Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Vissza a főoldalra

Továbbra is a világ élvonalában a Corvinus

A Financial Times rangsorában a Corvinus

A Financial Times idén is összeállította a világ legjobb üzleti programjait tartalmazó rangsorát, melyen a Budapesti Corvinus Egyetem különböző mester szakjaival már egy évtizede szerepel.

A Financial Times rangsora a világ több tízezer üzleti iskolájának mester programjából választja ki értékelésében a legjobbakat, és ezt a listát szűkítette le 2015-ben egy 80 programot tartalmazó rangsorrá. Az elmúlt évtizedben a korábban 25 tagú Európára fókuszáló elit lista (melyen már akkor szerepelt a Budapesti Corvinus Egyetem) az egész világra kiterjedt, és ausztrál, észak-amerikai és ázsiai intézményeket is értékel.

Ezen az igen rangos listán a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi kara több helyen is érintett. A rangsorban a 4. helyen szerepel az a CEMS Masters in International Management program, melyet a világ 29 vezető üzleti iskolája működtet (többek között tagja a listát vezető University of St. Gallen, a második helyen végzett HEC Paris vagy az ötödik Rotterdam School of Management). Mintegy 20 éve a huszonkilencek tagja a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi kara is.

2014-hez képes két helyet javítva a rangsor 68. helyét foglalja el a Kar Vezetés és Szervezés mesterképzése, megelőzve a régió vezető intézményeit is (University of Economics, Prague, Warsaw School of Economics), de maga mögé utasítva olyan kiemelkedő üzleti iskolákat is, mint a University of Bath Business School, Manchester Business School, BI Norwegian Business School, vagy a Lancaster University Management School. Kiemelendő hogy a Budapesti Corvinus Egyetem Vezetés és Szervezés mesterszakát a rangsor ár-érték arány tekintetében a 17. helyen jegyzi.

A listán szereplő intézmények többsége a Budapesti Corvinus Egyetem partnere, melyeket diákjaink külföldi félév keretében látogathatnak. Kiemelendő, hogy a listán 11. helyen található EBS Business School-lal az egyetem kettős diploma programot is kínál.

Budapesti Corvinus Egyetem

 

Vágólapra másolva
GEN.:2021.07.27. - 21:40:39