Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Vissza a főoldalra

Számvitel tanszékünk is átevezte a Balatont

A hétvégén tartották az idei Balaton-átevező versenyt, amelyen a Corvinus Számvitel Tanszéke is részt vett két sárkányhajóval.

A hétvégén tartották az idei Balaton-átevező versenyt, amelyen a Corvinus Számvitel Tanszéke is részt vett két sárkányhajóval.

Budapesti Corvinus Egyetem

 
A szombati szeles idő és a háborgó Balaton cseppet meglepte egységeinket, ennek ellenére egyik hajónk célba ért, míg a másik sajnos felborult. A kalandok ellenére is jó hangulatban zajlott és ért véget a hétvégi evezős program, amelyen a tervek szerint jövőre újra részt vesznek kollégáink.
Mivel a számvitel alapja a pontosság, álljon itt Tarpataki Elenonóra, az evezés ötletgazdájának és szervezőjének részletes beszámolója. 
“2021. július 10-én a Budapesti Corvinus Egyetem Számvitel Tanszékének munkatársai – segítő családtagjaikkal kiegészülve – immár a hagyományoknak megfelelően (2020-ban is nagy sikerrel vettük a Fonyód – Badacsony – Fonyód távot) ismét rajthoz álltak a Balaton-átevezés 2021 eseményen Zamárdi szabadstrandján. Szintén megszokottnak tekinthető, hogy az evezés napjáig unalmasan forró, szélcsendes, nyári napokat felváltotta a viharos erejű szél, de a zuhogó eső most elkerült bennünket.

Budapesti Corvinus Egyetem

 
A tanév során vérünkké vált korán kelés miatt nem okozott gondot, hogy a Csapat időben megérkezzen a helyszínre; rövid bizonylati rend kialakítás (részvételi jegyek, kuponok, nyilatkozatok stb.) után tábort vertünk, hogy kellő alapot biztosítsunk a következő pár óra együttlétnek. Ezt követően néhányan portyára indultunk a hatalmas területen, hogy bérelt hajóinkat felfedezzük. Sárkányainkat a számlaosztályok jelzéseivel ellátva, a számlarendnek megfelelő sorrendben találtuk a szabadstrand bal sarkában. Mi melegíthettük be a 3-as (követelések, értékpapírok, pénzeszközök és aktív időbeli elhatárolások) és az 5-ös (költségnemek) hajókat. Némi hezitálás után mindenki megtalálta a Tartozik-Követel oldalokon a helyét, majd a rajtbíró vezényletére és az „Elől a lapát!” felszólításra ütemesen evezni kezdtünk.

Kalandokat sem nélkülöző hajózás után, lényeges és jelentős veszteség nélkül (1 pár papucs és 1 napszemüveg) vidáman landoltunk ismét Zamárdi füves strandján, ahol a lelkes szurkolóink fogadtak minket és az érmeinket is átvehettük. A nem (csak) gazdasági eseményeket követően már nem maradt más dolgunk, mint hogy ezt a beszámolót elkészítsük nektek. 😊” 

Vágólapra másolva
GEN.:2021.09.21. - 02:52:57