Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Vissza a főoldalra

Továbbra is térítésmentesen tanulhatsz nálunk

2020-06-17 06:28:19

A Corvinus Ösztöndíjjal az állam helyett Egyetemünk finanszírozza tanulmányaidat.

Nem pontosan érted az állami ösztöndíj és a Corvinus Ösztöndíj közötti különbséget? Attól tartasz, hogy ha a Corvinus Ösztöndíjas képzést választod, akkor elesel a térítésmentes oktatás lehetőségétől? Nem kell aggódnod, a különbség csak annyi, hogy az állam helyett a Corvinus Ösztöndíj esetében Egyetemünk finanszírozza tanulmányaidat.

A 2020. szeptemberében egyetemitanulmányaikat a Corvinuson kezdők már nem állami ösztöndíjas helyekre, hanem CorvinusÖsztöndíjas helyekre jelentkezhettek a felvételi eljárásban. De mit is jelentpontosan a Corvinus Ösztöndíj? Az intézmény fenntartói jogai 2019-benátkerültek az államtól a Maecenas Universitatis Corvini Alapítványhoz. Így akorábbi állami ösztöndíjas helyeknek is szükségszerűen át kellett alakulniuk.Mégis, a Corvinus Ösztöndíj nagyon hasonlít az állami ösztöndíjra, ugyanúgytérítésmentesen lehet vele tanulni. Ráadásula Corvinus Ösztöndíjjal teljesített évek nem számítanak bele az államilagtámogatott képzési évekbe, így a corvinusos képzéseddel párhuzamosan vagy utánamég egy másik egyetem államilag támogatott szakját is térítésmentesenelvégezheted.

Kinek van esélye a Corvinus Ösztöndíjelnyerésére és megtartására? A Corvinus Ösztöndíj egy úgynevezett teljesítményalapúösztöndíj, amely a tehetséget és a szorgalmas tanulást honorálja. Ugyanakkor szósincsen arról, hogy csak néhány nagyon kiemelkedő hallgató számára lenneelérhető. Az alapképzési szakokon 450 pont elérése mellett már jó eséllyelindulsz az ösztöndíjért, szinte garantált az ingyenes oktatás. Egyes szakokonpedig ennél alacsonyabb pontszámmal is részesülhetsz Corvinus Ösztöndíjban.Arról persze nem szabad megfeledkezni,hogy nem elég a bejutás: mivel egy teljesítményalapú ösztöndíjról van szó, aztminden tanév végén meg is kell tartanod. Azonban az ösztöndíj megtartásához semtámaszt teljesíthetetlen követelményeket az Egyetem, évi 46 kredit és évfolyamátlagtól/csoportátlagtól függő, de legalább 3,8-as átlag mellett már nem kell aggódnod az ösztöndíjas helyedért, sőt, még akáregy-egy rosszabbul sikerült vizsga is beleférhet a félévbe.

A Corvinus Ösztöndíj természetesen amesterszakos hallgatóknak is jár. Egy jól sikerült alapszakos diploma és felvételivizsga mellett már nyugodtan alhatsz, 100-ból 70 pont elérése esetén szintebiztosan jogosult vagy a Corvinus Ösztöndíjra.  

Vágólapra másolva
GEN.:2021.11.28. - 13:39:25