Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Vissza a főoldalra

Publikációs felhívás a Society and Economy különszámában

A Budapesti Corvinus Egyetem Beszállítói és Iparfejlesztési Kutatóközpontja a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi és Mérnöki Karaival együttműködve szerkeszti a Society and Economy 2021 évi különszámát.

workshop, megbeszélés 

A lapszám a fenntarthatóságra, a körforgásos gazdaságra és a kapcsolódó társadalmi, gazdasági és üzleti témákra fog koncentrálni. Különösen a következő területeken várunk tanulmányokat:

1. Az egyetemek jövője (különösen az egyetemek szerepe a fenntarthatóságban, a körforgásos gazdaságban, az intelligens városokban és az ipar 4.0-ban - társadalmi és gazdasági szempontok alapján).

2. Ipar 4.0 és digitális átalakulás (különösen annak társadalmi és humán vonatkozásai).

3. Fenntartható turizmus a gyakorlatban (kiemelten a „zöld” fesztiválok, turizmus fenntartható fejlesztése, mobilitás, fogyasztói attitűdök megváltozása, fogyasztói preferenciák, felelősség és kapcsolat a kultúrával, a Veszprém-Balaton2023 Európa Kulturális Fővárosa program).

4. Körforgásos gazdaság (társadalmi szempontok, új termelési, fogyasztási, újrafeldolgozási, újrahasznosítási módok és az üzleti modellek megújítása).

5. Okos városok (társadalmi és környezeti kihívások, városi régiók jelenje és jövője, központi városok, regionális központok).

6. Vállalati társadalmi felelősségvállalás (CSR).

A felhívás célja, hogy lehetőséget adjunk fiatal és elismert kutatók számára Magyarországon és külföldön egyaránt, hogy hozzájárulhassanak a fenntarthatóság és a körforgásos gazdaság társadalmi, gazdasági és üzleti aspektusainak megvitatásához.

Eredeti, korábban publikálatlan, legfeljebb 8000 szó hosszúságú esszéket keresünk a különszámban történő publikálásra.

Határidők

· 2021. március 28.: akik szeretnének publikálni a különszámban, küldjék el maximum 500 szavas absztraktjukat a bik@uni-corvinus.hu címre

· 2021. április 12.: az előzetesen elfogadott absztraktok kihirdetése

· 2021. június 15.: az elkészült tanulmány benyújtásának határideje

· 2021. augusztus 1.: a double-blind lektorálás eredményeinek kihirdetése

· 2021. szeptember 1.: az átdolgozott tanulmányok benyújtásának határideje

· 2021. novembertől.: a tanulmányok folyamatos online közzététele

· 2021. december 31.: a különszám nyomtatott példányának kiadása M

inden kéziratnak követnie kell a Society and Economy szerzői útmutatóját és az APA hivatkozás követelményeit. A megfelelő hivatkozások nélküli beadványokat automatikusan elutasítjuk. Minden beadvány double-blind szakmai lektorálási folyamaton megy keresztül, és minden szerző számára visszajelzést adunk. A szakmai szerkesztést és lektorálást a kiadvány vendégszerkesztői fogják elvégezni.

Az angol nyelvű felhívás itt érhető el.

A szerkesztők fenntartják a jogot, hogy bármelyik publikációt előzetes értesítés nélkül elutasítsák. A Society and Economy nem őrzi és nem adja vissza a kéziratokat. Ha kérdése van a felhívással kapcsolatban, kérjük, lépjen velünk kapcsolatba e-mailben a bik@uni-corvinus.hu címen.
Vágólapra másolva
GEN.:2021.04.20. - 20:49:02