ben felvételt nyertem a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Budapest Corvinus Egyetem által közösen indított Kelet-Ázsia tanulmányok mesterszakára. Az első egyetemi évem után a Magyar-Kínai Baráti Társaság által kínai ösztöndíjban részesültem, amellyel egy tanévet tölthettem a Fujian tartománybeli Xiamen városában. Szakmai gyakorlatomat a Külügyi és Külgazdaság Intézetben végeztem, mesterszakos tanulmányaimat 2017-ben fejeztem be kitüntetéses diplomával.

2017 vége óta a Magyar-Kínai Baráti Társaság megválasztott alelnöke vagyok. 2018-ban felvételt nyertem a Pécsi Tudományegyetem geopolitikai PhD programjára. Fő kutatási témám Kína biztonságpolitikája és geopolitikája, ezen belül is Kína 21. századi tengeri ambíciói, vagyis stratégiai célok az Új Selyemút tengeri szakaszain geopolitikai és biztonságpolitikai szempontból.

2017-től három éven keresztül a PAGEO Geopolitikai Kutatóintézet Kína elemzője és kreatív koordinátora voltam, majd 2021 február közepe óta a Budapesti Corvinus Egyetem Eurázsia Központ ügyvivő szakértője és Kína elemzője vagyok.

Munka mellett igyekszem időt fordítani a kikapcsolódásra is, amit főként a sportolás merít ki (crossfit), esetleg videójáték (PS4).

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2023.12.02. - 09:25:03