Ugrás a fő tartalomra
Vissza a hírekhez

Gratulálunk a Téli Egyetemi Világjátékokon részt vevő hallgatóinknak

2023-02-07 16:18:01

Corvinusos hallgatók is képviselték hazánkat az eddigi legnagyobb szabású Téli Egyetemi Világjátékokon, amelyet ezúttal a New York állambeli Lake Placidben rendeztek.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

A január végén megtartott, tizenegy napos eseményen több mint 50 nemzet, mintegy 600 egyetemének 1500 sportolója vett részt. A magyar csapat is nagyobb létszámmal utazott a versenyre az eddigi évekhez képest: több mint 50 fő versenyzett hazánkból az egyetemi sport legrangosabb téli eseményén.  

Összesen 3 hallgatónk (Galántai Richárd Dániel, Sági Máté Péter, Tóth Péter Norbert) erősítette a magyar jégkorong csapatot, akik 5 csoportmérkőzés után estek ki: Szlovákia, Kazahsztán, a Koreai Köztársaság, Nagy-Britannia és az USA ellen is pályára léptek. Az összesen 5 csoportmérkőzésből kettőt nyertek, legyőzve Koreát és Nagy-Britanniát, de nem talált fogást a szlovák csapaton és a nagyon erős játékosokat felvonultató kazah és amerikai egyetemi válogatotton sem, így a 8. helyen zárta a Világjátékokat, mely eggyel jobb eredmény, mint a 2019-es krasznojarszki Világjátékok helyezése. 

A korábbi éveknél nagyobb létszámú alpesi sí csapat versenyzett az eseményen, mindannyian felnőtt válogatott kerettagok. Ebben a kategóriában Nagy Bence hallgatónk utazott a Corvinusról, aki összesen háromszor állt rajthoz. A Parallel Szlalom vegyes csapat tagjaként 9. helyet ért el. 

Gratulálunk a részvételhez, és további remek sportsikereket kívánunk. 

(képek forrása: MEFS Facebook-oldala)

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.03.29. - 11:25:33