Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Vissza a főoldalra

Készül a jövő Campusa

2021-09-22 15:05:35

A Corvinus megújulásának fontos eleme az új, Ménesi úton található Campus tervezése már zajlik

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

Ménesi Campus

A fejlesztés révén nemcsak egy új épülettel bővül az Egyetem épületeinek sora, hanem új funkciók is megjelennek majd. A projektet az Egyetemet fenntartó Maecenas Universitatis  Corvini Alapítvány koordinálja, az épületet pedig hosszú távon az Egyetem fogja használni. Így a lehetőségeket az Alapítvány biztosítja, a víziót pedig az Egyetem álmodja meg. 

A folyamat első lépései már 2020-ban megtörténtek, az azóta eltelt időben a feladatra létrehozott Belső Világ Munkacsoport a szakmai tartalmon dolgozott. Összetételének kialakításakor a legfontosabb szempont az volt, hogy minden olyan fontos csoport képviselői egyenrangú félként vegyenek részt a döntéshozásban, akik később használni fogják az épületet. A csapat tagjai között így találunk hallgatókat, oktatókat és az Egyetem stratégiai funkcióit képviselő kollégáit.  

Az olyan praktikus kérdések megválaszolása mellett, mint hogy lesz-e az épületben kollégium, a munkacsoport legfontosabb feladata annak a víziónak a kialakítása volt, hogy milyen terekkel és lehetőségekkel járulhat hozzá az új Campus az Egyetem stratégiai céljának a megvalósításához és hosszú távú megtartásához, azaz, hogy a Corvinus legyen a közép-kelet-európai régió vezető gazdaság- és társadalomtudományi egyeteme. 

Ménesi Campus 2

A tartalom meghatározásakor a munkacsoport célja az volt, hogy egy  technológiaintenzív, inspiráló terekből álló, jövőorientált épület szülessen. Egy olyan hely, amely minőségi személyes pillanatok létrejöttének ad otthont, ahol magától értetődő az élményszerű közös munka, az innovációt lehetővé tevő új gondolatok megszületése.  

A fejlesztés így funkcióbővülést is eredményez majd. A hagyományos, tantermi keretek között zajló oktatási lehetőségek mellett kreatív kooperációra alkalmas oktatási terek is helyet kapnak itt, valamint dedikált teret kapnak a kutatások és vállalati partnerekkel közös innovatív projektek is. A Campuson számos közösségi tér is létrejön, valamint új sportolási lehetőségek is nyílnak majd. Emellett a fejlesztés révén bővülnek a kollégiumi funkciók is. Az új Campuson a csendes elmélyülésre lehetőséget adó olvasótermek, valamint egyéni és csoportos tanulási terek is elérhetőek lesznek. Mindemellett, a Campus fontos új eleme lesz az adattér, amely az adattudomány iránt érdeklődő hallgatók és oktató-kutatók számára készülő adatelemzési és adatvizualizációs kreatív hub lesz. 

Ménesi Campus 3

Az átadás tervezett időpontja 2023 tavasza, így a megvalósításban részt vevők előtt intenzív időszak áll. A fejlesztés további részletei, a legfrissebb hírek az Egyetem honlapján, illetve a projekt holnapján elérhetőek.

Vágólapra másolva
X
GEN.:2022.07.06. - 10:22:31