Budapesti Corvinus Egyetem ×
Vissza a főoldalra

Több jelentkező a Doktori Iskolákban

A Corvinus Doktori Iskolák felvételi jelentkezési időszaka lezárult, amely – többek között az intenzív online kommunikációnak is köszönhetően – az elmúlt évihez képest közel 30%-kal több jelentkezést eredményezett. A Szenátus által 2017-ben alapított Corvinus Doktori Iskolák elsődleges feladata, hogy a doktori képzésben résztvevő hallgatók minél nagyobb arányban jussanak el a PhD fokozat megszerzéséig, továbbá versenyképes tudásukkal a hazai és a nemzetközi tudományos élet sikeres szereplőivé váljanak.

Idén a koronavírus-járvány miatt a doktori képzésre pályázók rendhagyó módon, kizárólag elektronikusan küldték el jelentkezéseiket, amelyeket meghosszabbított határidővel, egészen május 4-ig lehetett megtenni. A kialakult rendkívüli helyzetben a doktori iskolák programjaikat online módon tudták népszerűsíteni különböző online kiadványokkal, doktorandusz hallgatók beszámolóival és a leendő hallgatók így nyerhettek betekintést a doktori képzésbe. Egy különleges online nyílt nap is megrendezésre került. A reggel kilenctől délig tartó eseményen egyes doktori iskolák képviselőivel és hallgatóival lehetett „találkozni”, akik a szükséges technikai információk mellett megosztották tapasztalataikat és élményeiket a doktori képzéssel kapcsolatban.

Amíg 2019-ben 89-en jelentkeztek a meghirdetett 59 állami ösztöndíjas helyre, addig 2020-ban 114-en, ez a szám idén 9 költségtérítéses jelentkezővel egészül ki. Az egyetem által biztosított aktív kommunikációnak elsődleges célja az volt, hogy a Corvinus leendő, tehetséges doktoranduszai minden szükséges információt megkaphassanak a képzésekkel és jelentkezésekkel kapcsolatban. A most jelentkezettek átlag életkora 31 év, a legfiatalabb 23, a legidősebb 61 éves.

A jelentkezettek többsége (87%) Magyarországon született, de találkozhatunk az Egyesült Királyságból, Ghánából, Hollandiából, Indiából, Kanadából, Kínából, Szaúd-Arábiából, Szerbiából és Törökországból származókkal is.

A jelentkezők 54%-a rendelkezik Corvinus-diplomával. A jelentkezők számára a doktori iskolák a következő hetekben online felvételi vizsgákat szerveznek. A Stipendium Hungaricum ösztöndíj program keretében már lezajlott az online doktori felvételi vizsga, a 180 jelentkezőből 51 külföldi hallgató kezdheti meg szeptemberben a PhD tanulmányait a Corvinus Doktori Iskolákban.

Minden jelentkezőnek sok sikert kívánunk a felvételihez!  

Vágólapra másolva