Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Erre figyelj: kétlépcsős azonosítást vezet be a Corvinus minden Microsoft-fiókra

2023-09-11 15:43:00

Jövő héttől csak úgy léphetsz be például az Outlook- és a Teams-fiókodba, ha beállítod a kétlépcsős azonosítást.

Kétlépcsős azonosítást vezet be a Corvinus minden egyetemi Microsoft-fiókra a biztonságosabb használat érdekében. A bevezetés központilag történik, így neked annyi dolgod lesz, hogy szeptember 18-a után meg kell adnod egy második hitelesítési módot is, amikor először bejelentkezel a fiókodba bármelyik olyan alkalmazásban, ahol az egyetemi e-mail-címed használod (minden Microsoft alkalmazásnál, a MyCorvinus applikációban és a HUB-on is). 

Az alábbi másodlagos hitelesítési módok közül választhatsz: 

  • Microsoft Authenticator letöltése (javasolt) 
  • SMS-ben küldött megerősítő kód 
  • Telefonos azonosítás 

A hitelesítési mód kiválasztását és beállítását egyszer kell elvégezni. Ezt követően minden új bejelentkezéskor, bejelentkezve hagyott fiók esetén pedig legkésőbb 30 nap után egy számkódot kell megadnod második lépésként ez e-mail-cím és jelszó után, amit vagy az applikációban, vagy SMS-ben kapsz meg (az általad választott mód szerint). Kizárólag akkor nem kell majd második lépcső a belépéskor, ha az egyetemi hálózatról (vagyis az épületek wifijére vagy az egyetem VPN-hálózatára csatlakozva) szeretnél belépni. 

A beállítás során a rendszer végignavigál minden felhasználót az egyes lépéseken, de a biztonság kedvéért készítettünk egy rövid útmutatót is a beállításhoz (lásd lentebb). Amennyiben elakadnál a folyamat során vagy valamilyen beállítás nem működik, az IT Helpdeskhez (ithelpdesk@uni-corvinus.hu) fordulhatsz segítségért. 

A többtényezős hitelesítés (más néven MFA) a digitális fiókok hozzáférésének biztonságosabbá tételére szolgáló módszer. Alkalmazása azért fontos, mert ha egy esetleges kibertámadás során a fiókod jelszavát megszerezték, akkor sem férhetnek hozzá az e-mailjeidhez, dokumentumaidhoz, felhőszolgáltatásodhoz, vagy akár Teams-üzenetekhez, mivel még egy lépés szükséges a személyazonosságod igazolásához.  

A Microsoft leírása a szolgáltatásról itt érhető el. A Microsoft Authenticator beállításának módjáról itt érhető el tájékoztató anyag. 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.03.03. - 22:04:15