Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Vissza a főoldalra

Sikeres doktori felvételi kampány és növekvő jelentkezési kedv

Összesen 161 fő nyújtott be felvételi kérelmet

A kétutas doktori képzés és a Corvinus Doktori Ösztöndíj még vonzóbbá tette a képzést, a Corvinus Doktori Iskolákba az idei évben 24%-kal többen jelentkeztek.

Budapesti Corvinus Egyetem

 
Az idei doktori felvételi kampány már az Intézményfejlesztési Tervben megfogalmazott kétutas doktori képzés és a Corvinus Doktori Ösztöndíj bevezetése jegyében zajlott. A jelentkezők immáron a 2020-ban megújult négy doktori iskola valamelyikébe nyújthatták be online felvételi kérelmüket, ami több újdonságot is kínált. A kétutas doktori képzés keretében az idei évtől jelentkezők választhattak az akadémiai és a szakértői modell között. 

Míg az akadémiai pálya azok számára ideális választás, akik életpályájuk során hivatászszerűen foglalkoznának oktatással és kutatással, karrierjüket a felsőoktatási, kutatási szférában képzelik el. A szakértői pálya pedig újdonságként jelent meg a Corvinus Doktori Iskolák biztosította lehetőségekben, hiszen ez a képzési mód azokat célozza, akik már gyakorlati tapasztalattal is rendelkeznek. Szintén újdonság a Corvinus Doktori Ösztöndíj, amire az akadémiai pályát választő állami ösztöndíjasok pályázhatnak, és a támogatás révén az Egyetem havi 280 000 forintra egészíti ki az állami ösztöndíjat, valamint tanulmányaikat egy új laptoppal is támogatjuk.

A Kommunikáció csapata – együttműködve a doktori iskolák vezetőségével és a doktori adminisztráció munkatársaival – többhetes, rendkívül intenzív és sikeres kampánnyal ösztötönözte a jelentkezést fontolgatókat arra, hogy nyújtsák be pályázatukat. A nagy érdeklődés miatt meghosszabbított jelentkezési határidőre végül 161 fő nyújtott be felvételi kérelmet a Corvinus Doktori Iskolákhoz, ami az elmúlt évhez képest 24%-os növekedést jelent.

Szép számmal érkeztek be jelentkezések az újonnan bevezetett szakértői pályára is, a felvételikérelmet benyújtók egyharmada gondolta úgy, hogy ebben a képzési formában szeretne részt venni.

A jelentkezők 20%-a külföldi, döntően fejlődő országbeli, de vannak közöttük német, holland, USA, osztrák, portugál, olasz, lett állampolgárok is.

A felvételik hamarosan kezdődnek, sok sikerült kívánunk minden jelentkezőnek!

Vágólapra másolva
GEN.:2021.09.27. - 21:22:32