Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Vissza a főoldalra

Továbbra is térítésmentesen tanulhatsz nálunk

Nem pontosan érted az állami ösztöndíj és a Corvinus Ösztöndíj közötti különbséget? Attól tartasz, hogy ha a Corvinus Ösztöndíjas képzést választod, akkor elesel a térítésmentes oktatás lehetőségétől? Nem kell aggódnod, a különbség csak annyi, hogy az állam helyett a Corvinus Ösztöndíj esetében Egyetemünk finanszírozza tanulmányaidat.

A 2020. szeptemberében egyetemi tanulmányaikat a Corvinuson kezdők már nem állami ösztöndíjas helyekre, hanem Corvinus Ösztöndíjas helyekre jelentkezhettek a felvételi eljárásban. De mit is jelent pontosan a Corvinus Ösztöndíj? Az intézmény fenntartói jogai 2019-ben átkerültek az államtól a Maecenas Universitatis Corvini Alapítványhoz. Így a korábbi állami ösztöndíjas helyeknek is szükségszerűen át kellett alakulniuk. Mégis, a Corvinus Ösztöndíj nagyon hasonlít az állami ösztöndíjra, ugyanúgy térítésmentesen lehet vele tanulni. Ráadásul a Corvinus Ösztöndíjjal teljesített évek nem számítanak bele az államilag támogatott képzési évekbe, így a corvinusos képzéseddel párhuzamosan vagy utána még egy másik egyetem államilag támogatott szakját is térítésmentesen elvégezheted.

Kinek van esélye a Corvinus Ösztöndíj elnyerésére és megtartására? A Corvinus Ösztöndíj egy úgynevezett teljesítményalapú ösztöndíj, amely a tehetséget és a szorgalmas tanulást honorálja. Ugyanakkor szó sincsen arról, hogy csak néhány nagyon kiemelkedő hallgató számára lenne elérhető. Az alapképzési szakokon 450 pont elérése mellett már jó eséllyel indulsz az ösztöndíjért, szinte garantált az ingyenes oktatás. Egyes szakokon pedig ennél alacsonyabb pontszámmal is részesülhetsz Corvinus Ösztöndíjban. Arról persze nem szabad megfeledkezni, hogy nem elég a bejutás: mivel egy teljesítményalapú ösztöndíjról van szó, azt minden tanév végén meg is kell tartanod. Azonban az ösztöndíj megtartásához sem támaszt teljesíthetetlen követelményeket az Egyetem, évi 46 kredit és évfolyamátlagtól/csoportátlagtól függő, de legalább 3,8-as átlag mellett már nem kell aggódnod az ösztöndíjas helyedért, sőt, még akár egy-egy rosszabbul sikerült vizsga is beleférhet a félévbe.

A Corvinus Ösztöndíj természetesen a mesterszakos hallgatóknak is jár. Egy jól sikerült alapszakos diploma és felvételi vizsga mellett már nyugodtan alhatsz, 100-ból 70 pont elérése esetén szinte biztosan jogosult vagy a Corvinus Ösztöndíjra.  

Vágólapra másolva
GEN.:2021.03.02. - 00:44:26