Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Vissza a főoldalra

Székesfehérvári és budapesti hallgatók közös projektjei és látogatásai a projekt héten

A projekt-hét kiváló lehetőséget nyújtott arra, hogy a Turizmus-vendéglátás szakos, fehérvári és pesti programot hallgatók végre találkozzanak a Térségi turisztikai termékfejlesztés és a Vendéglátás és gasztronómia kurzus keretében.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

A projekt hét keretében a pesti hallgatók látogattak Székesfehérvárra Dr. Pinke-Sziva Ivett és Horváth Viola vezetésével, hogy találkozhassanak a duális partnerrel és fehérvári társaikkal. A hallgatók ebben a félévben ugyanis a Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft részére a város pozícionálásán dolgoznak, az egyediség kikristályosításán és kapcsolódó élményígéretek kialakításán. Első körben a duális partner általi előadáson majd városnéző túrán vettek részt, továbbá a város ikonikus attrakcióját, a közösségi médiában leginkább népszerű Bory-várat tekintették meg, értelmezve, hogy az mekkora szerepet kaphat a desztináció szegmensei részére formálódó egyedi pozícióban.

Ugyanezen a héten a fehérvári hallgatók érkeztek a pesti Campusra és vettek részt workshopokon Szakály Orsolya és Dr. Pinke-Sziva Ivett vezetésével, amely során olyan termékfejlesztési ötletek létrehozásán dolgoztak, amelyek a város természeti kincseinek és gasztronómiájának bemutatásával erősíthetnék a pandémia utáni Budapest szerepét a belföldi piacon. Továbbá a Menjünk együtt túrakör vezetésével egy olyan vezetett túrát ismertek meg, amely ikonikus attrakciót, a Gellért-hegyet mutatta be bortörténeti aspektusból, annak érdekében, hogy a látogatómenedzsment eszközök működésének gyakorlati oldalát ilyen szemszögből is lássák. A tárgyakon való közös részvétel és a közös, éles projektek mindkét programban részvevő csapat számára speciális tapasztalatokat és különleges élményeket nyújtanak.

Az utazás az EFOP 351 projekt támogatásával valósult meg.

Vágólapra másolva
GEN.:2021.09.20. - 15:04:31