Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Vissza a főoldalra

Új taggal bővült a Maecenas Universitatis Corvini Alapítvány Kuratóriuma

2020-05-28 12:41:20

A Maecenas Universitatis Corvini Alapítvány vezető testülete tagjai közé választotta György Lászlót.

A Budapesti Corvinus Egyetemetfenntartó Maecenas Universitatis Corvini Alapítvány vezető testülete tagjaiközé választotta György Lászlót.

György László (PhD) az Innovációs ésTechnológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelősállamtitkára, a Neumann János Egyetem (NJE) docense és az Eötvös Loránd Tudományegyetem(ELTE) adjunktusa. Korábban a Századvég cégcsoport vezető közgazdászaként és aPallas Athéné Domus Mentis Alapítvány igazgatójaként dolgozott.

 

Mesterdiplomáit 2003-ban és 2004-benszerezte a Budapesti Corvinus Egyetemen és Svájcban (CEMS, Universitaet St.Gallen), majd ezt követően a Budapesti Műszaki Egyetemen MBA (2008) és PhD(2013) fokozatot szerzett.

György László olyan tudományospályával rendelkező közgazdász, aki fontos feladatának tartja, hogyszintetizáló szerepet töltsön be az üzleti szereplők, az egyetemi szféra,valamint a szakpolitikai döntéshozók között. 

A Corvinus megújulásának célja, hogy arégió legjobb egyetemeinek egyikeként nevelje és képezze a jövő kiválóságaitMagyarországon és Közép-Európában. Gyakorlati tudást adjon és folyamatos,közvetlen, stratégiai kapcsolatot alakítson ki a legjelentősebb munkaerőpiaciszereplőkkel, legyen szó vállalatokról, állami intézményekről vagykutatóközpontokról. Az oktatás és a kutatás sikere azonban nagymértékben azonmúlik, hogy megértjük-e a világban és a gazdaságban zajló eseményeket, ésmegfelelő válaszokat adunk-e a kihívásokra. Az ehhez szükségesszemléletmód kialakításához a fenntartói testületben is szükséges a különbözőhátterű, szemléletű szereplők együttműködése. 

Az alapok lerakását követően, az Egyetem átalakításának most következő szakaszában, a részletek kimunkálásasorán éppen ezért a fenntartói testület olyan vezetővel bővül, aki szakmaipályafutásával, tapasztalataival támogatni tudja ezen célok elérését.

 

Maecenas Universitatis CorviniAlapítvány

Vágólapra másolva
GEN.:2022.01.24. - 13:04:17