Search
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Akadálymentesített nézet
Vissza a főoldalra

A Kopp Mária Intézet a Népesedésért és Családokért (KINCS) gyakornoki programja

2021-09-08 02:18:00

A KINCS és a Budapesti Corvinus Egyetem gyakornoki programot hirdet az egyetem alap- és mesterszakos hallgatói számára KINCS PRO néven.

Röviden a KINCS-ről

A Kopp Mária Intézet a Népesedésért és Családokért 2018-ban alakult azzal a céllal, hogy a családtudományok területén kutatásokat és elemzéseket végezzen a családügyi intézkedések szakmai hátterét biztosítva. A KINCS alap- és alkalmazott kutatásokat végez, illetve szakpolitikai elemzéseket készít többek között a házasság, a gyermekvállalás, az intergenerációs családi kapcsolatok, a mentális egészség, a család és nevelés, a család, mint szociális és kulturális közeg témáiban. Több hazai egyetemi és a kutatóközponti partnerrel, illetve egy nemzetközi szakmai hálózat fontos részeként a KINCS szakmai programja kivételes lehetőséget nyújt egyetemi hallgatók, fiatal kutatók és szakemberek számára, hogy tapasztalataikat és tudásukat bővítsék a családtudomány és családügy területén. (További információk: www.koppmariaintezet.hu)

A KINCS PRO célja

Egyetemi hallgatók szakmai továbbképzése a KINCS által kutatott témakörökben a családtudományi kutatások, illetve szakmai elemzések elvégzése területén.

Amit a KINCS PRO nyújt

10 hetes gyakornoki program, 3 képzési alkalommal, önálló és résztvevői kutató-elemzői munkával. A hallgatók díjazásban részesülnek és a programot évente hirdetjük meg.

A gyakornoki program sikeres elvégzése (illetve az egyetemi diploma megszerzése) után további együttműködésre nyílhat lehetőség.

A jelentkezés feltételei

A gyakornoki programba jelentkezhetnek a Corvinus bármely alapképzésének hallgatói, tanulmányaik 2. évétől, illetve bármely mesterképzésben részt vevő hallgató tanulmányai 2. félévétől, 3.5-ös tanulmányi átlag felett.

Jelentkezéshez szükséges dokumentumok

 • Szakmai önéletrajz (Europass formátumban), tanulmányi eredmény igazolása.
 • Motivációs levél a szándékok, szakmai érdeklődés, közeli és távolabbi célok kifejtésével, a KINCS által kutatott témaköröket figyelembe véve a KINCS-ben tervezett szakmai munka, kutatási, elemzési téma meghatározásával.
 • Egyetemi oktatótól, kutatótól írásbeli ajánlás

A jelentkezés, részvétel folyamata

 • Pályázat beküldésének határideje: 2021. szeptember 15. 
 • A benyújtás módja: elektronikus úton az info@koppmariaintezet.hu címen.
 • Értesítés a pályázati döntésről: 2021. szeptember 21.
 • A program időtartama: 10 hét (2021. szeptember 27 – december 3-ig)
 • A program helyszíne: 1016 Budapest, Naphegy tér 8. vagy 4032 Debrecen, Egyetem tér 1.

A Corvinus-KINCS gyakornoki program éves résztvevőinek száma legfeljebb 3 fő.

A program elvégzésének feltétele

 • KINCS-mentor irányításával részvétel a KINCS kutatási/elemzési munkájában.
 • A kijelölt kutatási és elemzési témában egy min. 25 ezer, max. 40 ezer karakteres kutatási jelentés/tanulmány/ elemzés megírása és bemutatása (prezentációval) a KINCS szakmai vezetése és közössége előtt.

A gyakornoki program ütemezése

1. képzési alkalom: csapatépítés, találkozás a mentorokkal, szakmai témák diszkutálása, kutatási/ elemzési témák kijelölése

2. képzési alkalom:

 • Kutatásmódszertani alapelvek
 • Szakpolitikai elemzések módszertana
 • Nemzetközi kapcsolatok építése és gondozása
 • Prezentációs és szakszövegíró útmutató

3. képzési alkalom: Kutatási/elemzési munkák bemutatása, Q&A

(A változtatás jogát – megfelelő tájékoztatás mellett – a KINCS fenntartja)

Vágólapra másolva
X
GEN.:2022.12.09. - 07:03:51