Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Vissza a főoldalra

Sport Business Research Seminar – az első intézeti publikációs workshop a Corvinuson

2021-07-05 08:02:45

2021. június 24-én rendezte meg a Vállalatgazdaságtan Intézeten belül működő Sportgazdaságtani Kutatóközpont az első, intézetek által szervezett kutatási fórumot. A rendezvény a Budapesti Corvinus Egyetem Kutatásmenedzsment Iroda támogatásával valósult meg.

Budapesti Corvinus Egyetem

 
A kutatási workshop célja az volt, hogy a sportgazdaságtan témáján belül egy kiemelkedő nemzetközi kutató tapasztalatait hallgathassák meg az érdeklődők a tématerületen való publikációs lehetőségekről és stratégiákról. Az interaktív, online előadást Dr. Pamela Wicker, a Bielefeld Egyetem professzora tartotta (Pszichológiai és Sporttudományi Kar, Sporttudományi Tanszék). Főbb kutatási területei a sportszervezetek, a sport társadalmi jelentősége, a sportban való részvétel és az egészségügy kapcsolata, valamint a sport és a természeti környezet kapcsolata. Komoly nemzetközi publikációs listával és kimagasló hivatkozási mutatókkal rendelkezik, kvalitatív és kvantitatív módszerekben is járatos kutató.

Az esemény első részében egy minden egyetemi polgár számára nyitott előadást tartott vendégünk, amelyben a legfontosabb nemzetközi sportgazdaságtani folyóiratok profilját mutatta be, illetve tippeket adott az ezekben történő publikáláshoz. A nap második felében az előre megküldött munkaanyagokra adott visszajelzést zárt körben a szerzőknek, illetve a témában kutató további kollégának, PhD-hallgatónak. A műhelytanulmányok témái között megtalálható volt a hivatásos labdarúgás, a sport és közbeszerzések kapcsolata, a sportrendezvények menedzsmentje és a munkahelyi sport is. A visszajelzések alapján a szerzők továbbfejleszthetik cikkeiket, és a tervek szerint referált nemzetközi folyóiratban közölhetik azokat. További célunk, hogy a szakmai kapcsolat hosszú távon is megmaradjon Pamela Wicker kutatóval.

Kérdés esetén a workshop szervezőjéhez, Dr. Havran Zsolthoz fordulhatnak a zsolt.havran@uni-corvinus.hu e-mail címen.

Vágólapra másolva
GEN.:2021.10.19. - 09:54:37