Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×

Koronavírus-védekezés az egyetemen

A kormányzati intézkedésekkel összhangban a Budapesti Corvinus Egyetem Elnöki Testülete új intézkedéseket hozott a koronavírus világjárvány fertőzési kockázatainak csökkentésére. Kérjük az Egyetemi Polgárokat, hogy felelős viselkedéssel és személyes példamutatással segítsék a járvány elleni hatásos védekezést és a felesleges kockázatok elkerülését. Legyen mindannyiunk számára fontos egyetemi közösségünk, magunk és családtagjaink, valamint tágabb környezetünk védelme!

Aktuális oktatási rend

A Corvinuson a 2021/2022. tanév a korábbi tájékoztatásnak megfelelően továbbra is jelenléti oktatásban zajlik, az alábbi kurzusszervezési szabályok élnek:

 • Magyar nyelven a 150 főnél, angol vagy német nyelven a 60 főnél nagyobb előadások – KIZÁRÓLAG ONLINE
 • Magyar nyelven a 150 főnél, angol vagy német nyelven a 60 főnél kisebb létszámú előadások – TANTERMI
 • Szemináriumokat és egyéb gyakorlati órák – TANTERMI
 • Szakdolgozati konzultációk – ONLINE ÉS SZEMÉLYESEN
 • Szakirányú továbbképzések és az executive degree programok – TANTERMI
 • Non-degree programok – ONLINE ÉS TANTERMI
 • Levelező munkarendű képzések -TANTERMI

Maszkviselés, beléptetés és a campusok nyitvatartása

Az épületekben a maszkviselés nem kötelező. A 2021/2022. tanév induláshoz a Felsőoktatásért, Innovációért és Szakképzésért Felelős Államtitkárság által kiadott ágazati ajánlás alapján 2021. szeptember 6-tól az oktatási épületek bejáratánál ismét hőkamerával ellenőrizzük a belépők testhőmérsékletét.

Az épületek nyitvatartása

Hétfőtől péntekig 

 • „E” épület 6 órától 22 óráig déli (Sóház felőli) középső kapu 
 • 7 órától 19 óráig északi (Vámház krt. felőli) kapu 
 • „C” épület 6 órától 22 óráig 
 • „S” épület 7 órától 22 óráig 

Szombati napokon 

 • „E” épület 7 órától 21 óráig déli (Sóház felőli) középső kapu 
 • „C” épület 6 órától 17 óráig 
 • „S” épület 7 órától 19 óráig 

Vasárnap és ünnepnapokon mindhárom épület zárva tart. (Az infrastruktúra üzemszerű működéséhez szükséges nyitvatartási időn túli benntartózkodást a kancellár engedélyezheti)

Kollégiumok

A 2021/2022-es tanévben kollégiumainkban vendéget fogadni csak reggel 7:00 és este 23:00 között lehet. Csak védettségi igazolvánnyal rendelkező kollégista fogadhat egyszerre maximum 1 fő védettségi igazolvánnyal rendelkező személyt.

Sportlétesítmények és büfék

 • Az egyetemi sportlétesítmények nyitva tartanak, tornaórákon kívül csak védettséget igazoló igazolvány vagy igazolás (elektronikus vagy fizikailag előállított) birtokában lehet használni.
 • A büfék üzemelhetnek, kizárólag az Egyetem munkatársát, illetve hallgatóit szolgálhatják ki.

Klímaberendezések

Kérjük kerüljék az egyedileg, tehát az adott helyiségből vezérelhető, a belső levegőt kerengtető klímaberendezések használatát az irodai és oktatási helyiségekben.

Hallgatói ügyintézés

A 2021/2022. tanévben a hallgatói ügyintézés a jelenléti oktatáshoz igazodva elsősorban személyes ügyintézés formájában, az új Hallgatói térben történik. A személyes és/vagy az online ügyintézés rendjéről a Hallgatói tanulmányi ügyek menüpontban lehet tájékozódni.

Elektronikus ügyintézés kizárólag egyetemi e-mailcímmel

 • Elektronikus ügyintézést kizárólag név@stud.uni-corvinus.hu végű e-mail címről lehet kezdeményezni a Hallgatói Szolgáltatásoknál, az egyes ügycsoportokhoz tartozó e-mail címek az egyetemi honlapon, a Hallgatói tanulmányi ügyek  menüpontban érhetőek el.
 • Oktatói ügyintézés szintén kizárólag hivatalos egyetemi e-mail címről kezdeményezhető, ha más e-mail címről érkezik a kérdés, kérés, azt a Hallgatói Szolgáltatások nem vizsgálja meg.

Könyvtárhasználat

Látogatóink és a könyvtári munkatársak védelme érdekében javasoljuk a maszkviselést a könyvtárban. Kérjük, figyeljenek a személyes távolságtartásra és használják a kihelyezett kézfertőtlenítőket. Az olvasótermekben és az e-laborokban csak a székkel ellátott tanulóhelyek használhatók. A székek nem vihetők el más helyre.

Rendezvények

Továbbra is lehet személyes jelenlétet igénylő egyetemi rendezvényeket, társas együttléteket szervezni az országos szabályokkal és az egyetem rendezvényszervezésre (6/2018. (III. 21.) számú kancellári utasítás) vonatkozó szabályokkal összhangban, de minden olyan nem oktatást megvalósító rendezvényen, amelyen a résztvevők száma meghaladja a 30 főt, a személyes részvétel csak védettséget igazoló igazolvány vagy igazolás (elektronikus vagy fizikailag előállított) birtokában lehetséges.

Külföldi utazások

A külföldről kezdeményezett egyetemi beutazások, valamint külföldi kiutazások korlátozása megszűnt. Kiküldetést csak védettséget igazoló igazolással, (elektronikus vagy fizikailag előállított igazolvánnyal) rendelkező utazó kezdeményezhet. A külföldi kiküldetésben résztvevő köteles tájékozódni (javasolt információ) az adott célország járványügyi besorolásáról, illetve az adott országban érvényben lévő, aktuális rendkívüli szabályokról.

Digitalizált adminisztratív folyamatok munkatársaink számára

Továbbra is adottak az e-mailes vagy egyéb elektronikus kapcsolattartást, jóváhagyást és kötelezettségvállalást lehetővé tévő digitalizált ügyintézési felületek.  Például minden beszerzési igény kezdeményezhető elektronikus formában (Power Apps applikáción, ZEBRA Egyetemi Beszerzés és Raktárkezelő Alkalmazáson keresztül, e-mailen, vagy az utazások a Travel rendszerben), valamint a szerződéskísérő lap használatától is eltekintünk.

Vágólapra másolva
GEN.:2021.09.20. - 13:29:23