Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Vissza a főoldalra

Sikeresen felvételiztél a Corvinusra?

Mutatjuk, hogy mi a teendő a ponthatárok kihirdetése után.

Minden információ egy helyen a ponthatárok kihirdetése utáni teendőkről .

A felvételi ponthatárok kihirdetésével az idén érettségizett és felsőoktatásba jelentkezett diákok életében egy új időszámítás kezdődik. A Budapesti Corvinus Egyetem szeretné, ha a nyár hátralévő része az ünneplés után is felhőtlen legyen, ezért a legfontosabb információkat a Corvinus honlapján a Gólyáknak aloldalon gyűjtötte össze. A leendő hallgatók itt olvashatnak arról, hogy az egyetem, mikor és milyen médiumon keresztül lép kapcsolatba velük, valamint milyen teendőik vannak a beiratkozásig. A gólyákat természetesen a honlapon és a socialmediában is tájékoztatja az egyetem.

A legelső lépés

Látogass el a Gólyáknak aloldalra, amit kifejezetten elsőéveseknek terveztünk. Itt megtalálod azokat a legfontosabb információkat, amikre a beiratkozásig szükséged lesz,illetve megismerheted az egyetemet.

Folytasd a Neptunnal és ismerd meg mire való!

Várhatóan a ponthatárok kihirdetését követő néhány napon belül, de július 27-ig mindenképpen elküldjük számodra e-mailen a Neptun azonosítódat (kódot) és egy linket,amelyen hozzájuthatsz jelszavadhoz is. A Neptun Egységes Tanulmányi Rendszerbe –ahol az egyetemi évek során a tanulmányi ügyeid nagy részét intézheted – a Neptun kódoddal és jelszavaddal tudsz majd belépni. Amennyiben már rendelkezel a Corvinus Neptun-hoz belépési adatokkal –mert korábban már hallgatónk voltál – akkor azt kell használnod továbbra is. A Neptun Tanulmányok menü / Hivatalos bejegyzések menüpontjában találod majd a felvételi határozatot. A határozat végén a Lehetőségek segítségével ki is nyomtathatod a dokumentumot, amely fontos lesz a beiratkozás alkalmával.


Gólyatábor

A Gólyatábor mindig nagy élmény, hiszen találkozhatsz leendő szaktársaiddal, megismerheted az egyetemi diákszervezeteket és ízelítőt kapsz a Corvinus életérzésből. Külön gólyatábort szervezünk az alapszakos és mesterszakos gólyáknak, amiről további információt küldünk majd neked. A részvétel regisztrációhoz kötött.

Beiratkozás

A hallgatói jogviszony a beiratkozással jön létre, ezért a beiratkozáson kötelező részt venni! Úgy készülj, hogy ez az időpont várhatóan augusztus 31-e és szeptember 4-e közé esik, de arról, hogy pontosan melyik nap kell jönnöd, július 31-ig értesítünk e-mailben és a honlapon is. Addig ezen az információs linken megtalálod, milyen dokumentumokat kell összegyűjtened és magaddal hoznod.

Diákigazolvány

A diákigazolványod beiratkozás után tudod érvényesíteni, tehát miután létrejött a jogviszonyod az egyetemmel. Erről a beiratkozás során is kapsz majd további információkat, de már itt is olvashatsz erről.

Diákhitel

Ha tanulmányaid finanszírozásához diákhitelre lenne szükséged, akkor ezen az oldalon találsz információkat az igénylésről, a felhasználásáról és a visszafizetéséről is. Ne feledd, hogy ezt érdemes időben elintézned, a jó hír viszont az, hogy online is meg tudod tenni,amivel időt és energiát spórolhatsz. Az online folyamat elindításához mindenképpen szükséged lesz a Neptun fiókodra és Ügyfélkapu hozzáférésre.

#egyuttalegjobbak #CorvinUS

Kapcsolódó események

Vágólapra másolva
GEN.:2021.09.23. - 07:02:04