Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Vissza a főoldalra

Sikeresen zárult az Egyetemi Innovációs Ökoszisztéma pályázat első szakasza

A pályázat első, 18 hónapos szakasza 2021. június 30-án zárult, amelyben 22 egyetem vett részt.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

Corvinus

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal és az Innovációs és Technológiai Minisztérium által meghirdetett Egyetemi Innovációs Ökoszisztéma pályázat első, 18 hónapos szakasza 2021. június 30-án zárult, amelyben 22 egyetem vett részt, köztük a Budapesti Corvinus Egyetem, ami egyedüliként, hosszabbítás nélkül zárta az 1. ütemet és indította el a 2. ütem tervezését. 

Rövid összefoglalóban szeretnénk bemutatni, hogy a Pályázati projektmenedzsment irányításával, a Gazdaságföldrajz, Geoökonómia és Fenntartható Fejlődés Tanszék és a Tanárképző és Digitális Tanulási központ oktató és kutató kollégáinak részvételével, valamint a Vállalati és Intézményi Kapcsolatok szakmai együttműködésével milyen eredményeket ért el az Egyetem az első szakaszban. 

Júniusban ért véget a Proof of Concept (PoC) hallgatói ötletpályázat, amely az Egyetemen keletkezett technológiák piaci hasznosításának elősegítésében nyújtott anyagi támogatást. A jelentkezők közül 10-en nyertek 800.000 forintos anyagi és 2 hónapos mentorálási támogatást ötletük megvalósításához.   

Horizon2020 pályázatban kiemelkedő eredményekkel gazdagodtunk, az eddigi leadott pályázatok esetében 28%-os sikerarányt értünk el. A TRADE4SD agrárkereskedelmi RIA pályázatunk a második körben is nyert, amelyben az Egyetem – a H2020 esetén első alkalommal – egy 14 tagból álló konzorcium vezetője is. Továbbá első alkalommal nyertünk H2020 MSCFA IF pályázatot, amelynek keretében az egyetemünk lesz a fogadóintézménye egy olasz kutatónak.  

Elkezdődött és folyamatban van a BCE Tudástérképének kialakítása, aminek köszönhetően megismerhetjük, hogy oktatóink milyen területeken kiemelkedőek és milyen témákban kutatnak, valamint a GEO Tanszék hallgatókkal végzett közös kutatási munkáját. 

Az E.I.Ö. keretében a 2020/2021-es tanév tavaszi félévében 118 hallgató és oktató vett részt a hallgatói innováció és tudatosságnövelés érdekében szervezett „gamification” kurzuson, ahol közelebbről is megismerhették a felsőoktatásbeli játékosítás fogalmát a Tanárképző és Digitális Tanulási Központ szakmai munkájának köszönhetően. 

Mindezek mellett korszerűsítésen ment keresztül az utoljára 2011-ben frissített Szellemitulajdon-kezelési (IPR) szabályzat is.  

A 22 egyetemi pályázó közül a Budapesti Corvinus Egyetem 18 hónap alatt, hosszabbítás nélkül lezárta az 1. szakaszt és elindította a 2. ütem tervezését. Az 1. ütemben megkezdett tevékenységek (H2020, VIK működés, hallgatói startup versenyek) a projektcsapat minimális módosulásával továbbra is folytatódnak. A jövőbeli tevékenységekről további részleteket a Vállalati és Intézményi Kapcsolatok és a Pályázati projektmenedzsment kollégáitól, valamint központi információiból, híreiből lehet megtudni.  

Vágólapra másolva
GEN.:2021.09.25. - 09:54:16