Budapesti Corvinus Egyetem

Politikatudományok - alapképzés

Politikatudományok - alapképzés

Ország Olivér

Nálunk minden a politika körül forog, ezért itt a közügyek legjobb ismerője lehetsz!

A szak célja értékrendjükben és gondolkodásukban nyitott hallgatók bevezetése a hazai és nemzetközi politika, a kormányzás, a pártverseny és politikai kampányok, a választói magatartás, a politikai kockázatok, a politikai kultúra, a közvélemény-kutatás, a politikatörténet és a politikaelmélet alapjaiba. Azoknak ajánljuk, akiket érdekelnek a közügyek, szívesen vitatkoznak, és javítani szeretnék tájékozódási képességüket a politika szerteágazó világában.
Nap
Óra
Perc
Másodperc

Karrierlehetőségek

Állami és önkormányzati intézményekben, pártoknál, érdekképviseleti szervezeteknél, médiában, közvélemény-kutató cégeknél, nemzetközi és európai uniós szervezeteknél, akadémiai pályán, kutatóként, szakértőként, politikai elemzőként, tanácsadóként vagy újságíróként helyezkedhetsz el.

Miből érettségizz?

Kettőt kell választanod az alábbi tárgyak közül és az egyiket emelt szinten kell teljesítened: 

  • egy idegen nyelv (bármilyen) 
  • magyar nyelv és irodalom 
  • matematika 
  • társadalomismeret 
  • történelem 
  • nemzetiségi nyelv (és irodalom)*

* Választható egy nemzetiségi nyelv (és irodalom): beás; bolgár; bolgár nemzetiségi nyelv; horvát; horvát nemzetiségi nyelv; horvát nemzetiségi nyelv és irodalom; horvát nyelv és irodalom; lengyel; lovári; német nemzetiségi nyelv; német nemzetiségi nyelv és irodalom; román; román nemzetiségi nyelv és irodalom; román nyelv és irodalom; ruszin nyelv; szerb; szerb nemzetiségi nyelv és irodalom; szerb nyelv és irodalom; szlovák; szlovák nemzetiségi nyelv és irodalom; szlovák nyelv és irodalom; szlovén nemzetiségi nyelv; szlovén nyelv; ukrán; ukrán nemzetiségi nyelv és irodalom.

Az elmúlt évek ponthatárai

Mitől egyedi a képzés?

• Az ország egyetlen közgazdasági hátterű politikatudományi műhelye 

• A szakon az amerikai politikatudományt tekintjük mérvadónak, de erős hangsúlyt fektetünk a magyar politikatudományi hagyományokra is 

• Képzésünk egyszerre nyújt erős elméleti alapokat és gyakorlatias szemléletű felkészítést 

Kedves érdeklődő!

Ha érdekel a közélet és a politika világa és szeretnél betekintést nyerni a politikai kulisszák mögé, akkor érdemes közelebbről is megismerkedned politikatudományok szakunkkal. Itt tanulhatsz a globális és regionális politikai struktúrákról, a pártok átalakulásáról, a mozgalmak belső logikájáról és feltérképezheted a legújabb politikai trendeket. Megérted, hogy mire jók a közvéleménykutatások és mire nem, hogy milyen változást hoznak a digitális innovációk a politikába. Óráink interaktívak és gyakorlat-orientáltak, vitáink gyakran a tanórákon kívüli szakmai és közösségi eseményeken folytatódnak.
Budapesti Corvinus Egyetem

Dr. Várnagy Réka
szakfelelős
Egyetemi Docens

#együttalegjobbak

Budapesti Corvinus Egyetem

Online nyílt nap

Nézd vissza az online nyílt napunkon készült videót!

Budapesti Corvinus Egyetem

Gyakran ismételt kérdések

Milyen tantárgyak lesznek a szakon? Van-e szakmai gyakorlat? Hány kreditet kell teljesíteni?

A teljes képzés 7 féléve alatt 210 kreditet kell majd teljesítened – tárgyról tárgyra, félévről félévre haladva. Ennek része a szakon kötelező szakmai gyakorlat, amelynek során 12 egybefüggő héten keresztül teljes állásban (heti 40 órában) dolgozol majd egy, a tanulmányaidhoz kapcsolódó pozícióban.

Budapesti Corvinus Egyetem

Módosítsd a sorrended online!

A felvételi jelentkezéseddel kapcsolatos ügyintézést (a sorrendmódosítást is) a Felvi.hu E-felvételi szolgáltatásán keresztül intézheted.

Olvasd el felvételi
kiadványunkat!

Légy képben! Iratkozz fel hírlevelünkre!

Kövess minket!

Felvételivel kapcsolatos technikai kérdésed van? – felvi.corvinus@uni-corvinus.huBudapesti Corvinus EgyetemHungary 1093 Budapest Fővám tér 8.Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod,hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon sütiket használunk a jobb működésért.
X
GEN.:2023.06.03. - 16:45:39