Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Vissza a főoldalra

Modellváltó egyetemek alapító ünnepsége

2021-11-09 10:43:09

Hétfőn délután Veszprémben tartották a modellváltó egyetemek alapító díszoklevelének átadó ünnepségét, amelyen első hazai modellváltó egyetemként a Budapesti Corvinus Egyetem is díszoklevelet kapott Palkovics László innovációs és technológiai minisztertől.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

„A kormány stratégiai partnerként tekint a modellváltó egyetemekre céljainak megvalósításában” – mondta az innovációs és technológiai miniszter hétfőn Veszprémben, a megújuló felsőoktatás ünnepe elnevezésű rendezvényen.

Palkovics László a rendezvényen elmondta, hogy a felsőoktatási intézmények modellváltása, amely 2014-ben kezdődött, kezdetben nem volt zökkenőmentes, de mára 21 egyetemen sikeresen megvalósult. A modellváltás egyúttal a finanszírozás átalakítását is jelenti, a felsőoktatási intézmények támogatása jövőre eléri az ezermilliárd forintot – tette hozzá.

Mára Magyarország az Európai Unió azon államai közé tartozik, amelyek a legintenzívebben támogatják az egyetemeket. Jövőre a támogatás mértéke eléri a GDP 2%-át. Ez egyedülálló a magyar oktatás történetében, csak Klebelsberg Kuno miniszterségéhez fogható

– mondta az innovációs és technológiai miniszter.

Stumpf István, a felsőoktatási modellváltás koordinációjáért felelős kormánybiztos beszédében hangsúlyozta: az átalakítás révén minőségi fordulatra, karakteres intézményi profil kialakulására számítanak. A kormánybiztos szerint az állam fontos feladata a folyamatos párbeszéd fenntartása az intézményekkel, a minőségbiztosítás erősítése. Stumpf István nagy eredménynek tartja, hogy az átalakítás révén javult az életpálya feltételrendszere a felsőoktatási intézményekben.

A rendezvényen a modellváltó egyetemeket fenntartó alapítványok képviselői díszoklevelet vehettek át Palkovics László innovációs és technológiai minisztertől. A Budapesti Corvinus Egyetem nevében Lánczi András, a Corvinus volt rektora és a Maecenas Universitatis Corvini Alapítvány kuratóriumi tagja vette át a díszoklevelet.

(Forrás: MTI)

Vágólapra másolva
X
GEN.:2022.10.06. - 01:42:26