Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Vissza a főoldalra

Új taggal bővült a Maecenas Universitatis Corvini Alapítvány Kuratóriuma

2021-04-15 10:55:54

Az alapítvány április 13-i ülésén tagjai közé választotta Váradi Józsefet, a Wizz Air csoport vezérigazgatóját

A Budapesti Corvinus Egyetemet fenntartó Maecenas Universitatis Corvini Alapítvány vezető testülete április 13-i ülésén tagjai közé választotta Váradi Józsefet, a Wizz Air csoport vezérigazgatóját.

Budapesti Corvinus Egyetem

A Corvinus megújulásának célja, hogy a régió egyik legjobb egyetemeként nevelje és képezze a jövő kiválóságait Magyarországon és Közép-Európában. Gyakorlati tudást adjon és folyamatos, közvetlen, stratégiai kapcsolatot alakítson ki a legjelentősebb munkaerőpiaci szereplőkkel. Ennek eléréséhez a fenntartói testületben is szükséges a különböző hátterű, szemléletű szereplők együttműködése.

Tanulmányok, szakmai pályafutás, díjak 
Váradi József az egyik legsikeresebb magyar vállalkozó. 2003-ban társaival pár hónap alatt hozta létre a Wizz Air-t, amely mára Kelet- és Közép-Európa legnagyobb diszkont légitársasága lett.
 
Váradi József a Corvinus jogelődjén, a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen szerzett diplomát, majd elvégezte a University of London jogi mesterképzését nemzetközi üzleti szakjogász szakirányon, de diplomát szerzett az INSEAD-on is.

A Wizz Air Holdings (Egyesült Királyság) és a JetSMART (Chile) igazgatósági tagja, valamint a Wizz Air Hungary, Wizz Air UK és a Wizz Air Abu Dhabi légitársaságok igazgatósági elnöke. A Wizz Air Holdings alapítását megelőzően a Malév vezérigazgatójaként, azt megelőzően pedig a Procter&Gamble Kelet-Közép-Európáért felelős értékesítési igazgatójaként dolgozott.

2017-ben az Ernst&Young az Az év üzletemberének választotta, 2018-ban pedig elnyerte a Közép- és Kelet-Európa legjobb vezérigazgatója címet. Ugyancsak 2018-ban ő képviselte Magyarországot az Év európai vállalkozója versenyen Monte Carlo-ban. 

Vágólapra másolva
X
GEN.:2022.08.17. - 16:51:48