Budapesti Corvinus Egyetem ×
Vissza a főoldalra

Új taggal bővült a Maecenas Universitatis Corvini Alapítvány Kuratóriuma

A Budapesti Corvinus Egyetemet fenntartó Maecenas Universitatis Corvini Alapítvány vezető testülete tagjai közé választotta György Lászlót.

György László (PhD) az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára, a Neumann János Egyetem (NJE) docense és az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) adjunktusa. Korábban a Századvég cégcsoport vezető közgazdászaként és a Pallas Athéné Domus Mentis Alapítvány igazgatójaként dolgozott.

Budapesti Corvinus Egyetem 

Mesterdiplomáit 2003-ban és 2004-ben szerezte a Budapesti Corvinus Egyetemen és Svájcban (CEMS, Universitaet St. Gallen), majd ezt követően a Budapesti Műszaki Egyetemen MBA (2008) és PhD (2013) fokozatot szerzett.

György László olyan tudományos pályával rendelkező közgazdász, aki fontos feladatának tartja, hogy szintetizáló szerepet töltsön be az üzleti szereplők, az egyetemi szféra, valamint a szakpolitikai döntéshozók között. 

A Corvinus megújulásának célja, hogy a régió legjobb egyetemeinek egyikeként nevelje és képezze a jövő kiválóságait Magyarországon és Közép-Európában. Gyakorlati tudást adjon és folyamatos, közvetlen, stratégiai kapcsolatot alakítson ki a legjelentősebb munkaerőpiaci szereplőkkel, legyen szó vállalatokról, állami intézményekről vagy kutatóközpontokról. Az oktatás és a kutatás sikere azonban nagymértékben azon múlik, hogy megértjük-e a világban és a gazdaságban zajló eseményeket, és megfelelő válaszokat adunk-e a kihívásokra. Az ehhez szükséges szemléletmód kialakításához a fenntartói testületben is szükséges a különböző hátterű, szemléletű szereplők együttműködése. 

Az alapok lerakását követően, az  Egyetem átalakításának most következő szakaszában, a részletek kimunkálása során éppen ezért a fenntartói testület olyan vezetővel bővül, aki szakmai pályafutásával, tapasztalataival támogatni tudja ezen célok elérését.

 

Maecenas Universitatis Corvini Alapítvány

Vágólapra másolva