Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Vissza a főoldalra

Az InfoRádió Aréna vendége volt Takáts Előd

2021-10-01 13:05:20

Milyen lépéseken keresztül lesz nemzetközileg is versenyképes egyetem a Corvinus? Többek között erről is beszélt Takáts Előd az InfoRádió Aréna című műsorában.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

Milyen lépéseken keresztül lesz nemzetközileg is versenyképes egyetem a Corvinus? Többek között erről is beszélt Takáts Előd az InfoRádió Aréna című műsorában.

Szűk egy órás beszélgetés keretében ismertette rektori terveit a Corvinus rektora az InfoRádió Aréna című műsorában. Takáts Előd beszélt arról, hogy az alapítványi forma lehetővé teszi a mennyiségi szemléletről minőségi szemléletre való átállást, például az élményalapú kiscsoportos és magasabb szintű oktatás biztosítását. Az új működésnek már látszanak az első eredményei, a jövőben pedig az élményszerű tanulás, a kutatási teljesítmény növekedése és a nemzetköziesedés területén is jelentős előre lépések történnek majd. Ennek köszönhetően a Corvinus versenyképes hazai alternatívát fog jelenteni a nemzetközi egyetemekkel szemben a magyar diákok számára.

A Corvinus rektora elmondta, kiemelt célja, hogy társadalmi háttértől függetlenül a legtehetségesebb diákokat vegye fel az egyetem. Személyes missziójának tekinti a hátrányos helyzetből induló tehetséges fiatalok felkutatását és segítését, ezért hamarosan egy tehetségtámogató programot is indít a Corvinus. Takáts Előd úgy fogalmazott, hogy a Corvinus a jövő szellemi elitjét akarja képezni, és szeretné, ha kizárólag a képességen, tehetségen múlna, hogy kit vesz fel az egyetem.

Vágólapra másolva
X
GEN.:2022.10.05. - 23:59:31