Budapesti Corvinus Egyetem

Diplomácia – mesterképzés

Itt a helyed, ha a diplomatakarrier az álmod!

Olyan diplomatákat képzünk, akik a nemzetközi kapcsolatok elméleteinek birtokában gyakorlati diplomáciai készségekkel felvértezve képesek hazájuk érdekeit képviselni mind diplomáciai szolgálatban, mind pedig különböző nemzetközi fórumokon. Munkájuk során hatékonyan és integráns módon használják a tradicionális diplomácia, a gazdaságdiplomácia és egyéb szakdiplomáciák eszköztárait. Végzett hallgatóink nemcsak diplomáciai területen helyezkedhetnek el, hanem tanulmányaikat doktori képzésben is folytathatják.

Az új képzéseink előnyei

• A Corvinus Ösztöndíjat egy tanévre kaphatod, így, ha ebben a formában tanulsz egyéves mesterszakon, a tanterv szerinti teljes képzési időd garantáltan térítésmentes.

• Új képzéseink negyedéves tanrendben zajlanak. Ennek előnye, hogy egyszerre kevesebb tantárgyat tanulsz, így lehetőséged van egy-egy témában jobban elmélyülni.

• Új mesterszakjaink Magyarországon csak a Corvinuson elérhetőek.

• Corvinusosként előnyben vagy, hiszen 5-ös átlagú, nálunk szerzett alapszakos diplomával garantált a Corvinus Ösztöndíjas helyre történő felvétel új mesterszakjainkra is.*

*A felvételi eljáráson ugyanúgy keresztül kell menned, de Corvinus alapszakos diplomával garantált a helyed térítésmentesképzési helyen.

Corvinus Épület

Felvételi vizsga

A felvételi vizsgákon való részvételhez a jelentkezők behívó levelet kapnak az intézménytől a jelentkező által az E-felvi felületén megadott e-mailes elérhetőségre, mely tartalmazza a részvételre vonatkozó információkat és a vizsgafeltételeket.

Milyen alapszakról lehet jelentkezni?

Elsősorban erről a szakról várjuk a jelentkezésed: Nemzetközi tanulmányok alapképzés. A szak ugyanakkor nyitottabb bemenettel lehetőséget nyújt olyan, különböző előképzettségű hallgatóknak, akik korábbi tanulmányaiknak megfelelő szakdiplomáciai területen szeretnének elhelyezkedni.

A sikeres felvételhez 60 kredittel kell rendelkezned az alábbi területekről:

• 30 kredit a politikatudomány és nemzetközi tanulmányok

• 30 kredit közgazdasági ismeretek (közgazdaságtan, makro-, mikroökonómia, vállalatgazdaságtan, nemzetközi gazdaságtan)

A jelentkezéshez szükséges legalább féléves diplomáciai tapasztalat (külképviseleten vagy nemzetközi szervezetnél) és két ajánlólevél gyakorló diplomatától. 

Kreditelismerési eljárás

Összeszedtünk minden egyéb hasznos információt, amit a kreditelismerési eljárás folyamatáról tudni kell.

Karrierlehetőségek

Olyan diplomatákat képzünk, akik a nemzetközi kapcsolatok elméleteinek birtokában gyakorlati diplomáciai készségekkel felvértezve képesek hazájuk érdekeit képviselni mind diplomáciai szolgálatban, mind pedig különböző nemzetközi fórumokon. Munkájuk során hatékonyan és integráns módon használják a tradicionális diplomácia, a gazdaságdiplomácia és egyéb szakdiplomáciák eszköztárait. Végzett hallgatóink nemcsak diplomáciai területen helyezkedhetnek el, hanem tanulmányaikat doktori képzésben is folytathatják.

110 millió forint előnyt jelent a nálunk szerzett diplomád

A piacképes tudást meghozza az eredményét, hiszen kiszámoltuk, hogy a Corvinusos diplomával egy teljes karrierút alatt várhatóan 340 millió forintot fog keresni, ami 110 millió forinttal több, mint az országos átlag. Világkörüli utak, több pihenés, vagy önfejlesztés? Te mihez kezdenél ezzel az összeggel?

A számítások hátteréről itt olvashatsz.

Szakfelelősi köszöntő

A diplomácia világa rendkívüli ütemben változik a 21. században, új szereplőkkel bővül és korábban nem tapasztalt kihívásokkal szembesül. A Corvinus Magyarországon egyedülálló egyéves angol nyelvű Diplomacy mesterszakán a diplomáciában (külképviseleten vagy nemzetközi szervezetnél) már legalább féléves gyakorlati tapasztalatot szerzett jelentkezőket várunk, akik nemzetközi karrierjüket ezzel a gyakorlatorientált mesterképzéssel emelnék magasabb szintre. A program kitűnő lehetőséget nyújt a szakdiplomáciák megismerésére, a képzést záró portfóliójellegű szakdolgozat pedig nagyszerű ajánlólevél lehet későbbi karrierjükhöz

Budapesti Corvinus Egyetem

Szunomár Ágnes
Szakfelelős

Egyetemi Docens

#együttalegjobbak

Budapesti Corvinus Egyetem

Mitől egyedi a képzés?

• A szak itthon csak a Corvinuson elérhető.

• A teljes képzés gyakorlatorientált, de a hallgatók egy minimum 6 hetes szakmai gyakorlaton is részt vesznek.

• A képzés egyéves hossza ellenére hangsúlyt fektetünk a mobilitásra. A hallgatóknak lehetőségük nyílik részt venni partneregyetemek és más, releváns képzést és kurzusokat hirdető intézmények programjaiban; ezek lehetnek rövid idő alatt, intenzíven elvégzett kurzusok is (pl. intenzív hét vagy international week kurzusa).

• A hallgatók a képzés egésze során differenciálhatják az ismereteiket más intézmények online szervezett kurzusaival, amelyeket rugalmasan, a képzés egésze során elvégezhetnek. Az így teljesített tantárgyak – az igazoltan megszerzett kompetenciáknak megfelelően – a releváns tárgyakban elismertethetőek.

• Negyedéves szervezésű képzés, azaz minden tantárgyat negyedéven át tanulsz majd.

• A megszerezhető szakképzettséggel rokonítható szak a kétéves Nemzetközi tanulmányok mesterképzés, ugyanakkor a Diplomácia mesterszak gyakorlatorientáltabb, az oktatás aktív hallgatói részvétellel zajlik.

Budapesti Corvinus Egyetem

Módosítsd a sorrended online!

A felvételi jelentkezéseddel kapcsolatos ügyintézést (a sorrendmódosítást is) a Felvi.hu E-felvételi szolgáltatásán keresztül intézheted.

A képzés még nem rendelkezik a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság (MAB) vagy más külső minőségbiztosító értékelésével.**

**A nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény 15. § (1a) bekezdése szerint a MAB hatályos intézményakkreditációval rendelkező felsőoktatási intézmények mesterképzések esetén a képzési és kimeneti követelményeket és a tantervet szabadon készítik el azon a képzési területen, amelyen már jogosultságot szereztek. A szakértői vélemény megszerzésére a 67. § (4c) bekezdése szerint a nyilvántartásba vételtől számított 3 év áll rendelkezésre.

Légy képben! Iratkozz fel hírlevelünkre!

Kövess minket!

Felvételivel kapcsolatos technikai kérdésed van? – felvi.corvinus@uni-corvinus.hu

Budapesti Corvinus Egyetem
1093 Budapest Fővám tér 8.

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod,hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon sütiket használunk a jobb működésért.

X
GEN.:2023.03.24. - 05:57:55