Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Vissza a főoldalra

Stabil hallgatói létszám a Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusán

Az általános felvételi eljárás lezárását követően, a végső eredmények tekintetében, az előző évhez képest nőtt a nappali tagozatra felvételt nyert elsőéves hallgatók létszáma a BCE Székesfehérvári Campusán. A pótfelvételi eljárásban pedig a campuson induló összes nappali képzés meghirdetésre kerül, ráadásul nemcsak önköltséges, hanem Corvinus ösztöndíjas formában is.
Az általános felvételi eljárás eredménye több szempontból is fontos, hiszen annak ellenére sikerült ezt elérni, hogy országos szinten átlagosan húsz százalékos visszaesés volt tapasztalható a jelentkezők létszámában, valamint a székesfehérvári campusra való bekerülés ponthatárai is megemelkedtek mintegy 50 ponttal a tavalyi évhez képest. Így komoly eredmény, hogy a magas elvárások mellett is a hallgatói létszám folyamatosan növekszik. Szeptemberben, az első évfolyamosokkal együtt, 20 %-kal nagyobb összlétszámmal folytatódnak a képzések a Székesfehérvári Campuson.

A felvételi során meghirdetett szakok:
 • gazdálkodási és menedzsment alapszak
 • turizmus-vendéglátás alapszak
 • pénzügy és számvitel alapszak
 • sportközgazdás mesterszak
Nappali munkarendben induló alap- és mesterszakokra az általános eljárásban felvett hallgatók száma összességében 11,5%-kal magasabb a 2019A eljárásban felvett hallgatók számához képest, ami alap- és mesterszakra lebontva:

Induló alapszakokra az általános eljárásban 7%-kal több hallgatót vettünk fel 2020A-ban a 2019A általános eljáráshoz viszonyítva.

Sportközgazdász mesterszakra 27%-kal több hallgatót vettünk fel 2020A-ban a 2019A általános eljáráshoz viszonyítva.

Legmagasabb pontszámmal felvett hallgatónk: 491 pont

Alapszakon 400 pont felett 60%-a teljesített a felvételizőknek.

Eloszlás:
 • Budapest 11%
 • Budapest környéke: 28%
 • Székesfehérvár: 26%
 • Székesfehérvár környéke 20%
 • egyéb régiók: 15%
Fontos kiemelni, hogy a Budapesti Corvinus Egyetemre felvételt nyert alapszakos hallgatók 80%-a Corvinus Ösztöndíjasként kezdheti meg első féléves tanulmányait, mesterszakokon ez az arány 85%. Vagyis a modellválásnak köszönhetően a korábbihoz hasonló arányban tanulhatnak térítésmentesen a hallgatók egyetemünkön a teljesítményalapú ösztöndíjrendszernek köszönhetően.

Corvinus ösztöndíjas hallgatók aránya BCE összességében 80%

BCE Székesfehérvár 70% térítésmentes képzésben részesülhet eredménye alapján, kiemelt eredmény, hogy mesterszakon ez az arány 100%.

Mindezek tekintetében elmondható, hogy töretlen az érdeklődés a Corvinus által biztosított minőségi oktatás iránt, mely a modern és folyamatosan fejlődő infrastruktúrájú Székesfehérvári Campuson családias hangulatban és a duális képzésnek köszönhetően gyakorlatorientált formában zajlik. Aki esetleg lemaradt, vagy nem tudott dönteni az általános felvételi eljárásban, annak sincs oka csüggedni. Az augusztus 6-ig tartó pótfelvételi időszakban még van lehetőség csatlakozni a Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusának inspiratív közösségéhez. A campuson ugyanis az induló összes képzés meghirdetésre kerül a pótfelvételi időszakban is, ráadásul nemcsak önköltséges, hanem Corvinus ösztöndíjas formában is.

A pótfelvételi során meghirdetett szakok:
 • gazdálkodási és menedzsment alapszak
 • turizmus-vendéglátás alapszak
 • pénzügy és számvitel alapszak
 • sportközgazdás mesterszak
Vágólapra másolva