Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Vissza a főoldalra

Ismét Kutatási hét a Corvinuson

2021-06-10 02:41:41

Több mint 40 izgalmas előadás, beszélgetés, workshop és fórum várja ismét az érdeklődőket a Kutatási héten a Corvinuson.

Miért bonyolult állat a tehén, hogyan kapcsolódik össze a vesecsere, az időbankok és az elszámolóházak, és lesz-e idén végre olimpia Tokióban. Több mint 40 izgalmas előadás, beszélgetés, workshop és fórum várja ismét az érdeklődőket a Kutatási héten a Corvinuson.

Corvinus Stock Photos

 
 

Időpont: 2021. június 14-18.
Helyszíne: online, a Kutatási hét MS Teams felülete. Keresse az egyes előadások csatornáit a felületen belül!


Az 5 napos rendezvényen workshopok, beszélgetések, előadások és fórumok várják az érdeklődőket. Megismerhetik más intézetek, tanszékek, kutatóközpontok munkáját, nemrég lezárult vagy éppen folyamatban lévő kutatásokat, és lehetőség lesz akár együttműködési lehetőségekről is beszélgetni. 

A Kutatásmenedzsment Iroda több részből álló sorozatban mutatja be az Egyetemen elérhető szoftvereket. Volker Krafttól, a JMP európai nagykövetétől megtudhatják, hogyan használhatják fel a szoftvert statisztikai, deszkriptív és prediktív elemzésekre. Corvinusos kollégáink az általuk használt SPSS, a Matlab, MAXQDA, EndNote, valamint Tableau és Microstrategy szoftverek kapcsán szerzett tapasztalataikat osztják meg, és bemutatják az egyes szoftverek funkcióit. Célunk, hogy támogatásunkkal ösztönözzük az oktatókat és kutatókat, hogy az igényeiknek legjobban megfelelő szoftvereket válasszák ki munkájukhoz a gazdag kínálatból.

A Könyvtár szakértői nemcsak a legújabb kutatástámogatási szolgáltatást (az NFIH Kutatási adatkezelési tervét) ismertetik, hanem más egyetemek tevékenységével összevetésben bemutatják a Corvinus Egyetem 2018-2020 közötti publikációs tevékenységét az InCites elemző platform adatai alapján.

Az ifjabb nemzedék tudományos munkásságára az OTDK tapasztalatok megosztásával és a PhD hallgatók terveinek vitával egybekötött bemutatásával hívjuk fel a figyelmet. Egy további előadás keretében PhD hallgatóink és fiatal kutatóink tippeket és tanácsokat kaphatnak arra, hogyan írják meg első Q1-es cikküket.

Természetesen napjaink egyik legaktuálisabb témája, a Covid és annak a különböző területekre gyakorolt hatása is terítékre kerül. Nem maradhat ki az előadások sorából a mesterséges intelligencia vagy a versenyképesség kérdése sem, sőt egy tudományos kalandjáték keretein belül a kutatók számára lényeges „impakt” egy új aspektusával is megismerkedhetünk. Fény derül arra is, hogy a hőn áhított (és elvárt) publikációkon túl hogyan érhet el minél szélesebb körű hatást egy kutató, és hogyan segítheti őt ebben az Egyetem?

A Kutatási héten rendezzük meg a Vezetéstudomány folyóirat szerzői és olvasói találkozóját és a 2019-es évfolyam Legjobb és Kiváló Cikk Díjainak átadását is. Az eseménysorozatot pénteken 10.30-kor Prof. Dr. Vastag Gyula kutatási rektorhelyettes a kutatástámogatás jövőjét felvázoló előadása zárja.

Legyünk együtt részesei a tanévzáró kutatási hétnek! Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Bővebben a programokról a Kutatási Hét honlapján olvashatnak.

További információért Bordás-Tóth Évához, a Kutatásmenedzsment Iroda munkatársához lehet fordulni.

Vágólapra másolva
X
GEN.:2022.09.30. - 08:53:31