Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Vissza a főoldalra

Tovább nőtt a Székesfehérvári Campusra a jelentkezők száma

2016-os indulása óta, minden évben egyre többen jelölik meg a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusát a felsőoktatási felvételi eljárások során.
SZC campus 
A 2021/2022-es tanévben összesen 616-an szeretnének az intézmény valamelyik képzésére felvételt nyerni, mely az előző évhez képest közel 20 %-os növekedést jelent. Ezen felül folyamatosan nő az elsőhelyes megjelölések száma is. Ez a szám a tavalyi évhez képest több mint 5%-os növekedés.

A legnépszerűbb idén is a gazdálkodási és menedzsment alapképzés, ahol 8,5 %-os növekedés figyelhető meg a jelentkezések számában, az elsőhelyes jelentkezéseké pedig 5,4%-kal nagyobb, mint korábban.

Továbbra is nagy az érdeklődés a turizmus-vendéglátás alapképzés iránt is. A jelentkezési kedv itt 46,2 %-os növekedést mutat, elsőhelyes jelentkezők esetében ez 9,1%-os növekedést jelent a tavalyi évhez képest. Ez a szak alapképzésben a Corvinuson kizárólag a Székesfehérvári Campuson indul szeptembertől.

A pénzügy és számvitel alapszak iránt az előző évekhez hasonló az érdeklődés.

A jelentkezések alapján várhatóan idén is elindul a regionális és környezeti gazdaságtan mesterképzés is. A sportközgazdász mesterképzés iránt 41 %-kal többen érdeklődnek, mint tavaly, kimagaslóan nagy az első helyes megjelölések száma, ami 36,4%-kal emelkedett 2020. évihez képest.

Hamarosan lehetőség nyílik a jelentkezések sorrendjének módosítására is. Ezért azok számára, akik jó eséllyel szeretnének felvételt nyerni a Székesfehérvári Campusra, javasoljuk, hogy mindenképpen első helyen jelöljék meg intézményünk képzését.

A családias hangulatú Székesfehérvári Campus, a Corvinus duális képzési központjaként, továbbra is elkötelezett a magasszintű, gyakorlatorientált képzés iránt, melynek végén hallgatóink valóban piacképes diplomát szereznek.

Felhívjuk a jelentkezők figyelmét, hogy a duális partnerek már várják a pályázókat a meghirdetett helyekre, javasoljuk, hogy minden érdeklődő küldje el időben az önéletrajzát a kiválasztott vállalat, intézmény vagy sportklub felé.  
Vágólapra másolva
GEN.:2021.05.12. - 09:13:46