Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Vissza a főoldalra

Veletek vagyunk online is!

Mintha asztronautánk lennénk mind, űrhajóinkban élünk, szkafandert hordunk és bentről figyeljük a világ történéseit bízva, hogy egyszer visszatérhetünk a megszokott módba. A Covid-19 pandémia legújabb intézkedései mentén ismerős, nem kívánt változások érkeztek ismét az életünkbe. Sokaknak hirtelen megint költözni kellett, az online tér ismét állandósulni látszik és még az ősz legjava is ideért. Maradva az analógiánál az űrhajósoknál az a különbség mindenképp megvan, hogy kiképzést kapnak az extrém körülmények elviselésére és tudható, hogy mennyi ideig tart a küldetés.
Budapesti Corvinus Egyetem 

A tavaszi félév egyfajta próbája volt a mostani helyzetnek, azaz, ha nem is kiképzést kaptunk, de mi is sok mindent tanulhattunk magunkról, az online tér működéséről, az emberi kapcsolatok rugalmasságáról és az izoláció nehézségeiről. A Veletek készült felmérésünkből kiderült, hogy a távoktatás során a hallgatók jelentős részének a motiváció fenntartása, és a megnövekedett stressz kezelése okoz nehézséget.

Mi, a Hallgatói Támogatás pszichológusokból és mentálhigiénés szakemberekből álló csapata cikkekkel és selfcare gyakorlatgyűjteménnyel fordultunk Hozzátok. Ezeket jó szívvel ajánlunk most is, köztük a motiváció ébresztő booklettel, ami a vizsgaidőszak előtt kiemelten hasznos lehet. Illetve elindult Közelebb címen podcast-sorozatunk is, amellyel a Corvinus Online csapatával koprodukcióban jelenünk meg hétről hétre.

A mostani helyzetben a kapcsolatok fenntartásában és a közös gondolkodás serkentésében szeretnénk támogatni Titeket, ezért decemberre ONLINE tematikus csoportokat szervezünk Nektek. Ezekben a csoportokban szabadon beszélgethettek olyan kérdésekről, mint „otthoni lét”, megváltozott oktatás, megváltozott kapcsolatok, új egyetemi közösségek akadályoztatása vagy akár bármi egyéb téma, amit ti magatok hoztok a beszélgetésbe. Lehetőségetek lesz megosztani a tapasztalatokat, meghallgatni egymást és kérdéseket megfogalmazni a csoport felé.


Két időpontban, két témában vehettek részt csoportalkalmon:

1. Változások a mindennapokban-December 2. {14:00-16:00}

2. Változás a kapcsolatokban-December 4. {14:00-16:00}

A csoportba ide kattintva jelentkezhettek.

Jelentkezési határidő: november 26.


Egyéni tanácsadásra pedig továbbra is van lehetőségetek, jelenleg online formában tudunk fogadni Titeket. További információkért keressétek a honlapunkat és facebook oldalunkat, illetve forduljatok hozzánk a studentsupport@uni-corvinus.hu címen. Online közösségi élményért keressétek az online NapKözit, ahol online Honfoglaló és Quiz események várnak rátok hétről hétre.

Veletek vagyunk online is, keressetek minket bátran!

Vágólapra másolva
GEN.:2021.05.13. - 06:46:32