Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Vissza a főoldalra

Sikereink a K&H Ösztöndíjpályázatán

Corvinusos siker!

A K&H Bank fenntartható agrárium témakörben ösztöndíjpályázatot írt ki, melynek eredményhirdetése május 13-án volt a Bank székházában. A TDK és PhD kategóriában 3-3 pályázót díjaztak. A hat díj közül hármat a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatói vittek el.

Idén első alkalommal hirdette meg a K&H Csoport a „Fenntartható agráriumért” ösztöndíjpályázatát. A pályázatra 17 felsőoktatási kar mester- vagy PhD képzésen résztvevő hallgatói a témakörbe illő TDK dolgozattal, vagy doktori tézisfüzettel jelentkezhettek.

Az elbírálás két fordulóban történt: elsőként szakmai bizottság javasolta az 52 pályamunkából a kategóriánként 5-5 általuk legszínvonalasabbnak ítélt művet a második fordulóra. A szakmai zsűri tagjai: Dr. Bedő Zoltán, az MTA rendes tagja, Prof. Dr. Horn Péter, az MTA rendes tagja, Prof. Dr. Nagy János, a mezőgazdasági tudomány doktora (MTA, Agrártudományok Osztálya) és Dr. Solti László, az MTA rendes tagja. A második fordulóban a pályamunkák közül az állandó zsűri 3-3 nyertest választott. Az állandó zsűri tagjai: Prof. Dr. Varga Gyula, a közgazdaságtudomány doktora (MTA, Agrártudományok Osztálya), Horváth Magyary Nóra ügyvezető igazgató, a K&H Csoport Kommunikációs Igazgatóság vezetője és Tresó István ügyvezető igazgató, a K&H Agrárüzletág fejlesztési főosztály vezetője, az MTA Agrárközgazdasági Bizottság állandó meghívottja.

Az elbírálási szempontok közé tartozott többek között a téma eredetisége és hazai aktualitása, a fejlesztési irányvonal gazdasági, társadalmi és környezeti hatásai és számszerűsíthető eredmények, gazdasági számításai, az eddigi, illetve új kutatások használata. Az ösztöndíj célja, hogy anyagi támogatással segítse az agrárágazat egészségesen fenntartható, hosszú távú fejlődését szem előtt tartó hallgatók tanulmányát, kutatómunkáját. A pályázatban mindkét kategóriában három-három hallgató nyert ösztöndíjat.

TDK kategóriában

I. helyezett Németh Tamás, Budapesti Corvinus Egyetem, Kertészettudományi Kar, Növénykórtani Tanszék, „Biopreparátumok alkalmazásának lehetősége a Sclerotinia sclerotiorum (Lib.) de Bary kórokozó ellen paprikahajtatásban”
Témavezető: Dr. Nagy Géza

III. helyezett Tóth Adrienn, Budapesti Corvinus Egyetem, Élelmiszertudományi Kar, Hűtő és Állatitermék Technológia Tanszék, Frissen préselt narancslé eltarthatóságának növelése HHP technológia alkalmazásával”
Témavezető: Dr. Friedrich László


PhD kategóriában

II. helyezett Dr. Szigedi Tamás, Budapesti Corvinus Egyetem, Élelmiszertudományi Kar, Alkalmazott Kémia Tanszék, „Zöld kémiai módszerek bevezetése az élelmiszeranalitikába”
Témavezetők: Dr. Fodor Marietta és Dr. Dernovics Mihály


Gratulálunk a díjazottaknak és további sikeres munkát kívánunk mindannyiuknak!

KH Ösztöndíj, Corvinus

 

Vágólapra másolva
GEN.:2021.07.27. - 21:18:53