Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Informatikai rendszerek

A modern oktatás elengedhetetlen elemei a különböző informatikai rendszerek.

Kapcsolódó posztok

Kapcsolódó események

Corvinus Épület

A tanév sikeréhez elengedhetetlen, hogy időben beszerezd a megfelelő szoftvereket és rendelkezz a kívánt belépési kódokkal.  

Kérjük vedd figyelembe, hogy az alábbi installációk/regisztrációk nélkül nem tudod teljesíteni a félévet, ezért javasoljuk, hogy amint módodban áll, végezd el a lenti teendőket. 


CUSMAN  

A CUSMAN-rendszer lehetővé teszi, hogy a különböző informatikai szolgáltatásokat ugyanazzal a felhasználói névvel és jelszóval lehessen használni. A CUSMAN regisztráció során jön létre az egyetemi e-mail címed, melyre szükséged lesz az egyetemmel való kommunikáció során.  

Mikor?  

Ha korábban nem regisztráltál a CUSMAN-rendszerbe, akkor kérjük tedd meg azt követően, hogy erről e-mailben értesítést kapsz. A regisztrációt azután kezdheted meg, hogy az adataid bekerültek a Neptun rendszerbe.  

Miért fontos?  

Az egyetemi e-mail címedet (…@stud.uni-corvinus.hu) a CUSMANregisztráció során generáljuk. Az adatvédelmi és egyetemi szabályozásoknak eleget téve a későbbiekben nem kommunikálhatunk veled a privát e-mail címeden keresztül.  

A CUSMAN belépési adataidra szükséged lesz még a Microsoft Teams bejelentkezés során. További hasznos tudnivaló, hogy a CUSMAN felületen tudod ellenőrizni az egyetemi e-mail címed, illetve itt tudsz jelszómódosítást kezdeményezni.  

Az egyetemi WiFi-re is a CUSMAN adataiddal tudsz csatlakozni.  

Hol?  

Itt léphetsz be a CUSMAN oldalra. Kérjük, az első belépést követően változtasd meg a jelszavadat, regisztrációd ezzel a lépéssel válik véglegessé.  

Hogyan?  

A CUSMAN-rendszerrel kapcsolatban itt találsz bővebb tájékoztatást.  


NEPTUN 

 A Neptun az Egyetemen használt egységes tanulmányi rendszer. Ezen a platformon tudod elvégezni a tanulmányaiddal kapcsolatos legtöbb adminisztratív feladatot, úgy mint az aktív, vagy passzív félévről való rendelkezés, tantárgyfelvétel, pénzbefizetés, kérvények leadása, vizsgajelentkezés és még sok más egyéb funkció. Továbbá itt kerülnek rögzítésre az érdemjegyeid is.  

Mikor?  

A Neptunban elvégzendő ügyintézési teendőket kérjük folyamatosan kísérd figyelemmel. Ezekről tájékozódhatsz az egyetem honlapján. A személyes beiratkozást követően az első legfontosabb teendőd az Aktív/Passzív státuszról való rendelkezés és a minimum egy tanegység felvétele lesz.  

Miért fontos?  

A Neptun rendszer felhasználó szintű ismerete és az adminisztratív feladatok elvégzése kiemelten fontos, hiszen ezek a teendők elkerülhetetlenek a tanulmányaid sikeres teljesítése érdekében. Bizonyos ügyintézési tennivalók elmulasztása nem csupán anyagi terheket vonhat maga után, de akár a képzési idődet is megnövelheti. Kérjük, mindig figyeld az aktuális ügyintézési követelményeket és határidőket, melyekről az egyetem honlapján tájékozódhatsz.  

Hol?  

Itt léphetsz be a Corvinus Neptun rendszerébe.  

Hogyan?  

A Neptun rendszerbe a 6 jegyű Neptun kódoddal és az általad megadott CUSMAN jelszóval tudsz belépni. Amennyiben nehézséget tapasztalnál a belépés során, kérjük jelezd a neptun@uni-corvinus.hu e-mail címen. A Neptun kódodról a sikeres felvételidet követően rövidesen e-mail formájában tájékoztatunk.  

A Neptun használatában az alábbi videók lesznek a segítségedre:  

Ha továbbra is maradtak benned kérdések, akkor a teljes Neptun kézikönyvet innen töltheted le. 


MOODLE  

A Moodle az Egyetem e-learning rendszere. Az itt megjelenő a tartalom a felvett kurzusaidtól függ. Az itteni teendőidről az oktatóid fognak tájékoztatni.  

Mikor?  

A Moodle rendszerbe a CUSMAN-regisztrációt követően fogsz tudni belépni ugyanazokkal az adatokkal. Az elérhető tartalmak és teendők a felvett kurzusok függvényében egyénenként eltérnek.  

Miért fontos?  

A Moodle rendszert a tanulmányaid során fogod használni. Többek között itt érheted el a felvett kurzusaid követelményrendszerét, az oktatóid anyagait és prezentációit. A tantárgytól függően akár az órai munkákat, beadandókat, vizsgafeladatokat is itt tudod majd leadni.  

Hol? 

Hogyan? 

A Moodle rendszerbe a CUSMAN felhasználóneveddel és jelszavaddal tudsz belépni. Amennyiben nehézséget tapasztalnál a belépés során, kérjük jelezd a moodlehelpdesk@uni-corvinus.hu email címen. A Moodle rendszer használatáról ebből a videóból tudhatsz meg többet.  


MICROSOFT TEAMS  

A Microsoft Teams az Egyetem egységes kommunikációs és kollaborációs platformja.  

Mikor?  

Ha még nem rendelkezel a Microsoft Teams asztali applikációval, akkor azt javasoljuk, hogy töltsd le minél hamarabb.  

Miért fontos?  

A Teams az Egyetem online kapcsolattartási felülete. Ezen keresztül vehetsz részt azokon a kurzusokon, amit online fogunk tartani, valamint a virtuális rendezvényeken.  

Hol?  

A Microsoft Teams elérhető webes böngészőn keresztül is, de a gyorsabb belépés és stabilabb alkalmazhatóság végett mi azt javasoljuk, hogy mindenképp telepítsd az applikációt az általad használt asztali számítógépre, laptopra, illetve a telefonodra egyaránt.  

A webes verzió itt érhető el.  

Az applikációt pedig innen tudod letölteni. 

Hogyan?  

A Teams-be való bejelentkezéshez az egyetemi e-mail címedet kell használnod (…@stud.uni-corvinus.hu) és a CUSMAN jelszavadat. Amennyiben bármi problémád akadna a bejelentkezéssel, kérjük jelezd a helpdesk@uni-corvinus.hu e-mail címen. A program telepítésével kapcsolatban itt találsz részletesebb leírást.  


MICROSOFT 365 (OFFICE 365), OUTLOOK  

A Microsoft 365 a Corvinus Egyetem által támogatott Office csomag, mely számodra is ingyenesen elérhető. A programot használhatod felhő alapú webes verzióban, illetve telepítheted is annak különböző programelemeit a számítógépedre.  

Mi azt javasoljuk, hogy az Outlook levelező program applikációját feltétlen töltsd le a telefonodra is és állítsd be az értesítéseket, hogy ne maradj le a fontos egyetemi tudnivalókról.  

Mikor?  

A Microsoft 365 csomag szolgáltatásait bármikor elérheted CUSMAN azonosítóiddal, de mi azt javasoljuk, hogy készülj fel időben és az Outlook applikációt töltsd le a CUSMAN regisztrációd után.  

Amennyiben a regisztrációd befejezése után közvetlenül még nem sikerül belépned az Office felületére az egyetemi azonosítóiddal, nincs miért aggódnod, az átfutási idők miatt kérjük a későbbiekben próbáld újra.  

Miért fontos?  

A Microsoft 365 csomag tartalmazza minden olyan programot (Word, Excel, Power Point… stb.), melyek használata létfontosságú a beadandók és egyéb egyetemi feladatok elkészítéséhez. A OneDrive felhőalapú szolgáltatás segítségével megoszthattok fájlokat, vagy akár közösen is szerkeszthetitek azokat.  

Az Outlook levelezőprogramon elérhető egyetemi e-mail címed (…@stud.uni-corvinus.hu) lesz a továbbiakban az egyetlen kommunikációs csatorna, melyen kapcsolatot tarthatsz az egyetemmel. Ide küldjük majd el a legfontosabb tudnivalókat, ezért létfontosságú, hogy folyamatosan lásd a beérkező üzeneteidet. A Teams fontosságát már korábban ismertettük.  

Hol?  

A Microsoft 365 szoftvereket innen tudod elérni vagy letölteni.  

Hogyan?  

A Microsoft 365 és az Outlook programokba való bejelentkezéshez az egyetemi e-mail címedet kell használnod (…@stud.uni-corvinus.hu) és a CUSMAN jelszavadat. Amennyiben bármi problémád akadna a bejelentkezéssel, kérjük jelezd a helpdesk@uni-corvinus.hu e-mail címen. A program telepítésével kapcsolatban itt találsz részletesebb leírást. 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.05.23. - 08:51:05