Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Vissza a főoldalra

Volt hallgatóink elismerése Jubileumi Diplomával

2021-03-31 06:38:06

A Budapesti Corvinus Egyetem jubileumi díszoklevéllel jutalmazza azon volt hallgatóit, akik 50, 60, 65 és 70 évvel ezelőtt végeztek az Alma Materben.

A diploma érték. Ez az állítás igaz volt a régmúltban, de érvényes napjainkban is. A Budapesti Corvinus Egyetem jubileumi díszoklevéllel jutalmazza azon volt hallgatóit, akik 50, 60, 65 és 70 évvel ezelőtt végeztek az Alma Materben.

Budapesti Corvinus Egyetem

 Az Egyetem az elmúlt évek alatt már többezer kiváló alumnit jutalmazott díszoklevéllel. Okleveles közgazdaként ezek a jubilánsok sokféle életutat jártak be, többen közülük miniszterek, nagykövetek, igazgatók, egyetemi tanárok lettek, de sokan dolgoztak osztályvezetőként, középiskolai tanárként, külkereskedőként, sikeres vállalkozóként, valamint sok más szakma kiváló képviselőjeként is. Többen jelentős nemzetközi sikereket is elértek pályájuk során.

A napokban lezárul egy újabb jubileumi időszak, hamarosan minden, 2020-ban jubilálóhoz eljuttatjuk a díszoklevelét. 98 diplomát ősszel már postáztunk, 132 pedig április elején fog megérkezni a jubilánsokhoz.

A jubileumi oklevelek elnevezése különböző, minden évfordulóra másfajta diplomát adunk.

  • Aranydiploma jár az 50 éve végzetteknek (ezt 2020-ra vonatkozóan 175 fő kapta),
  • Gyémántdiplomát adunk 60 évvel a végzés után (2020-ban ezúttal 25 főnek),
  • Vasdiplomának hívják a 65 éve végzettek oklevelét (amit 32 jubiláló vehet át),
  • Rubindiploma a jutalma a 70 éve végzett hallgatóinknak. Közülük ketten igényelték tavaly ezt az elismerést.


A 2021-es év újabb lehetőség azok elismerésére, akik diplomázásuk kerek évfordulóját ünneplik. Ezért azt kérjük, hogy ha családjában vagy ismerősi körében van olyan, aki a Corvinus jogelődjén (Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem, Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem) végzett 1951-ben, 1956-ban, 1961-ben vagy 1971-ben, emlékeztesse erre a lehetőségre.

Minden érdeklődőt részletesen tájékoztat a Corvinus Alumni csoportja a jubileum@uni-corvinus.hu címen, vagy az itt található elérhetőségéken.

Egy egyetem jelentőségét bizonyítja a hallgatók és oktatók kiválósága, a nemzetközi gazdasági, politikai és tudományos életben elért sikereik. Emellett azonban az is elismerés, ha azok, akik hallgatóként sok évvel ezelőtt ugyanazokat a folyosókat koptatták, mint a mostani diákok, büszkén jelentkeznek az évfordulón jubileumi diplomájukért, osztják meg velünk életpályájuk történetét, valamint azt, hogy a diplomán kívül mi-mindent kaptak az Egyetemtől. 

A jubileumi évkönyv itt érhető el.

Vágólapra másolva
GEN.:2022.07.03. - 17:59:39