Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Vissza a főoldalra

„Szabályozni a szabályozhatatlant” – Korlátozandó az Airbnb platform?

Bánóczi Anna TDK-győztes dolgozatának témájáról mesélt nekünk

Bánóczi Anna TDK-győztes dolgozatának témájáról mesélt nekünk

A sharing economy elv keretén belül ma már megoszthatjuk egymással nemcsak a közlekedési eszközöket (mint például bicikliket és autókat), de az otthonainkat is. Mindezt egyszerűen és gyorsan, az Airbnb platformján keresztül tehetjük meg, amely széles választékot biztosít a számunkra, legyen szó akár rövid-, akár hosszú távú otthonmegosztásról. Az oldal nagy népszerűségnek örvend, így nem meglepő, hogy az ingatlanpiacra is hatással van.

Az összefüggésekről Bánóczi Annát kérdeztük, aki a témában készített dolgozatával első helyezést ért el a Tudományos Diákköri Konferencia Közgazdálkodás és közpolitika szekciójában.

 
„Szabályozni a szabályozhatatlant” – ez annak a tanulmánynak a címe, amely az Airbnb ingatlanpiacra gyakorolt hatását vizsgálja. A téma aktualitását csak növelte a júliusban elfogadott, rövidtávú szálláshely kiadás korlátozását lehetővé tevő törvényjavaslat, melyet a szállodatulajdonosok már hosszú ideje szerettek volna elérni. Erről, és kutatásának eredményeiről kérdeztük Bánóczi Annát.

Szerző: Puskás Amina

Az interjút Közgazdász Online hallgatói blog oldalán olvashatjátok.
Vágólapra másolva
GEN.:2021.09.16. - 22:55:32