Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Vissza a főoldalra

Online Magyar Operációkutatási Szemináriumsorozat indul a magyar kutatók munkájának bemutatására

2021-01-27 15:43:33

A 2020 szeptemberében létrejött Corvinus Centre for Operations Research (CCOR)

A 2020 szeptemberében létrejött Corvinus Centre for Operations Research (CCOR) a Budapesti Corvinus Egyetem Felsőfokú Tanulmányok Intézetének egyik tag-kutatóközpontja. A CCOR célja, hogy előmozdítsa a tudományos kvantitatív megközelítést az összetett problémák megoldásában az elméleti és alkalmazott kutatás területén. A pandémia időszakában számos nemzetközi, angol nyelvű online szeminárium jött létre, melyek rendkívül sikeresen zárultak. Felmerült az igény magyar nyelvű online szemináriumokra is, ahol a világ különböző részein, de egyformán az operációkutatás területén dolgozó magyar nyelvű kutatók ismerhetik meg egymás munkáját magyar nyelven is.

Budapesti Corvinus Egyetem

 
Ezzel a céllal született meg a Corvinus Centre for Operations Research kezdeményezésében az Online Magyar Operációkutatási Szeminárium vagyis az OMOSZ. Havonta egy alkalommal szerveznek előadásokat, a hónap első teljes hetének keddjén 15:00 órai kezdettel. Az első félév időpontjai: február 2., március 2., április 6., május 4.

Az előadások pontos címe, absztraktja, valamint időpontja a későbbiekben ezen a linken, az egyetem honlapján lesz elérhető. 

Az eseményhez való csatlakozás a következő címen lehetséges: 

marianna.eisenberg-nagy@uni-corvinus.hu


Az első előadás részletei:


Február 2. (kedd) 15:00

Németh Sándor (University of Birmingham): A másodfokú függvények gömbölyű kvázi-konvexitásáról

Absztrakt:

Négyzetes függvények gömbölyű kvázi-konvexitását fogjuk vizsgálni. Elégséges feltételeket fogunk bemutatni négyzetes függvények gömbölyű kvázi-konvexitására vonatkozóan szubduális gömbölyűen konvex halmazokon. Bizonyos feltételek mellett teljes jellemzésekről is beszélni fogunk. A kutatást Martos Béla négyzetes függvények kvázi-konvexitására vonatkozó korszakalkotó eredményei ihlették.

Vágólapra másolva
X
GEN.:2022.07.06. - 06:36:01