Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Vissza a főoldalra

Új publikáció corvinusos szerzők közreműködésével

The Post-Crisis Developmental State - Perspectives from the Global Periphery"

Megjelent a “The Post-Crisis Developmental State – Perspectives from the Global Periphery” (Fejlesztő államok a válság után – perspektívák a globális perifériáról) című kötet a Palgrave Macmillan kiadó gondozásában és számos Corvinusos szerző közreműködésével.

Budapesti Corvinus Egyetem

 

A kötet fókuszában a fejlesztő állam válságokat követő (lehetséges) szerepvállalása és beavatkozásai állnak a világgazdaság (fél-)perifériáján. A szerzők célja a kelet-ázsiai fejlesztő államokkal kapcsolatos vita kiterjesztése és meghaladása, miközben a fejlődés tág értelmezése (új paradigmája) és a huszonegyedik századi, új globális kontextus jelentik a kiindulási pontot. A huszonegyedik századi fejlesztő állam koncepciója tekintetében az új perspektívát nem csak az új országok bevonása jelenti az elemzésbe, de napjaink fejlesztési beavatkozásainak jobb megértését szolgálja az új szektoriális fókusz is, mely kitér a zöld iparpolitika, az oktatás és a mezőgazdaság területeire is.

A kötet szerkesztői: Ricz Judit (Nemzetközi, Politikai és Regionális Tanulmányok Intézet, Világgazdasági Tanszék) és Gerőcs Tamás (Nemzetközi és Politikatudományi Doktori Iskola, Világgazdasági Doktori Program).

A kötet szerzői közül a Corvinus Egyetem munkatársai az alábbi fejezeteket jegyzik:

  • RICZ Judit (Nemzetközi, Politikai és Regionális Tanulmányok Intézet, Világgazdasági Tanszék): Introduction (1. fejezet).
  • Prof. CSABA László (Gazdaság- és Közpolitika Intézet, Összehasonlító és Intézményi Gazdaságtan Tanszék): Institutions and Change: New Horizons in Economic Theory (2. fejezet)
  • KOLLAI István (Nemzetközi, Politikai és Regionális Tanulmányok Intézet, Világgazdasági Tanszék): Developmental or Impoverishing Urban Cores? The Case of Slovakia (10. fejezet)
  • VIGVÁRI Gábor (Nemzetközi, Politikai és Regionális Tanulmányok Intézet, Világgazdasági Tanszék): State-Led Development in the Global Trading System—A Real Threat to Stability? (12. fejezet)
  • GERŐCS Tamás (Nemzetközi és Politikatudományi Doktori Iskola, Világgazdasági Doktori Program): Conclusion: New Developmentalism in the Twenty-First Century—Perspectives from the Global East and South (16. fejezet) 


Vágólapra másolva
GEN.:2021.07.27. - 20:31:19