Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Vissza a főoldalra

„Végső soron a cikkek minősége számít”

Dr. Vörös József, az MTA Gazdaságtudományi Doktori Bizottságának elnöke volt a Corvinus vendége

Dr. Vörös József, az MTA Gazdaságtudományi Doktori Bizottságának elnöke volt a Corvinus vendége

Budapesti Corvinus Egyetem

 

Prof. Dr. Vastag Gyula kutatási rektorhelyettes legfőbb célkitűzése – a Corvinus Egyetem megújulási stratégiájával összhangban – a kutatók ösztönzése, valamint a Corvinus oktatók-kutatók nemzetközi publikációs teljesítményének növelése. Ezen célok elérésének segítésére került sor 2020. november 26-án a Kutatásmenedzsment Iroda szervezésében egy informális és informatív beszélgetésre, amelyen egyetemünk közel húsz oktatója vett részt.

Vendégünk Prof. Dr. Vörös József, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, az MTA Gazdaságtudományi Doktori Bizottságának elnöke volt, aki itt osztotta meg az Egyetem kutatóival, a Corvinus kiemelt folyóiratok főszerkesztőivel és szerkesztőségi munkatársaival a folyóiratok besorolásával kapcsolatos tudnivalókat.

Vörös József áttekintést adott arról, hogy milyen elvek szerint történik a magyar és angol nyelvű folyóiratok MTA besorolása. A professzor ismertette, hogy várhatóan a járványhelyzet elmúltával új Bizottság fog megalakulni, a folyóiratok soron következő besorolása pedig 2022-ben esedékes.

A Doktori Bizottság elnöke kiemelte, hogy egyre több fiatal kutató szerez jártasságot a nemzetközi publikálás terén, mely köszönhető a magas színvonalú doktori képzéseknek is. A Corvinus Egyetemen a kutatók és PhD hallgatók támogatása a nemzetközi publikációs teljesítmény növelésében kiemelten fontos szerepet tölt be. Az Egyetem vezetése egyúttal bízik abban is, hogy egyre több külföldön képzett magyar fiatal kutató tér vissza az Egyetemre, hogy itt folytathassa tevékenységét.

Az esemény egyben előfutára is volt a „Meet the Editor” kutatási előadássorozatnak. Az online sorozat meghívott előadói olyan nemzetközileg elismert folyóiratok főszerkesztői, akik a sikeres publikálás fortélyait osztják meg a Corvinus Egyetem oktatóival, kutatóival és PhD hallgatóival. Az első előadó Jiří Jaromír Klemeš, a Journal of Cleaner Production folyóirat egyik főszerkesztője, a Brnói Műszaki Egyetem professzora. A 2020. december 8-án kedden 15:30-17:00 között megrendezésre kerülő online eseményre a Kutatásmenedzsment iroda munkatársainál lehet jelentkezni december 7-ig.

Vágólapra másolva
GEN.:2021.09.16. - 22:52:35