Budapesti Corvinus Egyetem

Politikatudomány – mesterképzés

Tanulj nálunk, ha neked a gyakorlati politikai tudás is számít.

A szak célja a politika alapvető elméleti kérdéseinek és gyakorlati megjelenési formáinak vizsgálata. Az oktatás egyedülállóan problémamegoldó, interaktív formában történik: a vitakészség, az érvek, ellenérvek ütköztetésével, a szóbeli és írásbeli kommunikációban való jártasság megszerzésének lehetősége segíti a szakmai elmélyülést.

Még ennyi ideig módosíthatod a megjelölt egyetemek sorrendjét a Felvi.hu-n keresztül:

Nap
Óra
Perc
Másodperc

Felvételi vizsga

A felvételi vizsgákon való részvételhez a jelentkezők behívó levelet kapnak az intézménytől a jelentkező által az E-felvi felületén megadott e-mailes elérhetőségre, mely tartalmazza a részvételre vonatkozó információkat és a vizsgafeltételeket.

Milyen alapszakról lehet jelentkezni?

Jelentkezőket várunk Magyarország összes egyetemének társadalomtudományi, államtudományi, bölcsész-, és közgazdaságtani képzéseiről.

A mesterképzésbe történő belépésnél előzményként elfogadott szakok

Teljes kreditérték beszámításával vehető figyelembe: a politológia, a politikatudományok, a nemzetközi tanulmányok, a társadalmi tanulmányok, az igazgatásszervező, a közigazgatás-szervező alapképzési szak.

• Meghatározott kreditek teljesítésével elsősorban számításba vehető: a kommunikáció- és médiatudomány, a kulturális antropológia, a szociológia, az alkalmazott közgazdaságtan, a gazdaság- és pénzügy-matematikai elemzés, közszolgálati, az emberi erőforrások, a nemzetközi gazdálkodás, a történelem, a szabad bölcsészet, az andragógia, a közösségszervezés, a filozófia, politika, gazdaság alapképzési szak.

• Meghatározott kreditek teljesítésével vehetők figyelembe továbbá: azok az alapképzési és mesterképzési szakok, illetve a felsőoktatásról szóló 1993. évi LXXX. törvény szerinti szakok, amelyeket a kredit megállapításának alapjául szolgáló ismeretek összevetése alapján a felsőoktatási intézmény kreditátviteli bizottsága elfogad.

Kreditelismerési eljárás

Összeszedtünk minden hasznos információt, amit a kreditelismerési eljárás folyamatáról tudni kell.

Karrierlehetőségek

Hallgatóink jellemzően minisztériumokban, elemző intézeteknél, önkormányzatoknál, pártoknál, közvéleménykutató cégeknél politikai kommunikációs szakértő, politológus, politikai tanácsadó, politikai elemző, lobbista munkakörökben helyezkednek el. A multinacionális cégek a kormányzati, közkapcsolati területeken keresik hallgatóinkat.

Szakfelelősi köszöntő

Hívjuk és várjuk a Corvinus politikatudomány mesterképzésére! Jelmondatunk: ‘Corvinus: politikatudományban a legjobb!’, amelynek hátterét kiváló oktató-kutatóink és szakmai közösségünk adja. Hallgatóinknak lehetőséget biztosítunk az órákon túl a kutatási programokba való bekapcsolódásba, a csak szakos hallgatóink számára szervezett szakmai programokon (PG Klub) való részvételre.

Képzésünk a politika világának gyakorlati és elméleti továbbgondolásának lehetőségét nyújtja. Legyen Ön is a hallgatónk, legyen tagja a közösségünknek!

Budapesti Corvinus Egyetem

Ványi Éva
Szakfelelős

Tanszékvezető, Egyetemi Docens

#együttalegjobbak

Mitől egyedi a képzés?

• Mérvadó az amerikai politikatudományi felfogás, az elméleti tudás gyakorlati alkalmazhatósága. 

• A kis létszámú csoportok lehetővé teszik a valódi mentor-diák kapcsolatot és a valódi közösségépítést. 

• Kihasználjuk a Corvinus Egyetem teljes társadalomtudományi hátterét a közgazdaságtudománytól a szociológián át a kommunikációig. 

• A végzettek a politikatudományi doktori képzésben is folytathatják tanulmányaikat 

Budapesti Corvinus Egyetem

Online nyílt nap

Nézd vissza január 27-én tartott online nyílt napunkat!

Budapesti Corvinus Egyetem

Módosítsd a sorrended online!

A felvételi jelentkezéseddel kapcsolatos ügyintézést (a sorrendmódosítást is) a Felvi.hu E-felvételi szolgáltatásán keresztül intézheted.

Légy képben! Iratkozz fel hírlevelünkre!

Kövess minket!

Felvételivel kapcsolatos technikai kérdésed van? – felvi.corvinus@uni-corvinus.hu

Budapesti Corvinus Egyetem
1093 Budapest Fővám tér 8.

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod,hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon sütiket használunk a jobb működésért.

X
GEN.:2023.12.05. - 12:51:19