Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Vissza a főoldalra

Újabb járványügyi intézkedések

A SARS-CoV-2 koronavírus világjárvány terjedésével kapcsolatos kockázatok csökkentésére irányuló intézkedésekről szóló 58/2020. (XI. 13.) számú Elnöki Testületi rendelkezés módosítása itt érhető el.

A változások értelmében személyes megjelenést igénylő oktatási esemény (bármilyen kurzustípusban tartott foglalkozás, konzultáció, bármilyen formában végzett beszámolás, vizsga) nem szervezhető, a hallgatók az Egyetem oktatási épületeit csak időponthoz kötött ügyintézés vagy munkavégzés céljából látogathatják.

Budapesti Corvinus Egyetem 
Ezen felül a módosítások értelmében az Egyetem főépületében személyes egészségügyi szakszolgálatot alakítunk ki (az épület használatához igazodó nyitvatartási rendben legalább heti két alkalommal), ahol egészségügyi szakképzettséggel rendelkező személy tud segítséget nyújtani a tünetek észlelésével, valamint az intézkedések végrehajtásával kapcsolatos esetleges egészségügyi kérdésekben, továbbá a fertőzés alapos gyanúja esetén orvos bevonásával megteszi a szükséges járványügyi intézkedéseket. Munkaidőn kívül a szakszolgálat helyett telefonos ügyeleti elérhetőséget biztosít az egészségügyi partnerünk a kollégiumokban végzett járványügyi intézkedések, vagy az oktatási épületben felmerülő kérdések megoldásának egészségügyi támogatása érdekében.

Szintén a pénteki döntés eredménye, hogy indokolt esetben a kollégium nem hallgatói elhelyezés céljából történő használatáról, illetve hasznosításáról a rektor dönt.
Vágólapra másolva
GEN.:2021.06.21. - 18:50:38