Budapesti Corvinus Egyetem

Gazdálkodási és menedzsment - alapképzés

Gazdálkodási és menedzsment - alapképzés

Budapesti Corvinus Egyetem

Egy általános menedzsment szak – 16 féle specializáció!

Ne keresd az eddig megszokott kereskedelem és marketing, turizmus-vendéglátás, emberi erőforrások, vidékfejlesztési agrármérnök alapszakokat, ugyanis ezek beleolvadtak a gazdálkodási és menedzsment alapszakba: éppen azért, hogy legyen lehetőséged már egy meglévő alaptudás birtokában eldönteni, mivel is szeretnél foglalkozni, hogy aztán akár számos specializáció közül választhass a szakon – és később, a mesterszakon tovább mélyítsd a tudásodat!


Még ennyi ideig módosíthatod a megjelölt egyetemek sorrendjét a Felvi.hu-n keresztül:

Nap
Óra
Perc
Másodperc

Miből érettségizz?

Két tárgyat kell teljesítened legalább középszinten az alábbi listából, melyek közül az egyiket ajánlott emelt szintem letenned, tekintettel az elmúlt évek magas ponthatáraira:

  • gazdasági ismeretek
  • egy idegen nyelv*
  • informatika
  • matematika
  • történelem
  • földrajz
  • egy gazdaságtudományi szakmai előkészítő tárgy**
  • egy gazdaságtudományi ágazati szakmai érettségi vizsgatárgy***
  • egy gazdaságtudományágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgy****
*Választható idegen nyelvek: angol, francia, német, olasz, orosz, spanyol.
**Gazdaságtudományi szakmai előkészítő vizsgatárgyak: informatikai alapismeretek, kereskedelmi és marketing alapismeretek, közgazdasági alapismeretek (üzleti gazdaságtan vagy elméleti gazdaságtan), ügyviteli alapismeretek, vendéglátás-idegenforgalom alapismeretek.
*** Gazdaságtudományi ágazati szakmai érettségi vizsgatárgyak: informatika ismeretek, kereskedelem ismeretek, közgazdaság ismeretek, turisztika ismeretek, ügyvitel ismeretek, vendéglátóipari ismeretek.
**** Gazdaságtudományi ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgyak: irodai ügyviteli ismeretek, idegennyelvű ügyviteli ismeretek.

Az elmúlt évek ponthatárai

Karrierlehetőségek

Az általános menedzsment ismereteket igénylő pozíciókon kívül többek között a következő munkakörök tölthetők be nemzetközi és hazai vállalatoknál, tanácsadó cégeknél, állami szerveknél:

Termékmenedzser, Marketing menedzser, Menedzsment tanácsadó, Pénzügyi koordinátor, Adatelemző, Treasury szakértő, HR asszisztens, Szervezetfejlesztő, Kereskedelmi asszisztens, Logisztikai koordinátor, Marketingelemző, Befektetési szakértő, Kontrolling asszisztens, Rendezvényszervező, Értékesítéstervező, Hitelezési tanácsadó, Beszerzési szakértő, Vállalati felelősségvállalási szakértő, Termelési menedzser

110 millió forint előnyt jelent a nálunk szerzett diplomád

A piacképes tudást meghozza az eredményét, hiszen kiszámoltuk, hogy a Corvinusos diplomával egy teljes karrierút alatt várhatóan 340 millió forintot fog keresni, ami 110 millió forinttal több, mint az országos átlag. Világ körüli utak, több pihenés, vagy önfejlesztés? Te mihez kezdenél ezzel az összeggel?

A számítások hátteréről itt olvashatsz.

Specializációk

Választhatod a Duális képzési formát!

Szerezz többéves, releváns munkatapasztalatot még a tanulmányok ideje alatt!

A duális képzés lényege, hogy az elméleti oktatásod a felsőoktatási intézményben, a gyakorlati képzésed pedig a választott partnerszervezetnél történik. Duális képzésben részt vevő hallgatóként így bepillantást nyersz az általad választott partnerszervezet működésébe, megismered a vállalati kultúrát, valamint a legkiválóbb szakemberektől tanulhatod meg a szakma alapjait.

Mitől egyedi a képzés?

• Nem kell 18 évesen szakmát választanod! Olyan átfogó és a munkaerőpiacon is értékes alapokat adunk, amivel néhány félév után már el tudod eldönteni, mivel is szeretnél foglalkozni, hogy aztán a szak egyedülállóan széles specializációs kínálatból választhass!

• Csak nálunk: lehetőséged van akár két specializációt is elvégezni, két szakterületbe beletanulni!

• A legmodernebb gyakorlatorientált képzést nyújtjuk készségfejlesztő és projekttárgyakkal – a Corvinus hagyományosan alapos módszertani-elméleti felkészítése mellett.

•  Az új tanterv rugalmasságának köszönhetően most minden eddiginél könnyebb lesz külföldi cserefélévre menni! Sőt, ha az angol nyelvű képzést választod, akár még egy extra diplomát is szerezhetsz, például a KEDGE Business School kettős diploma programjában.

Kedves érdeklődő!

Ha vonz az üzleti élet, de még nem tudod pontosan, mivel is szeretnél foglalkozni, a megújult Gazdálkodási és menedzsment alapszakunk neked szól! Képzésünkön belekóstolhatsz a vállalati működés számos területébe, gyakorlatorientált kurzusainkon valós üzleti problémákon dolgozhatsz. Számos diákszervezet és nemzetközi tanulmányi lehetőség vár rád nálunk, ahol kipróbálhatod és fejlesztheted magad, hogy a munkaerőpiacra magabiztos tudással felvértezve, egyetemi élményekkel gazdagon léphess ki. Várunk a Gazdálkodási és menedzsment alapképzésen!

Budapesti Corvinus Egyetem

Nagy Judit
szakfelelős
Egyetemi Docens

#együttalegjobbak

Budapesti Corvinus Egyetem

Online nyílt nap

Vegyél részt nyílt napunkon, 2022. november 18-án!

Budapesti Corvinus Egyetem

Gyakran ismételt kérdések

Milyen tantárgyak lesznek a szakon? Van-e szakmai gyakorlat? Hány kreditet kell teljesíteni?

A teljes képzés 7 féléve alatt 210 kreditet kell majd teljesítened – tárgyról tárgyra, félévről félévre haladva. Ennek része a szakon kötelező szakmai gyakorlat, amelynek során 12 egybefüggő héten keresztül teljes állásban (heti 40 órában) dolgozol majd egy, a tanulmányaidhoz kapcsolódó pozícióban.

Budapesti Corvinus Egyetem

Add le a jelentkezésed online!

A felvételi jelentkezésedet kizárólag elektronikusan, a Felvi.hu E-felvételi szolgáltatásán keresztül kell benyújtanod.

Olvasd el felvételi
kiadványunkat!

Légy képben! Iratkozz fel hírlevelünkre!

Kövess minket!

Felvételivel kapcsolatos technikai kérdésed van? – felvi.corvinus@uni-corvinus.hu

Budapesti Corvinus Egyetem
Hungary 1093 Budapest Fővám tér 8.

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod,hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon sütiket használunk a jobb működésért.

X
GEN.:2022.12.06. - 09:53:56