Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Vissza a főoldalra

Vizsgaidőszak koronavírus idején

2020-04-27 11:10:11

Minden a vizsgajelentkezésről és szakdolgozat leadásról.

A távoktatás rendhagyó helyzete a tavaszi félévet záró vizsgaidőszakra is hatással van a Corvinus Egyetemen. Az Elnöki Testület legújabb rendelkezései alapján könnyen áttekinthető formában összeszedtük nektek, hogy mit fontos tudni a vizsgákról és a szakdolgozatok leadásáról.

Kedves Egyetemi Polgárok! Az alábbi tájékoztatóban összefoglaljuk számotokra a 2019/20-as tanév vizsgaidőszakával és a szakdolgozatok leadásával kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat és határidőket a 2020. április 24-én közzétett elnöki testületi rendelkezések alapján.

I. Fontos tudnivalók a tavaszi vizsgaidőszakról


Hogyan tartjuk meg a vizsgákat? 
A szóbeli és az írásbeli vizsgákat egyaránt online felületeken szervezzük meg és bonyolítjuk le.A megajánlott jegyek elfogadása a szokásos módon, Neptunban történik. 

Milyen felületeken folynak majd a vizsgák? 
A szóbelik vizsgák a Microsoft Teams felületén, az írásbeli vizsgák pedig Moodle-ban, illetve az MS Teams Forms applikációjában folynak majd. 

Mikor és hol lehet vizsgákra jelentkezni? 
A vizsgákra ugyanúgy Neptunban kell majd jelentkezni, mint eddig is, azonban a vizsgák mellett nem a terem száma, hanem a vizsga típusa fog megjelenni (Teams vagy Moodle vizsga). 

Vizsgajelentkezési időszak

  • Vizsgajelentkezés HALVEL kitöltők számára: 05. 04. (alapképzés 7:45-től; mester- és szakirányú továbbképzés 13:15-től) – 05. 08. (11.59-ig)
  • Tavaszi félévi vizsgákra jelentkezés nem záróvizsgázóknak: 05. 08. (12:00-től) – 06.18. (23:59-ig)§ tavaszi félévi vizsgákra jelentkezés záróvizsgázóknak 05.08.(12.00-től) – 06.04. (23.59-ig) 

Mikor hirdetjük meg a vizsgákat?
A vizsgameghirdetések tervezetten 2020.04.27 – 05.03. között történnek.  A vizsgákat az intézeti adminisztrátorok vagy az oktatók hirdetik meg.

Hogyan alakul ki a vizsgák időbeosztása? 
A szóbeli vizsgák esetében oktatóink két módon hirdethetnek vizsgákat:egy idősávot határoznak meg, amelyre bizonyos létszámban jelentkezhetnek hallgatók, akiket utána az idősávon belül maga az oktató oszthat be és ezt követően tájékoztat Benneteket, hogy mikor és hogyan vizsgázhattok majd,vagy pedig a vizsgákat pontos sávokra írjuk ki, és ezekre jelentkezhettek. 

A Moodles vizsgák 55 perces blokkokban történnek. (A hosszabb vizsgák esetében meghosszabbított idősávban.) Az említett 55 perces blokk meghatározásának technikai oka van, a szerverek ugyanis egyszerre 450 hallgatót bírnak el, és az új vizsga indításának és a tesztek lezárásának el kell különülnie. 

(Megjegyzés: a rendelkezésben eredetileg szereplő 300-400 fős létszámkeretet a közzététel óta tehát megemeltük 450-re, ezzel elértük a Moodle kapacitásának maximumát.) 
 
Milyen vizsgatípusokra számíthattok? 
A szóbeli vizsgák tehát a Teams felületén történnek, várhatóan 2-5 fős csoportos videóhívásokban. Az oktatók – indokolt esetben – egyéni vizsgáztatás mellett is dönthetnek. A szóbelikről az oktató felvételt készíthet. A vizsgák során számíthattok az ún. Open Book, vagyis, vagy az alkalmazási készséget, problémamegoldást mutató, gyakorlatias kérdésekre.Az írásbelik pedig a Moodle és a Teams Forms különböző tesztfunkciói segítségével vagy feladatleadás formájában valósulnak meg.A vizsgák pontos formájáról a Neptunon keresztül kaptok tájékoztatást. 

Kapnak-e támogatást speciális szükségletű / fogyatékkal élő hallgatóink? 
Természetesen igen. Gondoskodunk róla, hogy ők egyéni feltételek mellett vizsgázhassanak. Ezúton is kérjük speciális szükségletű hallgatóinkat, hogy amennyiben bármilyen kérdésük, problémájuk akad a tanulmányaik végzése, vizsgák lebonyolítása vagy a szakdolgozat leadás kapcsán, forduljanak segítségért Rózsa Melinda fogyatékosügyi koordinátorunkhoz: disability@uni-corvinus.hu.

II. Fontos tudnivalók a szakdolgozat leadásával kapcsolatban

A szakdolgozatokkal csak elektronikus formában kell benyújtani. Korábbi tájékoztatásunk szerint a szakdolgozatok leadási határideje módosult az alábbiak szerint: 

Alapképzési szakokon

  • 2020. 05. 18 (hétfő) 14 óra:gazdálkodási és menedzsment, gazdaságinformatikus, kereskedelem és marketing, vidékfejlesztési agrármérnök, alkalmazott közgazdaságtan, gazdaság- és pénzügy-matematikai elemzés, politikatudomány
  • 2020. 05. 18 (hétfő) 15 óra:pénzügy és számvitel, turizmus-vendéglátás, emberi erőforrások, kommunikáció- és médiatudomány, nemzetközi tanulmányok, szociológia
  • Nemzetközi gazdálkodás alapképzési szakon: 2020. 05. 18 (hétfő) 15 óra – Neptunban!Mesterképzési szakokon 

  • 2020. 05.19. (kedd) 15 óra 
  • Szakirányú továbbképzési szakokon: 2020. 05. 20. (szerda) 15 óra 
  • Minden szakon a beadás helye a Moodle, kivéve Nemzetközi gazdálkodás alapképzési szakon, ahol Neptunban kell benyújtani a dolgozatokat. A szakdolgozatot az Urkund szövegegyezés vizsgálattal együtt kell feltölteni. Az érvényes plágiumszabályzatot és az Urkund program használatával kapcsolatos tájékoztatót a Neptun belépő oldalán éritek el.

***

A fenti információt a 2020. április 24-én közzétett elnöki testületi rendelkezések tartalmazzák. Kérjük, hogy ezeket is részletesen olvassátok el: 

29/2020. (IV. 23.) számú Elnöki Testületi rendelkezés a 2019/2020. tanév II. (tavaszi) félév szakdolgozatleadási határidőkről és feladatokról 
30/2020. (IV. 23.) számú Elnöki Testületi rendelkezés a 2019/2020. tanév II. (tavaszi) félév vizsgaszervezéséről 

A rendelkezések ezen az oldalon továbbra is megtekinthetők és letölthetők

Figyelmetekbe ajánljuk a Közgazdász Online-on megjelent részletes cikket is ebben a témakörben, itt olvashatjátok.


Vágólapra másolva
GEN.:2022.01.25. - 16:59:19