Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Vissza a főoldalra

Több mint kétszázan látogattak el a Kutatók Éjszakájára a Corvinuson

2021-09-27 12:15:18

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

A tudomány és kutatás iránt érdeklődőket idén újra nyitott épületekkel várta a Budapesti Corvinus Egyetem szeptember 24-én a Kutatók Éjszakáján. A Corvinus képzési portfóliójával összhangban a gazdaság- és társadalomtudományok iránt érdeklődőknek kínált izgalmas előadásokat, workshopokat, beszélgetéseket és játékokat közel 30 program.

Kutatók éjszakája (1)

A rendezvény során több mint 200 érdeklődő látogatott el hozzánk, akik ezt a délutánt a tudományos horizontjuk szélesítésének szentelték, és így megismerhették többek között

Kutatók éjszakája (6)

A két előadás között megpihenőket pedig vitaszínházzal és különböző játékokkal várták a szervezők:

  • Milyen a börtönbüntetés utáni első hónap szabad emberként? – a szabadulásra felkészítő társasjátékből megtudhatta mindenki, aki elég bátor volt a rab szerepébe bújni.
  • Versengő vagy türelmes vagy? – ezzel a játékkal az egyéni közgazdasági preferenciákat tesztelhették a résztvevők.
  • Körbetartozási problémáját járhatták körül az érdeklődők egy interaktív pénzügyi játék keretében Csóka Péter egyetemi tanárral, a játékelmélet és pénzügy kutatójával. A látogatók egyúttal megismerhették az előadó új kutatásának eredményeit is.
  • Ahogy a legtöbb egyetem, idén a Corvinus is hibrid formában rendezte meg a Kutatók Éjszakáját, így az előadások egy részére online lehetett becsatlakozni.
  • Forman Balázs előadásában Afganisztánról és az elektromos autózás jövőjéről hallhattak a részvevők.
  • Hartyándi Mátyás a Vezetéstudomány Intézet munkatársa egy mikrotréning keretében mutatta be a hatékony tapasztalati tanulás alapelveit, amely a Budapesti Corvinus Egyetemen zajló szimuláció-alapú tanulás kutatásának része.
  • Mi a legjobb szavazási módszer, ha azt szeretnénk, hogy az eredmény leginkább tükrözze a szavazók preferenciáit? Sziklai Balázs – Hogyan (ne) szavazzunk – Közösségi választások tudománya előadásban szó esett a különféle szavazási módszerek, előnyeiről, hátrányairól és a kapcsolódó paradoxonokról.
  • Mely vállalatok részesültek állami támogatásban a koronavírus járvány idején Magyarországon, és a támogatott cégek jellemzői mit árulnak el a magyar gazdaságról? Medve-Bálint Gergő Állami támogatások a koronavírus járvány alatt Magyarországon előadása részletesen kitért a kérdéskör aspektusaira.

A Kutatásmenedzsment Iroda ezúton is szeretne köszönetet mondani minden előadónak, akik a sokszínű programokkal hozzájárultak ahhoz, hogy a külsős érdeklődők is megismerjék a Budapesti Corvinus Egyetemen zajló kutatások eredményeit. Köszönjük az Oktatástechnika, a Rendezvényiroda és a Kommunikáció segítségét az esemény előkészítésében. Továbbá hálásan köszönjük a Vállalati Kapcsolatok munkatársainak és Hallgatói Önkormányzat lelkes tagjaink, hogy önkéntesként támogatták az est sikeres lebonyolítását.

Vágólapra másolva
GEN.:2021.10.23. - 06:52:58