Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Legyél képben az informatikai rendszereinkkel!

A modern oktatás nélkülözhetetlen elemei a különböző informatikai rendszerek. A tanév sikeréhez elengedhetetlen, hogy időben beszerezd a megfelelő szoftvereket és rendelkezz a kívánt belépési kódokkal.

Kapcsolódó posztok

Kapcsolódó események

Kérjük, vedd figyelembe, hogy az alábbi installációk/regisztrációk nélkül nem tudod teljesíteni a félévet, ezért javasoljuk, hogy amint módodban áll, végezd el a lenti teendőket. 

CUSMAN  

A CUSMAN rendszer lehetővé teszi, hogy a különböző informatikai szolgáltatásokat ugyanazzal a felhasználói névvel és jelszóval lehessen használni. A CUSMAN-ba történő első belépésed során jön létre az egyetemi e-mail címed, melyre szükséged lesz a tanulmányaid adminisztrációja és az Egyetemmel való kommunikáció során.  

Mikor?  

Ha korábban nem léptél be a CUSMAN rendszerbe, akkor kérjük, tedd meg azt követően, hogy erről e-mailben értesítést kapsz. A belépést azután kezdheted meg, hogy az adataid bekerültek a Neptun rendszerbe.  

Miért fontos?  

Az egyetemi e-mail címedet (…@stud.uni-corvinus.hu) a CUSMAN belépésed során generáljuk. Az adatvédelmi és egyetemi szabályozásoknak eleget téve a későbbiekben nem kommunikálhatunk veled a privát e-mail címeden keresztül.  

A Microsoft Teams programba az egyetemi email címeddel és a CUSMAN jelszavaddal tudsz belépni. További hasznos tudnivaló, hogy a CUSMAN felületen tudod ellenőrizni az egyetemi e-mail címed, illetve itt tudsz jelszómódosítást kezdeményezni.  

Az egyetemi WiFi-re is a CUSMAN adataiddal tudsz csatlakozni.  

Hol?  

Itt léphetsz be a CUSMAN oldalra. Kérjük, az első belépést követően változtasd meg a jelszavadat, hozzáférésed ezzel a lépéssel válik véglegessé.  

Hogyan?  

A CUSMAN rendszerrel kapcsolatban itt találsz bővebb tájékoztatást.  


NEPTUN 

A Neptun az Egyetemen használt egységes tanulmányi rendszer. Ezen a platformon tudod elvégezni a tanulmányaiddal kapcsolatos legtöbb adminisztratív feladatot, úgymint az aktív vagy passzív félévről való rendelkezést, tantárgyfelvételt, pénzbefizetést, kérvények leadását, vizsgajelentkezést és még sok más egyéb funkciót. Továbbá itt kerülnek rögzítésre az érdemjegyeid is.  

Mikor?  

A Neptunban elvégzendő ügyintézési teendőket kérjük folyamatosan kísérd figyelemmel! Ezekről az Egyetem honlapján tájékozódhatsz. A személyes beiratkozást követően az első legfontosabb teendőd az Aktív/Passzív státuszról való rendelkezés és a minimum egy tanegység felvétele lesz.  

Miért fontos?  

A Neptun rendszer felhasználó szintű ismerete és az adminisztratív feladatok elvégzése kiemelten fontos, hiszen ezek a teendők elkerülhetetlenek a tanulmányaid sikeres teljesítése érdekében. Bizonyos ügyintézési tennivalók elmulasztása nem csupán anyagi terhet vonhat maga után, de akár a képzési idődet is megnövelheti. Kérjük, mindig figyeld az aktuális ügyintézési követelményeket és határidőket, melyekről az egyetem honlapján tájékozódhatsz!  

Hol?  

Itt léphetsz be a Corvinus Neptun rendszerébe.  

Hogyan?  

A Neptun rendszerbe a 6 jegyű Neptun kódoddal és az általad megadott jelszóval tudsz belépni. Amennyiben nehézséget tapasztalnál a belépés során, kérjük a MyCorvinus HUB/ Intézd Online rendszeren keresztül jelezd felénk a „Technikai problémák – NEPTUN, Moodle, Teams, CUSMAN” menüpont alatt! A Neptun kódodról a sikeres felvételidet követően rövidesen e-mail formájában tájékoztatunk.  

Ha továbbra is maradtak benned kérdések, akkor a teljes Neptun kézikönyvet innen töltheted le. 


MOODLE  

A Moodle az Egyetem e-learning rendszere. Az itt megjelenő tartalom a felvett kurzusaidtól függ. Az itteni teendőidről az oktatóid fognak tájékoztatni.  

Mikor?  

A Moodle rendszerbe a CUSMAN regisztrációt követően fogsz tudni belépni ugyanazokkal az adatokkal. Az elérhető tartalmak és teendők a felvett kurzusok függvényében egyénenként eltérnek.  

Miért fontos?  

A Moodle rendszert a tanulmányaid során fogod használni. Többek között itt érheted el a felvett kurzusaid követelményrendszerét, az oktatóid anyagait és prezentációit. A tantárgytól függően akár az órai munkákat, beadandókat, vizsgafeladatokat is itt tudod majd leadni.  

Hol? 

Hogyan? 

A Moodle rendszerbe a CUSMAN felhasználóneveddel és jelszavaddal tudsz belépni. Amennyiben nehézséget tapasztalnál a belépés során, kérjük, jelezd a moodlehelpdesk@uni-corvinus.hu e-mail címen.


MICROSOFT TEAMS  

A Microsoft Teams az Egyetem egységes kommunikációs és kollaborációs platformja.  

Mikor?  

Ha még nem rendelkezel a Microsoft Teams asztali applikációval, akkor azt ajánljuk, hogy töltsd le minél hamarabb!  

Miért fontos?  

A Teams az Egyetem online kapcsolattartási felülete. Ezen keresztül vehetsz részt azokon a kurzusokon, amiket online fogunk tartani, valamint a virtuális rendezvényeken.  

Hol?  

A Microsoft Teams elérhető webes böngészőn keresztül is, de a gyorsabb belépés és stabilabb alkalmazhatóság miatt azt javasoljuk, hogy mindenképp telepítsd az applikációt az általad használt asztali számítógépre, laptopra, illetve a telefonodra egyaránt!  

A webes verzió itt érhető el.  

Az applikációt pedig innen tudod letölteni. 

Hogyan?  

A Teams-be való bejelentkezéshez az egyetemi e-mail címedet (…@stud.uni-corvinus.hu) és a CUSMAN jelszavadat kell használnod. Amennyiben bármi problémád akadna a bejelentkezéssel, kérjük, jelezd az ithelpdesk@uni-corvinus.hu e-mail címen.


MICROSOFT 365 (OFFICE 365), OUTLOOK  

A Microsoft 365 a Corvinus Egyetem által támogatott Office csomag, mely számodra is ingyenesen elérhető. A programot használhatod felhő alapú webes verzióban, illetve annak különböző programelemeit a számítógépedre is telepítheted.  

Azt javasoljuk, hogy az Outlook levelező program applikációját feltétlen töltsd le a telefonodra is, és állítsd be az értesítéseket, hogy ne maradj le a fontos egyetemi tudnivalókról!  

Mikor?  

A Microsoft 365 csomag szolgáltatásait bármikor elérheted az egyetemi email címeddel és a CUSMAN jelszavaddal, de azt ajánljuk, hogy készülj fel időben, és az Outlook applikációt töltsd le a CUSMAN regisztrációd után!  

Amennyiben a regisztrációd befejezése után közvetlenül még nem sikerül belépned az Office felületére az egyetemi azonosítóiddal, nincs miért aggódnod, az átfutási idők miatt kérünk, hogy egy óra elteltével próbáld újra.  

Miért fontos?  

A Microsoft 365 csomag tartalmaz minden olyan programot (Word, Excel, Power Point… stb.), melyek használata létfontosságú a beadandók és egyéb egyetemi feladatok elkészítéséhez. A OneDrive felhőalapú szolgáltatás segítségével megoszthattok fájlokat, vagy akár közösen is szerkeszthetitek azokat.  

Az Outlook levelezőprogramon elérhető egyetemi e-mail címed (…@stud.uni-corvinus.hu) lesz a továbbiakban az egyetlen kommunikációs csatorna, melyen kapcsolatot tarthatsz az egyetemmel. Ide küldjük majd el a legfontosabb tudnivalókat, ezért olyan lényeges, hogy folyamatosan lásd a beérkező üzeneteidet. A Teams fontosságát már korábban ismertettük.  

Hol?  

A Microsoft 365 szoftvereket innen tudod elérni vagy letölteni.  

Hogyan?  

A Microsoft 365 és az Outlook programokba való bejelentkezéshez az egyetemi e-mail címedet (…@stud.uni-corvinus.hu) és a CUSMAN jelszavadat kell használnod. Amennyiben bármi problémád akadna a bejelentkezéssel, kérjük, jelezd az ithelpdesk@uni-corvinus.hu e-mail címen! A program telepítésével kapcsolatban itt találsz részletesebb leírást. 


MYCORVINUS APP 

MYCORVINUSAPP LETÖLTÉS (IOS/Android)

A MyCorvinus applikációval zsebedben az Egyetem. Segítségével egyszerűen és gyorsan érhetőek el a legfontosabb hallgatói élethez kapcsolódó információk és szolgáltatások.

Mikor?  

A MyCorvinus app bármikor szabadon letölthető az App Store és Google Play áruházakból, azonban egyes bejelentkezéshez kötött funkciói csak beiratkozás/Neptun félév aktiválás után lesznek elérhetőek számodra.  

Miért fontos?  

Az alkalmazás számos funkcióval rendelkezik, beleértve az órarendet, a jegyeket, a kedvezményeket, az egyetem térképét és még sok minden mást. Ezek az információk bárhol és bármikor elérhetőek telefonod vagy táblagéped segítségével.

Ha szeretnéd, hogy egyetemi éveid komfortosabbak legyenek, ne habozz letölteni a MyCorvinus applikációt! 

Hol?  

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.03.28. - 18:03:49