Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Vissza a főoldalra

Kihirdették az idei közgazdasági Nobel-emlékdíj nyerteseit

2021-10-11 16:29:03

A Svéd Királyi Tudományos Akadémia idén három közgazdász kutatónak ítélte oda a közgazdasági Nobel-díjat. Az Egyesült Államokban dolgozó kutatók "az ok-okozati összefüggések elemzéséhez nyújtott módszertani hozzájárulásukért" részesültek az elismerésben. Egyikük, Joshua D. Angrist 2011-ben Neumann-díjat is kapott munkásságáért a Rajk Szakkollégiumtól, tavaly pedig videóinterjú is készült vele.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

A Svéd Királyi Tudományos Akadémia idén három közgazdász kutatónak ítélte oda a közgazdasági Nobel-díjat. Az Egyesült Államokban dolgozó kutatók “az ok-okozati összefüggések elemzéséhez nyújtott módszertani hozzájárulásukért” részesültek az elismerésben. Egyikük, Joshua D. Angrist 2011-ben Neumann-díjat is kapott munkásságáért a Rajk Szakkollégiumtól, tavaly pedig videóinterjú is készült vele.

A kanadai származású David Card, az amerikai Joshua D. Angrist és a holland Guido W. Imbens kapta meg az idei közgazdasági Nobel-emlékdíjat “az ok-okozati összefüggések elemzéséhez nyújtott módszertani hozzájárulásukért”.

Az idei Nobel-emlékdíj egyik nyertesének munkásságára már tíz évvel ezelőtt felfigyelt a Budapesti Corvinus Egyetem Rajk Szakkollégiuma. A szakkollégisták 2011-ben Joshua D. Angristnak ítélték oda a Kollégium által 1994-ben alapított Neumann-díjat. Tavaly pedig egy videóinterjút is készítettek vele, a Neumann-díj eddigi nyerteseit bemutató sorozatuk keretében.

A díjat idén 53. alkalommal ítélte oda a Svéd Királyi Tudományos Akadémia. A közgazdasági Nobel-emlékdíjat a svéd központi bank alapította 1968-ban. Célja az Alfred Nobel által alapított díjak kiegészítéseként a közgazdaságtudomány területén elért eredmények elismerése.

Vágólapra másolva
GEN.:2022.05.20. - 00:48:45