Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×

Őszi tanév 2020/2021

Szeptembertől nem lesz minden a régi, a Corvinus Egyetem is hibrid oktatásra készül. A nagyobb előadásokat online tartják meg, a szemináriumok pedig korlátozások mellett személyes jelenléttel zajlanak majd.
Miben lesz más az idei tanév?
Az új tanévben több változást tapasztalhattok majd, az egyik ilyen lesz például a maszkivselés.

Kötelező lesz maszkot viselni:
  • A közösségi tereken
  • Folyosókon, a tantermekben
  • Az ügyintézéseid során, amennyiben nem tartható meg a 1,5 méteres távolság, vagy nincsen egyéb biztonsági eszköz (plexi, elválasztófal)
Emellett az egyetem a főbb közlekedési csomópontoknál fertőtlenítő pontokat helyez ki, melyek használata erősen ajánlott, a mosdók kézmosó tartályait pedig vírusölő hatású szerrel töltik fel.  
Az új tanévben a következőképpen intézhetitek a hallgatói ügyeket. A hallgatói ügyintézés továbbra is elsősorban online formában marad kizárólag az egyetemi e-mail-cím használható (keresztnev.vezeteknev@stud-uni-corvinus.hu). Személyes ügyintézés kizárólag ügyfélfogadási időben, előre egyeztetett időpontban lehetséges Az ügyfélfogadás rendjéről a honlapunkon bővebben tájékozódhattok.
Szeptembertől ilyenek lesznek a magyar nyelvű előadások a Corvinuson:

Személyesen max. 40 fős kurzusokat tartunk, a 40 fő feletti órák online formában maradnak

40-100 fő között lehetőség van szinkron és aszinkron előadásra is. Előbbi esetben az oktató online, élőben jelentkezik a kurzus órarendi időpontjában, utóbbi esetben előre rögzíti az előadást, a linket pedig a Moodle-re teszi fel; emellett lehetőség van e-learning kurzusokra is. Ha az oktató előre felveszi a tananyagot, az óra időpontjában konzultációt fog tartani.

100-200 fő között csak a több kurzusba sorolt előadásokat és az Oktatási rektorhelyettes által jóváhagyott 24 (intézetenként 2-2), stratégiailag kiemelt előadást veszik fel stúdió minőségben. A többi előadást is előre felveszik, amit videós vagy alámondásos prezentációként az oktató saját maga készít el.

A 200 fő feletti, “nagy” előadásokat az egyetemi stúdióban előre felveszik, a hozzá tartozó segédanyagokat utómunkázzák is.

Mindhárom esetben igaz, hogy az első négy előadást szeptember 7-ig, a későbbieket pedig az eredeti órarendi időpont előtt két héttel kell feltölteni a Moodle-re. Konzultációra az előadáshoz tartozó szemináriumon, vagy ha nincs, akkor az oktató fogadóóráiban van lehetőség.
Szeptembertől ilyenek lesznek az offline, magyar nyelvű szemináriumok:

A változat: A kurzuson a csoport teljes létszámmal vesz részt. Olyan tárgyaknál alkalmazzák majd, ahol fontos, hogy mindenki egy időben jelen legyen az órán.

B változat: A kurzust két részre osztják. Az egyik héten a kurzus egyik, a másik héten a másik fele lesz személyesen jelen az órán. Azok, akik az adott héten nem vesznek részt tantermi órán, önállóan, vagy csapatban elvégezhető feladatot kapnak, amiről a következő héten személyesen is be tudnak számolni.

C változat: Nagyon hasonlít a B-hez, azzal a különbséggel, hogy az éppen otthon maradó csoport nem önálló feladatot old meg, hanem az oktató előre felvett videós vagy például e-learning anyagát dolgozza fel.Előírás, hogy a termet csak a befogadóképesség feléig lehet feltölteni. Ha ez az A változat esetén nem biztosítható, akkor mindenképpen a B vagy C változatot kell választani. Emellett minden esetben kötelező lesz a biztonságos védőtávolság megtartása is.
Vágólapra másolva