Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Vissza a főoldalra

5+1 érv, miért a legjobb választás Corvinus

2021-10-29 09:23:25

Felvételizz 2022-ben a Corvinusra!

Térítésmentes oktatás, az állami ösztöndíjnál kedvezőbb feltételekkel

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

Corvinus Ambassador

Az Corvinus Ösztöndíj révén a 2021 őszén alapszakra felvett hallgatóink 74%-a, a mesterszakosok 85%-a tanulhat térítésmentesen képzéseiken. Ráadásul az állami ösztöndíjnál jobb feltételeket kínálunk számodra: akkor sincs semmi veszve, ha az első tanévben nem nyered el a Corvinus Ösztöndíjat, hiszen minden tanév végén rangsort készítünk a tanulmányi eredmények alapján, és a legjobban teljesítő hallgatóink Corvinus Ösztöndíjat kapnak a következő tanévben. Fontos tudnod, hogy a felülvizsgálatok során nem csökken azok aránya, akik az adott szakon Corvinus Ösztöndíjat kapnak. Nálunk röghöz kötés sincs, azaz tanulmányaidat követően bárhol és bármeddig dolgozhatsz a világban, megkötések nélkül. A Corvinus Ösztöndíj állami féléveid számát sem csökkenti és nyelvi hozzájárulást sem kell fizetned.

Forintokban mérhetően is értékesebb diploma

A nálunk szerzett oklevéllel már az induláskor jelentős előnyre számíthatsz, hiszen más egyetemek hallgatóihoz lépest akár 45%-kal magasabb kezdőfizetéssel indulhatsz. Azt is kiszámoltuk, hogy ez mit jelent egy teljes karrierút alatt. Ha gazdaságtudományi szakon képzed magad, akkor ez az előny akár összesen nettó 110 millió forint többletjövedelmet jelenthet, ami 340 millió forint várható teljes keresetet jelent. Az utazás a hobbid? Szeretnél befektetni, vagy gyakrabban alkotói szabadságra menni? Ebből a pluszból ezt megteheted.*

Nem kell külföldre menned, ha nemzetközi közegre vágysz

Nemzetközileg elismert oktatóktól tanulhatsz külföldi diákok között, hiszen több mint 1500 nem magyar anyagelvű hallgató tanul nálunk, akik 90 ország kultúrájával teszik színesebbé Egyetemünk életét. Sőt már az egyetemi éveid alatt kipróbálhatod magad külföldön, hiszen több mint 250 országban várnak rád partnerintézményeink. Részképzéseink közül a legismertebb az Erasmus+ program, amivel évente kb. 5-600 hallgatónk utazik külföldre. A kettősdiploma-programunkkal, a Double Degree-vel – az itthoni tanulmányaiddal párhuzamosan – külföldi egyetemek képzéseit is elvégezheted. Ennek eredményeként két diplomát szerezhetsz, ráadásul rövidebb idő alatt, mintha a két képzést külön végeznéd el. A CEMS pedig egyetemek, multinacionális cégek és civil szervezetek nemzetközi együttműködése, amelynek Magyarországról egyedül a Corvinus tagja. Ennek révén nemcsak külföldön tanulhatsz és szerezhetsz szakmai gyakorlatot, de elvégezve egy olyan diplomát kapsz, ami a Financial Times 2020-as rangsorában a CEMS a 13. helyen szerepel a vezető üzleti iskolák kilencvenes listáján.

Legyél mesteres!

Túl vagy az alapképzésen, gyakorlatiasabb és mélyebb tudásra vágysz? Válassz mesterszakjaink közül, hiszen a tanulóévek nemcsak tudást, hanem gondolkodásmódot, kapcsolatokat és számtalan készségeket is hoznak. A Corvinuson eltöltött évek többszörösen megtérülnek, hiszen az itt szerzett diplomádat a munkaerőpiac is értékeli: a nálunk végzett mesteresek kereseti előnye 7-7,5 év távlatában már közel 20% az országos átlaghoz képest. Ráadásul szakjaink nagy része angol nyelven is elvégezheted, ami a legjobb bizonyíték leendő munkaadóid számára, hogy nyelvtudásod biztos lábakon áll.

70 ezer okunk van rá, hogy hozd ki magadból a maximumot!

2019 júliusában a Corvinus alapítványi működési formára váltott, így az ezt követően felvett hallgatóink ösztöndíját az Egyetemet fenntartó alapítvány finanszírozza. Az ösztöndíjak elosztásánál az a célunk, hogy arra ösztönözzük, hogy a legtöbbet hozd ki magadból a tanulmányaid során. Éppen azért a Corvinuson a tanulmány ösztöndíj maximális összege havi 70 ezer forint egy teljes féléven át, az egy főre jutó keretösszege pedig az utolsó félévben közel kétszerese volt az államihoz képest.

Pezsgő diákélet vár


Az egyik büszkeségünk, hogy kiterjedt és sokrétű azon a lehetőségeknek a tárháza, amelyek rád várnak, ha egyszerre szeretnéd hasznosan és jól eltölteni a szabadidődet. Hét szakkollégiumunk és több mint 40 diákszervezetünk mindegyike nyitva áll előtted, ha részese szeretnél lenni a közös érdeklődésen alapuló önszerveződő csoportoknak és életre szóló barátságokra vágysz.

#együttalegjobbak

*A kutatás módszertani összefoglalója itt található. 

Vágólapra másolva
GEN.:2022.05.16. - 11:23:46