Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Vissza a főoldalra

Két újabb hibrid oktatásra alkalmas teremmel bővült a Corvinus oktatástechnikai portfóliója

2021-08-30 10:10:41

Különösen a Covid-19 világjárvány idején vált sürgetővé az az igény, hogy biztosítsunk lehetőséget a jelenléti foglalkozásokon való részvételre azon hallgatók számára is, akik kényszerű okokból nem tudnak személyesen megjelenni a kurzusokon.

A hibrid termek segítségével a távol lévő hallgatókat is be lehet kapcsolni a szemináriumokba, részt vehetnek az órai diskurzusokban, csoportmunkákban, miközben a hallgatók egy csoportja – és az oktató is – személyesen van jelen a helyiségben.

Két, újonnan kialakított, egyenként 40 fő befogadására alkalmas helyiség, hibrid terem áll jelenleg rendelkezésre a Corvinuson. Ezzel nem csupán a beutazási korlátozások miatt távol maradó külföldi hallgatók, vagy éppen a szakirányú továbbképzéseken részt vevő vállalati munkatársi csoportok részvétele lehet biztosított, hanem nagyobb mozgásteret kínál a változatos hazai és nemzetközi szakmai programok szervezésében is.

A kiépített kamera és mikrofonrendszer közvetíti a teremben zajló történéseket, a távollévők videókapcsolaton keresztül csatlakoznak, őket az előadó és a hallgatók szintén videón keresztül láthatják. A videóközvetítés alapvetően az oktatót, hallgatókat vagy éppen a táblát mutatja, de lehetőség van a számítógép képernyőjének megosztására is.

A terem hátsó falán kihelyezett kijelző (98”) az előadói számítógép kiterjesztett monitorjaként funkcionál. A teremben kivetíthető a Teams-en becsatlakozó előadása, képe a teremben ülőknek, illetve az oktató prezentációja egyidőben vetíthető a teremben és a távollévőknek is. A mennyezeti térmikrofon képes a teremben ülő összes megjelent hangját jó minőségben közvetíteni, az oktatói térnek automatikusan prioritást biztosítva. A falra kihelyezett hangszórókon keresztül jól hallhatóak a távoli résztvevők is.

A beépített technológiával rendelkező termek biztosítják a virtuális kapcsolat megbízhatóságát, gyorsaságát, valamint a kép és hang tisztasáságát, ezzel is növelve az oktatás színvonalát. A hibrid termek kínálta lehetőségek minél hatékonyabb kihasználása egyúttal új oktatásmódszertani megoldások kidolgozását is ösztönzi.

A hibrid termek és a Teams funkciói számos lehetőséget kínálnak, ezért javasoljuk a technika kipróbálását az előadás előtt. Oktatástechnikus kollégáink szívesen nyújtanak ebben segítséget előzetes időpontegyeztetés után az oktatastechnika@uni-corvinus.hu címen.

További információk

A Teams használatáról és újdonságairól az ISZK honlapján talál információkat Budapesti Corvinus Egyetem – Microsoft 365 (Office 365) (uni-corvinus.hu)

A terem használatáról készült oktatóvideó és leírások itt találhatók Budapesti Corvinus Egyetem – Oktatástechnika (uni-corvinus.hu)

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

Vágólapra másolva
X
GEN.:2022.08.12. - 18:23:56