Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Vissza a főoldalra

Sikeres Kutatási héttel zárult az idei tanév

A hagyományos Corvinus Kutatási hét ötnapos rendezvényét 2021. június 14-18. között online formában rendeztük meg. A programokban gazdag eseménysorozaton több mint 550-en vettek részt.

A hagyományos Corvinus Kutatási hét ötnapos rendezvényét 2021. június 14-18. között online formában rendeztük meg. A programokban gazdag eseménysorozaton több mint 550-en vettek részt.

Budapesti Corvinus Egyetem

 A 2021 nyári Kutatási hét egyik központi témája a Corvinus Egyetemen már elérhető vagy hamarosan használható kutatási szoftverek bemutatása volt. Meghívott előadók és a programok használatában már jelentős gyakorlatra szert tett kollégák mutatták be az általuk használt olyan alkalmazásokat, mint a JMP-SAS, SPSS, Matlab, MAXQDA, EndNote, NVivo, valamint a Tableau és a Microstrategy. A bemutatókat szervező Kutatásmenedzsment Iroda célja, hogy az így megszerzett ismeretek birtokában az Egyetem kutatói a jövőben megalapozottan dönthetnek a kutatásaikhoz és az oktatáshoz használt szoftverekről.

Elsősorban a PhD hallgatóknak és fiatal kutatóknak szólt, de a tapasztaltabb kollégák számára is hasznos információkat nyújtott a Q1-es cikkek írásának folyamatáról és buktatóiról tartott előadás, ahol megbizonyosodhattak arról, hogy komoly erőfeszítéssel ugyan, de be lehet kerülni a legrangosabb nemzetközi folyóiratokba is. Az impakt felfedezésére számos résztvevő indult el egy interaktív tudományos kalandjátékban, de többen kíváncsiak voltak a Covid-19 életünket és gazdaságunkat befolyásoló hatására, csakúgy, mint a részvételi költségvetés, a versenyképesség és az AI témájában tartott előadásokra is.

A programok nemcsak az egyetemi közönséget vonzották, hiszen számos külsős vendég és előadó is megtisztelte jelenlétével az eseménysorozatot, többek között Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatalának képviselője, polgármesterek és több nagy nemzetközi civil szervezet képviselője.

A Kutatási hetet Professzor Dr. Vastag Gyula kutatási rektorhelyettes „Kutatás, kutatási infrastruktúra, mérés, ösztönzés” című előadása zárta.

Előadóink hozzájárulásával a legtöbb előadást rögzítettük és hamarosan elérhetővé tesszük azok számára is, akik nem tudtak jelen lenni az eseménysorozaton.

A Kutatásmenedzsment Iroda szeretné megköszönni az előadók munkáját, a közönség érdeklődését és reméli, hogy a következő, 2022. januárra tervezett Kutatási hetet az Egyetem épületében, személyes jelenléttel tarthatjuk majd meg.

Vágólapra másolva
GEN.:2021.09.16. - 10:22:14