Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Vissza a főoldalra

A Financial Times top 100 rangsorában

2021-09-13 14:48:39

12 éve a világ top 100 menedzsment képzése között a Corvinus Vezetés és szervezés mesterszakja

Kapcsolódó hírek

×

Kapcsolódó események

Financial Times 2021

A világ több száz üzleti iskoláját monitorozva a Financial Times minden évben összeállítja nemzetközi rangsorát a legjobb üzleti iskolákról és képzéseikről. A Financial Times Masters in Managment globális rangsorán idén a 91. helyen szerepel a Corvinus Vezetés és szervezés mesterképzése. A program 12 éve folyamatosan jelen van a neves brit üzleti lap rangsorán.

Ez a rangsor is mutatja, hogy a Corvinus egy nemzetközileg is versenyképes magyar egyetem. Az a célunk, hogy 2030-ra a Budapesti Corvinus Egyetem képezze Magyarország és Közép-Európa felelős gazdasági és társadalmi elitjét.” – mondja Takáts Előd, a Budapesti Corvinus Egyetem rektora.

A világ top 100 menedzsment képzése között mindössze öt közép-kelet-európai program szerepel, köztük egyetlen magyarországi programként a Budapesti Corvinus Egyetem Vezetés és szervezés mesterszakja. A Financial Times ár-érték arány tekintetében is rangsorolta a képzéseket, ebből a szempontból idén a 22. helyen végzett a Corvinus képzése. A rangsor arra is kitér, hogy a Corvinus programján végzettek 91%-a három hónapon belül el tud helyezkedni a munkaerőpiacon.

Corvinus

A Diplomás Pályakövetési Rendszer adatai szerint a Corvinuson Vezetés és szervezés mesterképzésen diplomázott hallgatók átlagfizetése három évvel a végzésük után bruttó 628.000 Forint, ami 11%-kal magasabb az ugyanezt a mesterképzést más hazai egyetemen elvégzettek átlagfizetésénél. Ráadásul a corvinusos hallgatók diplomájuk értékét még egy CEMS (The Global Alliance in Management Education) képzéssel is növelhetik. A CEMS két féléves, külföldi egyetemi félévet és szakmai gyakorlatot is tartalmazó képzés, amely Magyarországon csak a Corvinuson érhető el.

A mesterszakot idén elkezdő hallgatók pedig még az eddiginél is értékesebb diplomával léphetnek majd ki a munkaerőpiacra. A Corvinus szakmegújítási programja keretében ugyanis idén szeptembertől a Vezetés és szervezés mesterszak is megújult formában és tartalommal indul el. Munkáltatói, végzett és jelenlegi hallgatói visszajelzések alapján modernizálta az Egyetem a képzés tartalmát, felépítését, módszertanát, és a legfontosabb kimeneti kompetenciákat. A megújult Vezetés és szervezés szakon elsajátítható vezetői szemlélet így már a közép- és felsővezetői pozíciók későbbi betöltését is megalapozza.

Vágólapra másolva
GEN.:2022.06.26. - 17:12:40